Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Batıl inanışlar


Legendary

Önerilen İletiler

Batıl inanışlar

 

Günlük hayatta etrafınızda gördüğünüz tüm muska ve büyü çeşitleri, halk arasında yüzlerce yıldır alışılagelmiş batıl inançların bir toplam göstergesidir. Bunların ne aslı ne de bir geçerliliği mevcuttur. Ancak halkı yıllardır sömüren bu kişilerin ve körü körüne bu gibi olgulara inanan kişilerin, daha doğrusu bir arz-talep olayının oluşturduğu bir kavramdır büyüler ya da muskalar veya nasıl adlandırılırsa... Batıl inançların bir kısmı zamanla başkalaşmış antik din ritüellerinden, bir kısmı insanları sömürmek maksadıyla çarpıtılmış dini inanışlardan, bir kısmı hayra yoralım mantığından ve bir kısmıda ortak estetik izlenimlerden kaynaklanmaktadır. Okuyun, bilgilenin, ister gülün, ister somurtun ama bunların hiç birini tatbik etmeyin...

 

batil2.jpg

 

KARA KEDİNİN ŞERRİ

Eski Mısır'da kedi kutsal hayvandı ve bir kedinin ölümüne neden olmak kafanızı kaybetmeniz için yeterli bir nedendi. Orta Çağ'da ise kara kedi özellikle engizisyon döneminde büyücülük ve satanizmle ilgili görüldü. Ruhunu şeytana satanın ruhu kara kediye geçiyor ve kedi o andan itibaren kötülük yapmaya başlıyor diye düşünülürdü. Yani kara bir kedinin yolunuza çıkması sizin büyücü taifesi ile haşır neşir olarak telef olacağınız alametidir!

 

AYNA KIRILMASI

Yedi yıl işler kötü gidecek ya da ölen olacak demektir. Hemen bu kırıkları gömmek gerekir. Ayna olmayan yıllarda suya bakılır ve dalgalanmalar olursa bir felaketin geleceğine inanılırdı. Antik çağlarda her 7 yılda bir insanın tüm bedeninin yenilendiğine inanılırdı. Ayna kırıldıktan sonra ancak yeni bir beden olunca işler düzelebilirdi. Büyü sanatında ise ayna geçiş demek olduğundan insandışı varlıkların yaşadıkları yere gidiş gelişler ayna ile yapılırdı. Ayna kırıldığında bu tarafa geçmiş kötü bir varlığın olabileceği düşüncesi aynanın uğursuzluğunu yaratan nedenlerden biri...

 

 

batil1.jpg

 

 

YATAĞIN SAĞ TARAFI

Yatağın sağından kalkmanın hayırlı olduğuna inanılır. Hatta hep ilk adımların sağ ile olmasına dikkat edilir. Çünkü Roma mitolojisinde halk arasında sol tarafın şeytana ait olduğu söylenirdi. Hatta sağlıklı ve iyi durumda olanlar hasta ve kötü durumda olanların evlerine çağırılır ve sağ ayakla girmeleri istenirdi. Eski ve yeni ingilizce'deki "Sinister: şeytani, uğursuz" kelimesinin Latincedeki "sol taraf" sözcüğünden türetildiğine inanılırdı.

 

MERDİVEN ALTI

Merdiven duvara dayandığında bir üçgen oluşturur. Bu üçgen Hıristiyan inancındaki kutsal ruhun simgesidir. Yani merdiven altından geçerek bu kutsal alana girmiş oluyorsunuz. Kara büyüde kullanılan içice geçmiş iki üçgen de koruma alanını oluşturur. Bu alanın dışına bilinçsiz çıkarsanız şeytani güçler sizi bulur.

 

batil3.jpg

 

 

HAPŞUU! "ÇOK YAŞA"

Eski insanlar nefesin ruh olduğuna ve yaşamın özü olduğuna inanırlardı. Tanrı insanı yaratırken soluğunu ona üflemişti. O soluk bedende olduğu sürece insan yaşardı. Buna göre hapşırınca nefesin durması ve o kasılma hareketinin sonucunda havanın dışarı kaçacağından korkulurdu. Bir başka Roma kaynağında ise hapşırma sırasında beyine kötü ruhların girebileceğinden korkuluyordu. Ayrıca hapşurmanın salgın hastalığa neden olacağına da inanılırdı. Daha sonra Papa Büyük Gregory döneminde Roma'yı kavuran veba salgınından sonra Papa ilk kez hapşuran insana "God Bless You (Tanrı sizi kutsasın)" dedi.

 

Kaynak:angelfire

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.