Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKIYE,15 YIL INGILTERE'NIN SÖMÜRGESI OLSUN


politika

Önerilen İletiler

Ülkemizde özellikle sagci yani dinci ve Osmanlici kesimde,hep seriata dönme,Osmanli'yi yeniden canlandirma hevesleri görünüyor.Her ne kadar Osmanli ve Osmanli'nin son dönemleri ile ilgili sayisiz kitaplar,makaleler yazilmis objektif tarihciler o günlerde Türkiye'nin nasil icten ve distan yikilmaya calisildigini belgelerle ortaya koymuslarsada hala bazi kafalarin bu idealde israr etmeleri,Atatürk'ün kurmus oldugu modern Türkiye'nin yeniden bir Osmanli hayaline teslim edilmesi icin calisiyorlar.Amerika'nin Osmanli Haritasi bunun icindir.Mehmet Sevket Eygi bunun icin Osmanlicidir.Basbakan Erdogan bu nedenle padisah hatta peygamber olarak görülmektedir.Viyana kapilarinin özlemi hala devam etmektedir.Filistin'e bu nedenle sahip cikilmaktadir.Arap dostlugu bu nedenle cok önemli olmaktadir.Yani dün bu ülkeyi satisa cikaranlarin torunlari bugünde ayni yolda yürümektedir.Asagida Sayin Hulki Cevizoglu'nun bizlere sundugu cok önemli bir belge ve bu belege ile ilgili aciklamalar var.Lütfen dikkatle okunsun.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Padisah Vahidettin'in enistesi olan Basbakan FERIT istifa etti!..

 

Paris konferansindaki b asarisiz temaslarinin ardindan Istanbul'a dönen Damat Ferit,güven tazelemek icin Vahidettin'e istifa dilekcesini sunarak,yeni bir hükümet ile yoluna devam etmek istedi.

 

"Bakanlar arasinda uyum olmadigini"ileri süren Damat Ferit,yine Vahidettin tarafindan hükümeti kurmaqkla görevlendirildi.

 

Bu arada,kayinbirader-eniste ikilisinin üc ay önce Ingiltere'ye dehsetengiz bir teklifte bulundugu ortaya cikti:

 

"TÜRKIYE,15 YILLIGINA INGILTERE'NIN SÖMÜRGESI OLSUN".."

 

HALKTAN SAKLANAN GIZLI ANLASMANIN ilk görüsmesinin 30 MART 1919'da yapildigi belirlendi.4 Mart'ta padisahin basbakanliga getirdigi Damat Ferit,ay sonun da,Istanbul'da bulunan Ingiliz Yüksek Komiseri Galthorpe'ye giderek,Vahidettin'in hazirladigi anlasmanin taslagini sundu.

 

Halktan gizlenen bu anlasma metninde su korkunc istekler yer aldi:

 

1-(...)Ingiltere 15 yil boyunca,Türkiye'nin yabancilara karsi bagimsizligini korumak ve ic güvenligini saglamak icin gerekli buldugu yerleri isgal edecektir.(Bugün bu örtülü anlasmalarla yapiliyor)

 

2- Ermenistan,diger büyük devletlerle anlasacak olan Ingiltere'nin istegine göre bagimsiz bir cumhuriyet olacaktir.

 

3- Bogazlardaki(KARADENIZ VE CANAKKALE'dekilerde dahil olmak üzere)bütün tahkimatlar yikilacak ve buralari Ingilzler tarafindan isgal edilecektir.

 

4- Ingiltere bir "DOSTLUK isareti" olarak,padisah tarafindan Osmanli Bakanlarina Ingiliz Müstesarlar tayin edilmesine lütfen onay verecektir.(Bugün ise bu isi AB yaptiriyor)

 

5- Her vilayete atanacak olan Ingiliz Konsoloslari 15 yil boyunca Türk valilere danisman olacaktir.(Bugün ayni durum söz konusudur.Devlet kurumlari icinde yabancilar vardir,Dün bu konsoloslar sayesinde yüzbinlerce Türk,Ermeniler tarafindan katledilmistir.

 

6- Parlamento secimleri ile Yerel secimler Ingiliz Konsoloslarinin gözetimi altinda yapilacaktir.(Secim sonuclarina müdahale etme haklarida mevcuttu)

 

7 iNGILTERE ISTER BASKENTTE ISTERTASRADA MALI DENETIM KURMA HAKKINA SAHIP OLACAKTIR.(IMF?)

 

8- Anayasa,Dogu milletvekillerinin yetenek ve siyasi kabiliytlerine görev sadelestirilecektir.(Yani Ermenistan ve Kürdistan kurma yollari anayasada acilacaktir)

 

Bu satilik düsünceler bile isgalcilerin gözüne girmeye yetmedi.Yazili "TESLIMIYET BELGESI"ni alan Ingiliz Amiral,vatanini satan basbakani asagiladi,teklifi kabul etmedi.Satilmisliginda bir düzeyi vardi!..

 

Bu teklif,diger isgalci devletleri bile kiskandiracak bir teklifti!..Yillar sonra (1925'te)bu dönemi arastiran Chikago Tribune Gazetesi'nin Istanbul muhabiri "DAMAT FERIT'IN BIR IHANET BELGESI"basligi altinda,"Bu anlasma ile Dmat Ferit,Osmanli Imparatorlugu'nu Ingiltere'ye satmistir"diye yazacakti.

 

Bu belge,Ingiliz resmi belgeleri arasinda 1952'de cikincaya kadar Türkiye ve dünyada duyulmamisti.Kuvayi Milliye zamaninda duyulsaydi,Vahidettin ve Damat Ferit'e karsi cok güclü bir propaganda silahi olurdu.

 

 

Gizli anlasmanin uzun aciklamasi icin bakiniz:Bayur.Yusuf Hikmet. a.g.e.,s.270-274

 

Ingiltere Disisleri Bakanligi Arsivi,3 Nisan 1919,Kayit No:453 bircok kaynakta bu kaynak gösterilmektedir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.