Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Müslüman İlim Adamları Sadece Kur'an'dan Alınan Bilgilerle Dizel Jeneratör Ürettiler


sleepwalker

Önerilen İletiler

elezher_crew.jpg

 

Son beş yüz yıldır bilimsel olarak Batı dünyasının fersah fersah gerisinde kalan İslam dünyası, üzerindeki ölü toprağını yavaş yavaş atmaya hazırlanıyor. Mısır'ın dünyaca ünlü El Ezher Üniversitesi, 15. yüzyıldan sonraki tüm bilimsel gelişmeler gözardı edilerek, sadece Kuran'dan alınan bilgilerle tasarlanan ilk enerji üretecinin prototip üretimine başlamak üzere olduğunu açıkladı.

 

Dünyanın en önde gelen İslami üniversitelerinden biri olarak kabul edilen El Ezher'in, İlmi Araştırma Kürsüsü yetkilileri, tamamı müslüman ülkelerden gelen 39 ilim insanının katılımıyla sürdürülen projede gelinen noktayı, üniversitede düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdular.

 

Ölü toprağı atılıyor

 

Toplantının açılış konuşmasına, bu çalışmanın İslam ülkeleri üzerindeki ölü toprağının atılması için bir vesile olmasını ümit ettiklerini belirterek başlayan El Ezher Üniversitesi Rektörü Ali Ekber Velayeti, ilim sahasında uzun yıllardır izleyici konumuna itilmiş olan İslam ümmetinin artık yavaş yavaş fen üretir hale geldiğini müjdeledi.

 

"Shaheen M-I" ismi verilen, mazotla çalışan ve saatte 2 kW güç üretme kapasitesine sahip olan üreteç için, henüz tasarım aşamasında iken dahi İran başta olmak üzere birçok İslam ülkesinden siparişler aldıklarını büyük bir memnuniyetle ifade eden Velayeti, projenin en önemli özelliğinin ise, tasarım ve imalat aşamalarının hiçbirinde son 600 yılda Batı dünyası tarafından üretilmiş herhangi bir bilimsel bilgiden yararlanılmaması olduğunu belirtti.

 

Bilgiler tamamen Kur'an-ı Kerim'den

 

"Batı tarafından geliştirilen her kuramda, bilim dünyasında çığır açacak her gelişmede ve gelinen her teknolojik aşamada 'Bunlar zaten Kur'an'da yazıyor' demek zorunda kaldığımız günler artık sona eriyor" diyen Rektör, projenin her aşamasında kullanılan bilgiler için tek kaynak kitap olarak Kur'an'ı gösterirken, basın mensuplarının hadislerin kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorularını ise "Sahih olanlardan tabii ki faydalanıldı" sözleriyle yanıtladı.

 

"İşimiz daha yeni başlıyor"

 

Bundan sonraki aşamada ne gibi bilimsel gelişmelerin beklenmesi gerektiğini soran muhabirlere Ali Ekber Velayeti'nin verdiği yanıt ise oldukça anlamlıydı: "Shaheen projesi, İslam'ın ve Kur'an'ın ilim için tek başına ve tamamen yetkin olduğunu ispatladı. Bundan sonra artık elimizdeki bu bilgi hazinesiyle bildiğimiz jeneratör yapmak yerine gerçek anlamda yeni bir şeyler üretmeyi hedefliyoruz."

 

Prototip testlerinin 2010 sonlarında tamamlanacağı öngörülen Shaheen'in, 2011'in ilk yarısında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)

 

Haberin içeriğindeki tüm fasaryaları bir kenara bırakalım. Başlığa bakalım. "Dizel Jenerator Ürettiler"

 

Dizel motor nedir ? Alman mühendis Rudolf Diesel tarafından geliştirilen bir motor tipi. Mazot aynı kişi tarafından, icat ettiği motorun yakıtı olarak petrolden elde edilen bir ürün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burda amaç ne dünyayı yeniden keşfetmek ve bu zamana kadar olan bütün gelişmeleri Kuran dışı bilimsel temelli olduğu için, Batı veya Müslüman olmayan bir başkaları yaptığı için buna cevap olarak Kur'an'ı kaynak olarak kullanıp Kur'an'ın ilahi bir kitap olduğunu mu kanıtlamak?

 

Yukardaki yazının içeriği doğruysa benim anladığım bu.Kur'anı bilimsel bilgiye alternatif bir bilimsel bilgi kaynağı olarak algılamak ne kadar Kur'an'nidir?Kur'an da bilim yapacaksanız Kur'an'ı kaynak olarak kullanın mı diyor, Kur'an bilimsel kaynak kitabıdır mı diyo,r ben bunu Kuran'dan bu şekilde anlamıyorum.

 

Bu bağlamda Peygamber'imizin şu sözü ne kadar da manidardır:''İlim Çin'de de olsa gidip alınız.''Bu sözün taşıdığı manayla yukarda geliştirilen bilimsel çalışma mantığı uyuşmuyor.

 

Amaç bilim yapmaksa kim yapıyorsa yapsın kim ne bulduysa bulsun ve kaynağını nerden alıyorsa alsın yapılan bilimse, üretilen bilgiyse Müslüman bilim adamı bunu kullanmaktan ondan hareket etmekten neden çekinsin?

 

El- Ezherdeki muhteremlerin mantığıyla(yazıda ortada konan mantık onların mantığıysa) bir yere varılmayacağı aşikar...Bilim dinin, din bilimin alternatifi değil ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burda amaç ne dünyayı yeniden keşfetmek ve bu zamana kadar olan bütün gelişmeleri Kuran dışı bilimsel temelli olduğu için, Batı veya Müslüman olmayan bir başkaları yaptığı için buna cevap olarak Kur'an'ı kaynak olarak kullanıp Kur'an'ın ilahi bir kitap olduğunu mu kanıtlamak?

 

daha da basit dostum;

 

Mısır'ın dünyaca ünlü El Ezher Üniversitesi, 15. yüzyıldan sonraki tüm bilimsel gelişmeler gözardı edilerek,

 

15. yy dan sonraki tüm bilimsel gelişmeleri gözardı etmeyi marifetmiş gibi sunan adamlar sadece kafayı yemiştir :)

 

Ancak bu haberin asparagas olduğunu düşünüyorum. El Ezher bugüne kadar bilime, dinle karşı çıkan bir eğitim kurumu olmamıştır. Bilimsel konularda dine dayanarak değerlendirme yapmaz. El Ezher fetvaları bir konunun sadece dini boyutunu belirtir.

 

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nasıl bir eğitim veriyorsa dini konularda öyle bir eğitim verir. Bilimi reddetmek gibi bir tutum içine asla girmez. Bilimsel konularda, bilimsel eğitim veren üniversitelerin ve bilim kurumlarının ortaya koyduklarını kabul eder. Oraları adres gösterir.

 

Mesela, bir gıdanın tüketimiyle ilgili soru sordunuz. Size islam dininin o konuyu kapsayan emir ve yasaklarını, o güne kadar yapılan içtihatları sistematik olarak sunar. Ancak böyle bitirmez. Sonunda, kaynak olarak kabul edilebilecek bilim kurumlarının ilgili konudaki çalışmalarını listeleyerek bibliyografik bilgi de sunar.

 

Eğer benim El Ezher hakkında bugüne kadar bildiklerim tümden yanlış değilse, El Ezher'in böyle bir açıklama yapması imkansızdır. İki olasılık vardır ya bu haberi hazırlayanlar bir yerlerinden uydurmuşlardır. Ya da El Ezher'in yaptığı bir açıklamayı çarpıtmışlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haber metnini internette arattım. Ve haberin "Zaytung" adlı bir "haber" sitesine ait olduğunu buldum.

 

Şimdi size bu haber sitesinin ana sayfasındaki başlıkları sıralıyorum ;

 

Kamuoyunun Kıyamet Beklentilerine Cevap Veremeyen CERN'de Olağanüstü Genel Kurul Sesleri

 

Töre Cinayetleri Brezilya'yı Sarsmaya Devam Ediyor

Anayasa Değişikliği Paketi'nin İçeriği Açıklandı: Yargıda Tüm Yetki STV'nin "Aile Mahkemesi"ne Devrediliyor

 

Tükiye'den 21 Milyar Dolarlık Tazminat Talep Eden Uzan Kardeşler: "Mesele Para Değil..."

 

Metrobüs "Ön Kapı Sahanlığı Kombine Biletleri"ne Yoğun İlgi

 

 

Yüksek Öğrenim Camiası Bu Sorunun Cevabını Arıyor: En Zor Bölüm Hangisi?

 

Almanya'da Türk Lisesi Açılmasına Karşı Çıkan Merkel, Temel Neden Olarak "Arka Sıradakiler"i Gösterdi...

 

Adalet Bakanlığı: "Yürütmeyi Durdurma Davasında Red Kararına İtiraz" terimini ilk anda bizler de tam anlayamıyoruz

 

Almanya'ya yerleşmek isteyen malatyalı işsiz genç, Sultan Ahmet gezisi esnasında korumaları aşarak Angela Merkel'e formalite evlilik için 5000 mark teklif etti...

 

:)

 

Arkadaşımız, bir mizah sitesine ait "haber"i gerçek sanarak bizle paylaşmış. Ama beş dakikadır beni kesintisiz güldüren bu siteyi keşfetmeme sebep olduğu için kendisine teşekkür ederim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sierra Leone'de Unutulan Büyükelçi Çareyi Ermeni Tasarısında Buldu

 

SierraLeone_meclisi1.JPG

 

Son dönemde Ermeni tasarılarını kabul eden ülkelerdeki büyükelçilerin teker teker Türkiye'ye çağrılmasının, bazı fırsatçı büyükelçiler tarafından suistimal edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili, Dışişleri'nden bu sabah yapılan açıklamada, son olarak 12 yıldır Türkiye'nin Sierra Leone Büyükelçiliği görevini yürüten Orhan Emin Türköne'nin, Sierra Leone meclisinden Ermeni tasarısını geçirmek için lobi faaliyeti yürüttüğünün tespit edilmesi üzerine görevinden alındığı bildirildi.

 

Dışişleri Bakanlığı'nda bu sabah düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakanlık Müsteşarı Ersin Özbükey, "Bir süredir Çad, Eritre, Cibuti gibi ülkelerin sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı'nı art arda meclis gündemlerine almaya başlamaları dikkatimizi çekiyordu. En son Sierra Leone Cumhuriyeti'nin de bu tasarıyı mecliste oy birliğiyle kabul ettiğini görünce bu işte bir pislik olduğundan şüphelenmeye başladık" diyerek yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Konunun araştırılması için derhal bakanlık bünyesinde bir tahkikat komisyonu kurulduğunu söyleyen Müsteşar Özbükey, soruşturma neticesi ilginç ve bir o kadar üzüntü verici bilgilere ulaştıklarını ifade etti.

 

"Bizim de Suçumuz Var"

 

Komisyonun yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu, 12 yıldır Türkiye'nin Sierra Leone Büyükelçiliği görevini yürüten Orhan Emin Türköne'nin Sözde Ermeni Soykırımı'nı bu ülkede gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmak için bir süredir çeşitli lobi faaliyetlerinde bulunduğunun tespit edildiğini belirten Özbükey, "Yani tabi ki bu bir mazeret olamaz ama bakanlık olarak bu işte biraz bizim de suçumuz var gibi. Ücra bir ülke olunca adamı resmen unutmuşuz orada. O garip de bakmış hangi ülkenin parlamentosunda Ermeni tasarısı geçse o ülkenin büyükelçisi hemen Türkiye'ye çağırılıyor, böyle bir yola sapmış. 12 yıl az değil" diyerek özeleştiri yapmaktan da geri durmadı.

 

Akıl Almaz Lobi Faaliyetleri

 

Eski büyükelçi Türköne'nin Sierra Leone'de Sözde Ermeni Soykırımı bilinci oluşturmak için giriştiği akıl almaz lobi faaliyetlerinden de bahseden Dışişleri Müsteşarı, açıklamalarına şöyle devam etti: "Sağolsun, facebook'da duvarına 'offff be ne pis doğradık Ermeniler'i :)))' yazmaktan tutun, gittiği barların müdavimlerine 'Sırf benim dedem 100-150 Ermeni'yi öldürmüş, kemikleri hala bizim bodrumda durur' türünden yalan yanlış bilgiler vermeye kadar elinden ne geliyorsa ardına koymamış. Sierra Leone zaten ufacık yer, laf çabuk yayılıyor. 1 ay önce kimsenin ne Ermenistan'dan ne Türkiye'den haberi varken, 1 ay içinde bütün ülke galeyana gelmiş, halk soykırımın kabul edilmesini sokaklarda dans ederek kutlamış. Olacak iş değil ama maalesef olmuş bunlar."

 

Diğer Ülkeler de Mercek Altında

 

Olayın ortaya çıkması üzerine tasarıyı meclis gündemlerine alan diğer ülkelerdeki süreçleri de tek tek incelemeye başladıklarını belirten Özbükey, benzer uyanıklıkların önünü alabilmek için şimdilik büyükelçileri geri çağırmak yerine, bulundukları ülkede tasarı geri çekilene kadar, otomotiv, tekstil, inşaat gibi farklı sektörlerde istihdam etme çözümüne gidileceğini söylererek basın toplantısına son verdi.

 

(hzmylmz Brüksel'den bildirdi)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Kamuoyunun Kıyamet Beklentilerine Cevap Veremeyen CERN'de Olağanüstü Genel Kurul Sesleri

 

 

CERN_LHC_Nuclear_25%20copy.jpg

 

Kısa adıyla CERN olarak bilinen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ndeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda yapılan deneylerde bir türlü dünyanın sonunun getirilememesi kamuoyunun tepkisini çekerken, kurum içinde de sert tartışmaların yaşanmasına neden oluyor.

 

Milyonlarca Euro harcanarak yapılan deneyler sonucu ortaya çıkacak karadelik veya kuramsal bir cisimciğin dünyamızı yutup yok edeceği, hiç olmadı ateş topuna çevireceği yönünde kamuoyunda oluşan güçlü beklenti, yerini yavaş yavaş hayal kırıklığına bırakırken, CERN içerisinde de olağanüstü genel kurul sesleri her geçen saat daha da yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı.

 

Yaşanan başarısızlık nedeniyle toplu halde istifası gündeme gelen mevcut CERN yönetimi, bu sabah bir basın toplantısı düzenleyerek söylentilere açıklık getirmeye çalıştı. Toplantıda basın mensuplarına seslenen CERN yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Steve Myer, şu an istifa konusunun gündemlerinde olmadığını ancak tartışmalara son vermek ve güven tazelemek için gerekirse olağanüstü genel kurula gitmekten de çekinmeyeceklerini belirterek, CERN camiasını ve bir an evvel yok olmayı bekleyen kamuoyunu biraz daha sabırlı olmaya davet etti.

"Biz de en az sizler kadar üzüldük"

 

Yaşanan başarısızlık karşısında kendisinin de çok şaşırdığını ve üzüldüğünü söyleyen Myer, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

"Tepkileri çok iyi anlıyorum ama şu da unutulmasın ki koskoca dünyayı tek seferde götürmek o kadar kolay değil. Ben de isterim, keşke elimin altında bir tuş olsa da bassam uçursam bütün gezegeni ama öyle olmuyor işte, böyle önemli projeler çok büyük hazırlık ve özveri istiyor.Sabırlı olmak lazım. Herkesin bilmesini isterim ki bütün fizikçi arkadaşlar canı gönülden çalışmalara devam ediyorlar. Hatalarımızdan ders alarak ilerliyoruz."

 

"Küçük hesaplar peşinde koşmadık"

 

Konuşmasına, "İstesek 'dünyanın yörüngesini birkaç metre saptırdık' diyip tepkileri azaltabilirdik" sözleriyle devam eden Myer'in "Siz değerli arkadaşları tenzih ederim ama neticede kamuoyu dediğiniz şey sansasyon peşinde koşan cahil gazeteciler ve onları takip eden daha da cahil kitlelerden müteşekkil. Ne desek inanırsınız. Bizim dışımızda aksini ispat edecek kimse de yok. Ama bu tarz küçük oyunlara tenezzül etmeyiz." açıklaması ise salonda buz gibi bir havanın esmesine yol açtı.

 

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Myer, kamuoyundaki zaman yolculuğu ve ışınlanma yönündeki beklentiler ile ilgili bir soruyu da ”Şu anda önceliğimiz dünyayı yok etmek olduğundan diğer işlere pek sıra gelmedi ama hiç bir şey yapmadık da diyemem. Projede görev yapan bir Alman arkadaşı 2 saat kadar önce moleküllerine ayırdık. Bir yerlere ışınlandığını umuyoruz. Son durumunu elektron mikroskobu ile takip edip,toparlama çalışmalarına hız verdik, şimdilik herhangi bir olumsuzluk yok.” şeklinde yanıtlayarak, açıklamalarına son verdi.

 

 

Zaytung

 

 

 

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir bardak suda fırtınalar koparttığımızın farkında mıyız?..

 

Adı geçen siteyi daha önceden biliyorsanız eğer konuların espritüel taraflarını ele alarak gülmece yazılar ürettiklerini de biliyor olmalısınız...

 

Her şeyi bu kadar ciddiye alıp espritüel bir yaklaşımla ele alınan bir konuda bile eleştiri üretiyor olmamızın içinde bulunduğumuz genel şartların etkisi var mı diye düşünüyorum...

 

Aynı arkadaşımız Cyrano'nun da alıntı yaptığı siteden bir kaç yazı daha postalamış foruma okudukça gülmekten kırılıyor insan...

 

Galiba sorun, gazete haberi olmayan bir konunun burada bulunuyor olması sanırım ciddiye alınmasına neden olmuş...

 

O nedenledir ki; bölümün başında bulunan sabite alınmış "gazete haberleri paylaşımı" ile ilgili öneri yazısında ki kaynak, yazar ve alıntı kurallarına uygun paylaşımların burada yapılması bence çok önemli...

 

Birazda gülmek için fırsat yaratalım diyorum sevgili arkadaşlar..

 

Saygı ve sevgilerimle :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu bağlamda Peygamber'imizin şu sözü ne kadar da manidardır:''İlim Çin'de de olsa gidip alınız.''Bu sözün taşıdığı manayla yukarda geliştirilen bilimsel çalışma mantığı uyuşmuyor.

 

 

Gerçekten güzel bir tesbit yapmışsınız, ilim nerede olursa olsun gidip alın dendiğine göre herşeyi Kur'an-ı Kerim de aramamız gerekmez. Şayet öyle yapılması istenseydi herşey için kaynak Kur'an-ı Kerim gösterilir ve başka bir kaynak aranmasına da gerek kalmazdı.

Yapılan yeni birşey gibi sunuluyor; dizel motorun harekete geçirdiği jeneratörün neresi yeni, ne gibi değişiklik yapılmış olabilir? Millet suyla, hidrojenle, güneş enerjisi ile çalışanı yapıyor. Biraz ciddi olmak gerekir.

 

saygılarla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşımız, bir mizah sitesine ait "haber"i gerçek sanarak bizle paylaşmış. Ama beş dakikadır beni kesintisiz güldüren bu siteyi keşfetmeme sebep olduğu için kendisine teşekkür ederim :)

mizah zitesi olduğunu bilerek yazdım ama konuyu bu kadar da ciddiye alacağı tahmin etmemiştim ilk önce araştırır sonra yorum yazarsınız diye düşünmüştüm ama olmadı tüh :) :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşımız, bir mizah sitesine ait "haber"i gerçek sanarak bizle paylaşmış. Ama beş dakikadır beni kesintisiz güldüren bu siteyi keşfetmeme sebep olduğu için kendisine teşekkür ederim

 

mizah zitesi olduğunu bilerek yazdım ama konuyu bu kadar da ciddiye alacağı tahmin etmemiştim ilk önce araştırır sonra yorum yazarsınız diye düşünmüştüm ama olmadı tüh  

 

Sayın sleepwalker bundan sonraki yazılarınıza karşı ''mizah yapma ihtimali yüksek'' şüphesiyle yaklaşma hissiyatı oluştu, bunun gerçekliğini araştırabileceğim bir site var mı?

 

Muhabbetle...

 

 

Bugün foruma girip bu başlığı okuyup kaynak sitedeki diğer yazılanları da okuyunca abartı gelecek belki ama tüm gün gülmekten kendimi alamadım...

 

Uzun zamandır nedenli nedensiz, bırakın gülmeyi gülümsemeyi bile unuttuğumuzu farkettim kendi adıma...

 

Geçen zaman içinde, sevgili Cyrano yazıya ilk tepkiyi verdiğinde tamam dedim, sevgili dostum dizel ve jenaratör konusunda bizlere temel bilgilerin hepsini birer birer aktarıp bilgilendirecektir diye... :)

 

Ardından sevgili Fuzulinin konuya temelden yaptığı eleştirileri okuyunca eyvah bu konuda ciddiye alındı yazının gülmece olduğunu yazmalıyım demeye kalmadı ben o yazıyı yollayana kadar Cyrano çoktan kaynağı bulmuş gerekli açıklamaları yapmıştı bile...

 

Ellerine sağlık "Sleepwalker" son dönemlerde oldukca ciddileşen forumumuza farklı bir nefes kattın...

 

Gerçi biz yine başta ciddi ciddi konuyu tartışmaya açmıştık ama ....

 

Sevgili Fuzuli bence bu tuzaklardan kurtulmamız için Arkadaşımızın açtığı başlıkların altına gerekli notu düşmesini rica edelim hepbirlikte...

 

Anlaştık mı sevgili "Sleepwalker" :)

 

 

***

 

Dipnot: Adı geçen bu espri dolu yazılarla dolu site ne yazık ki; telekeom tarafından yasaklı siteler kategorisine alınmış...

Neye gülüp neye gülemeyeceğimize de tepeden birileri karar verir oldular artık.

Bu tür sitelere giremeyen arkadaşlar portlarını açmaları gerekiyor.

Bunun içinde "Bana biri bu yasağı açıklasın" başlığında verilen DNS sunucu adreslerini  kullanarak değiştirmelisiniz...

Aşağıdaki ilişimden bilgilere ulaşabilirsiniz... :)

 

http://www.turkish-m...post__p__848760

 

Saygılar hepinize...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün foruma girip bu başlığı okuyup kaynak sitedeki diğer yazılanları da okuyunca abartı gelecek belki ama tüm gün gülmekten kendimi alamadım... 

.

.

.

 

Arkadaşımızın açtığı başlıkların altına gerekli notu düşmesini rica edelim hepbirlikte...

 

Anlaştık mı sevgili "Sleepwalker"

 

 

http://www.turkish-m...post__p__848760

 

Saygılar hepinize...

Söz bundan sonra uslu çocuk olacağım yarmazlık yapmayacağım  laugh.giflaugh.gifblushing.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞOK ŞOK ŞOK... EL EZHER TÜM BİYOLOJİ KİTAPLARINI ÇÖPE ATTI!

 

Uzun zamandır El Ezher üniversitesinde İslam bilimlerini geliştirmek için çalışan allame-i din-i islamlar, Kurana dayalı yürüttükleri araştırmalar sonucunda Darwin'in Evrim teorisini çöpe atmayı başardılar.

 

Dünyanın belli başlı tüm yayınevlerinde bütün biyoloji kitaplarının yeniden yazılmasının nasıl başarılacağı ile ilgili endişe havası, tam bir küresel panik ortamına dönüştü. Diğer yandan bu çalışmanın küresel ekonomilk krize çare olacağı, piyasaların yayıncılık sektöründen başlayarak canlanacağı belirtiliyor. Konu ile ilgili demeç veren Encyclopedia Britannica genel yayın müdürü Thomas Alva Medison, krizi fırsata dönüştürmek için hemen kolları sıvadıklarını belirtti.

 

Çevresi çanaklarını gökyüzüne çevirmiş canlı yayın uydu araçları ile ve kameramanlar, muhabirler ile kuşatılmış olan El Ezher üniversitesi, günler süren suskunluğunu dün bozdu. Vakur bir tavırla entarisini sürüyerek basın ordusunun önüne çıkan Yamanullah el Ezheriyyül Muaveledi ellerini havaya kaldırrarak ardarda gelen soruları susturduktan sonra:

 

-”Bismillahirrahmanirrahim...” diye söze başladı ve Araf suresi 166 ayetini okudu. Daha sonra aynı vakur tavırla entarisi merdivenleri süpürerek geri döndü.

 

Önce bu işten bir şey anlayamayan muhabirler şaşkın şaşkın birbirlerine baktılar. Birden Kanal 7 muhabiri feryat figan ortaya atlayarak:

 

-”Hazretin kıraat buyurdukları ayeti kerimei celilede insanların maymuna dönüştükleri beyan buyurulmaktadır arkadaşlar! Darwin teorisi şu an itibari ile çökmüştür. İnsan maymundan değil, maymun insandan gelmiştir!”

 

Bir anda ortalığın karışması nedeniyle canlı yayınların kesintiye uğramasının ardından Wikipedia sitesinin, evrim sayfasının yoğun değiştirilme girişimleri nedeniyle, çöktüğü haberi yayıldı.

 

Ardından Richard Dawkins'in intihar girişimi nedeniyle acil hastaneye kaldırıldığı haberi ulaştı. HY'nın bu haber üzerine üç gün üç gece mevlit okutmaya başladığı ve “g...sin kafir” dediği öğrenildi.

 

Uzmanlar islam ilminin altın çağının başladığı konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞOK ŞOK ŞOK... EL EZHER TÜM BİYOLOJİ KİTAPLARINI ÇÖPE ATTI!

 

Uzun zamandır El Ezher üniversitesinde İslam bilimlerini geliştirmek için çalışan allame-i din-i islamlar, Kurana dayalı yürüttükleri araştırmalar sonucunda Darwin'in Evrim teorisini çöpe atmayı başardılar.

 

Dünyanın belli başlı tüm yayınevlerinde bütün biyoloji kitaplarının yeniden yazılmasının nasıl başarılacağı ile ilgili endişe havası, tam bir küresel panik ortamına dönüştü. Diğer yandan bu çalışmanın küresel ekonomilk krize çare olacağı, piyasaların yayıncılık sektöründen başlayarak canlanacağı belirtiliyor. Konu ile ilgili demeç veren Encyclopedia Britannica genel yayın müdürü Thomas Alva Medison, krizi fırsata dönüştürmek için hemen kolları sıvadıklarını belirtti.

 

Çevresi çanaklarını gökyüzüne çevirmiş canlı yayın uydu araçları ile ve kameramanlar, muhabirler ile kuşatılmış olan El Ezher üniversitesi, günler süren suskunluğunu dün bozdu. Vakur bir tavırla entarisini sürüyerek basın ordusunun önüne çıkan Yamanullah el Ezheriyyül Muaveledi ellerini havaya kaldırrarak ardarda gelen soruları susturduktan sonra:

 

-”Bismillahirrahmanirrahim...” diye söze başladı ve Araf suresi 166 ayetini okudu. Daha sonra aynı vakur tavırla entarisi merdivenleri süpürerek geri döndü.

 

Önce bu işten bir şey anlayamayan muhabirler şaşkın şaşkın birbirlerine baktılar. Birden Kanal 7 muhabiri feryat figan ortaya atlayarak:

 

-”Hazretin kıraat buyurdukları ayeti kerimei celilede insanların maymuna dönüştükleri beyan buyurulmaktadır arkadaşlar! Darwin teorisi şu an itibari ile çökmüştür. İnsan maymundan değil, maymun insandan gelmiştir!”

 

Bir anda ortalığın karışması nedeniyle canlı yayınların kesintiye uğramasının ardından Wikipedia sitesinin, evrim sayfasının yoğun değiştirilme girişimleri nedeniyle, çöktüğü haberi yayıldı.

 

Ardından Richard Dawkins'in intihar girişimi nedeniyle acil hastaneye kaldırıldığı haberi ulaştı. HY'nın bu haber üzerine üç gün üç gece mevlit okutmaya başladığı ve “g...sin kafir” dediği öğrenildi.

 

Uzmanlar islam ilminin altın çağının başladığı konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar.

 

Ya arkadaşlar, burası ciddi bir forum değil mi? Hangisi ciddi, hangisi espri karıştırmaya başladık.

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya arkadaşlar, burası ciddi bir forum değil mi? Hangisi ciddi, hangisi espri karıştırmaya başladık.

 

saygılar...

 

Sayın Yılmaz; Galiba güler olduk ağlanacak halimize :)

Bir dirhem pirzola yerine geçiyor ama...

Birazda gülmek için fırsat yaratalım kendimize...

İşin ilginç tarafı adamlar ciddi yazılar yazıp yine de bizleri güldürmeyi başarıyorlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün foruma girip bu başlığı okuyup kaynak sitedeki diğer yazılanları da okuyunca abartı gelecek belki ama tüm gün gülmekten kendimi alamadım...

 

Uzun zamandır nedenli nedensiz, bırakın gülmeyi gülümsemeyi bile unuttuğumuzu farkettim kendi adıma...

 

Dostum ben de aynı durumdayım. Şu iki haber aklıma geldikçe hala gülüyorum;

 

PKK'lı Kadınlar Kır Düğününe Soğuk Bakıyor

pkk_kadinlar.jpg

 

PKK'nın Dağ Kadrosunda Bulunan Kadınlar Arasında Yapılan Ankette, Kadın Eylemcilerin %92'sinin Kır Düğünü İstemediği Ortaya Çıktı.

 

Kanal D Ekranlarına Yeni Bir Uyarlama Dizi Daha Geliyor: Das Kapital!

 

Marx.jpg

 

'Yaprak Dökümü', 'Dudaktan Kalbe' ve 'Aşk-ı Memnu' ile başlayan unutulmaz eserlerden uyarlanan dizi furyasına, Karl Marx'ın ölümsüz eseri 'Das Kapital' de ekleniyor.

 

Baytung

 

:)

 

Ben bu sitenin haberlerinde yoğun bir Umut Sarıkaya ve Kaan Sezyum kokusu alıyorum. Espriler ve format ikisinin elinden çıkmış gibi duruyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Tekerlekli Sandalye Su Topu Takımı Oyuncuları Ebediyete Uğurlandı

 

toplucenazetoreni.JPG

 

Daha ilk antremanlarında talihsiz bir şekilde yaşamlarını yitiren Trabzonspor Tekerlekli Sandalye Su Topu Takımı'nın 6 oyuncusu dün Trabzon Merkez Camiinde kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı.

 

Cenaze töreninde yaptığı konuşmada olayı büyük bir talihsizlik olarak nitelendiren klüp başkanı Nihat Doğan, Trabzon'un dünyada bir ilki gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan bu kahraman evlatlarını hiç bir zaman unutmayacağını söyledi. Konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı gözlenen Doğan, tek tesellilerinin boğulmaktan son anda kurtarılan 4 sporcuları olduğunu belirterek, "inşallah bu kardeşlerimiz de en kısa zamanda sağlıklarına kavuşup yeni takım arkadaşlarıyla birlikte havuzdaki yerlerini alacaklardır" dedi.

 

"Hatalarımızdan Ders Alacağız!"

Bedensel engellerine rağmen azimle çalışıp dünyada bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu Trabzon'a ve tüm Türkiye'ye yaşatmak isteyen sporcularıya her zaman gurur duyduklarını söyleyen Doğan, "Sanmıyorum ama eğer ortada bir yanlışlık varsa nerede hata yaptığımızı tespit edip gerekli önlemleri alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Eminim merhum sporcu arkadaşlarım da böyle olmasını isterlerdi. Trabzon halkı olarak bu yola başkoyduk. Bu trajik kaza biraz moralimizi bozmuş olsa da en kısa zamanda toparlanıp dünyanın ilk tekerlekli sandalye su topu takımını kurma yolunda gereken adımları kararlılıkla atacağız." dedi.

 

 

 

Zaytung

Allah iyiliğinizi versin ben daha başka demiyorum. En son ne zaman bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşsizlikle Mücadelede Nihai Çözüm İçin "Çalışma Kampları" Dönemine Geçiliyor

 

issizlik1.jpg

 

Ekonomik krizin etkilerini hafifletmek için çözüm arayışlarını sürdüren hükümet, işsizlik sorununa son verecek bir program tasarısını TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. "Çalışan Türkiye, Özgür Türkiye" sloganıyla hayata geçecek olan proje sayesinde her vatandaşa "Toplu Organize Çalışma Kampları"nda ömür boyu iş ve barınma imkanı sağlanması planlanıyor.

 

KPSS şartı aranmayacak

 

Öncelikle büyük şehirlere yakın, tercihen demiryolu ulaşımının yeterli olduğu bölgelere kurulacak olan Çalışma Kamplarına başvuran işsiz vatandaşlar arasından KPSS şartı aranmaksızın, yaş ve sağlık itibarıyle uygun görülenlerin sisteme kaydının yapılacağını belirten Çalışma Bakanlığı Sözcüsü Ersin Özbükey, "Bu vatandaşlarımız aileleri ile birlikte yaşayacakları Çalışma Kampı içerisindeki lojmanlarına yerleştikten sonra, güçleri ve becerileri yettiğince çalışacakları birimlere yönlendirilecekler" sözleriyle tasarlanan sistemin ana hatlarını çizdi.

 

Yerli ve yabancı sermayenin ilgisi büyük

 

Temel olarak özel sektörün üretim ve hizmet ihtiyaçlarının karşılamak üzere çalışacak olan Çalışma Kamplarının henüz hayata geçirilmeden uluslararası şirketlerin de dikkatini çektiğini ifade eden Ersin Özbükey, "Toplu Organize Çalışma Kamplarımızın ekonomik işgücünün konsantre bir halde bulunduğu yerler olarak yabancı ve yerli sermaye için birer cazibe merkezi olması sevindirici" derken, Çin ve Uzakdoğu ile rekabet edebilmek için mümkün olduğu kadar kısa sürede mümkün olduğu kadar çok vatandaşımızın buralarda çalışmaya teşvik edileceğinin sinyallerini verdi.

 

Rüya gibi sosyal imkanlar

 

Çalışanların ücretleri ve çalışma şartları hakkındaki sorulara yanıt olarak Çalışma Kamplarındaki sosyal imkanlar sayesinde çalışanlarının pek bir harcamaları olmayacağını belirten Özbükey, "Yine de elbette bu vatandaşlarımızın bir maaşları olacak. Brüt asgari ücret üzerinden vergiler, sigorta, lojman, gıda, güvenlik vesaire harcamalar düşüldüğünde, kendilerine ilerisi için birikim olarak değerlendirebilecekleri belli bir miktar kalacağını söyleyebiliriz." sözleriyle vatandaşların geleceklerinin de garanti altına alınacağının müjdesini verdi.

 

Çalışanlara sağlanacak olan sosyal imkanlar hakkında da açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü, dikenli teller, gözlem kuleleri, günde 24 saat silahlı ve köpekli güvenlik görevlileri ile korunacak olan tesislerin her birinde 200'er yataklık 10 adet yatakhane, her gün duş imkanı, revir ve okul hizmetleri, tıp alanındaki yeniliklerden ilk olarak faydalanma fırsatı ile günde en az 1 öğün yemek olacağına dikkat çekerken, "Vatandaşlarımızın sunulan bu imkanların değerini bileceğine inancımız tam. Onlardan bizim tek beklentimiz ise, esnek çalışma saatlerine uyum, emirlere itaat ve tam bir disiplin" şeklinde konuştu.

 

Kadrolaşma İddialarına Yanıt

 

Bugüne kadar Almanya, Avusturya, Rusya gibi gelişmiş tabir ettiğimiz Batı ülkelerinin hiçbirinin aklına gelmemiş olan böylesi bir uygulamayı tarihte ilk defa Türkiye'nin hayata geçirecek olmasının ülke olarak demokrasi ve devlet idaresi anlamında aldığımız yolun da bir göstergesi olduğunu belirten Bakanlık Sözcüsü Özbükey, daha proje hayata geçmeden ortaya atılan kadrolaşma iddialarına da yanıt verdi. "Kulağımıza geliyor, 'nasıl olsa kendi adamlarını doldururlar!' diyerek projeden fazla umutlu olmadığını belirten vatandaşlarımız olduğunu duyuyoruz. Ben buradan onlara seslenmek istiyorum: Buyrun gelin, söz veriyoruz ilk olarak sizleri bu kamplara yerleştireceğiz." sözleriyle projede kesinlike torpil ve adam kayırmaya yer olmadığını vurguladı.

 

İlk etapta personel alımının başvuru esasına göre yürütüleceği Çalışma Kamplarının, kademeli olarak zorunlu hale getirilmesinin ve işsizlikte birinci yılını tamamlayan vatandaşlarımız için mecburi hizmet kapsamına alınmasının da söz konusu olabileceği gelen haberler arasında.

 

zaytung

 

*Bu başlık iletisinde yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar gerçek dışıdır, uydurmadır.

 

 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.