Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koç’un üç tipi


Legendary

Önerilen İletiler

Koç’un üç tipi

Koç burcu dinamik ve savaşkan Mars’ın yönetimindedir ve burcun ilk on gününde, 21-30 Mart günleri arasında doğanlar için bu etki iki kat etkindir. Beceriklilik, heves, sürekli bir eylem içinde olma durumu bu dönemde doğanların en dikkat çeken özellikleri arasındadır. Sabırsız ve canlandırıcı bir karaktere sahiptirler. Öne çıkmaya istekli olan bu Koç’lar cesur ve sorumluluk almakta kararlıdırlar. Tutkulu ve güçlü duygulara sahiptirler. Kuşkusuz cinsel cazibeleri de yüksektir. Oldukça cömerttirler ancak aşırı olumlu ve baskın karakterde de olabilirler. Olumsuz yönde, aşırı cesaretleri sonuçları düşünmeden hareket etmeye, maymun iştahlılığa dönüşebilir. Başladıkları işi bitirmeleri pek kolay olmaz. Arkadaş seçiminde hatalar yapabilirler ve duygularının kontrol altından çıkması çok kolay olur. Bu aşırı yönlerini kontrol altına almaları için kişisel disiplin geliştirmeleri şarttır. Akıl ve bedenlerini dengelemeleri gerekir. Bu dönemde doğan bazı ünlüler şöyle: Fatih Sultan Mehmet, Nurgül Yeşilçay, Fanny Ardant, Bela Bartok, Alexandre Becquerelle, Wernher von Braun, Joseph Campbell, Mariah Carey, Joan Crawford, Aretha Franklin, Eric Fromm, Marcel Marceau, Nancy Pelosi, Sarah Vaughan.

 

Koç burcunun ikinci on gününde, 31 Mart- 10 Nisan günleri arasında doğanlar Mars’ın yanında, Güneş’in de etkisindedirler. Bu dönemde doğanlar güçlü bir kişilik, yoğunluk, idealizm ve başarı arzusu gösterirler. Güçlü bir çekicilikleri, karizmaları vardır. Hırslı, yapıcı, hevesli, istekli kişilerdir. Başladıkları işi bitirmekte kararlılık gösterebilirler. Çevrelerinde mutlu bir atmosfer yaratmakta ustadırlar, başkalarına yaşam ve canlılık getirirler. En iyisini isterler ve hedeflerine varmak konusunda dirençlidirler. Ancak olumsuz yönde, hırsları aşırı bir gurura ve küstahlığa dönüşme tehlikesi de vardır. Bu güç olumsuzluğa döndüğünde, insanları iterler ve böylece fırsatları da tepmiş olurlar. Acımasızlık gündeme gelebilir. Bireysellikleri ben merkezciliğe dönüşbileceği için başkalarını dinlemez olurlar. Aşırı baskın ve tek yönlü olabilirler. Bu nedenle hayat boyunca daha fazla tolerans geliştirmek için çaba sarfetmeleri yararlarına olacaktır. Bu dönemde doğan dikkat çekici kişiler arasında Sakıp Sabancı, Sadri Alışık, Cem Karaca, Hans Christian Andersen, Kofi Annan, Otto von Bismarck, Jacques Brell, Marlon Brando, Leo Buscaglia, Giovanni Casanova, Daniel Cohn-Bendit, Francis Ford Coppola, Russell Crowe, Helmut Kohl vardır.

 

Burcun son on gününde, 11-20 Nisan günleri arasında doğanlar aynı zamanda Venüs etkisindedirler. Bugünlerde doğanların adalet duygusu daha gelişmiş, düzen arayan, mantıkla hareket eden yönleri vardır. Diğer gruplara göre dengeli, ayırım yetenekleri gelişmiş, detaylara önem veren, daha düzenli karakterdedirler. Çok yönlüdürler ve cömerttirler. Ancak kimi zaman aşırı eleştirel, dar bir çerçeveden bakan, sinirsel açıdan huzursuz bir karaktere de dönüşebilirler. İlişki kurmak yönünde bir korku geliştirebilir ve ayrımcılık yapabilirler. Enerjilerini kolayca dağıtabilirler. Duygularını bastırmamayı öğrenmelidirler. Bu dönemde doğan bazı ünlüler: Zeki Alasya, Monserrat Caballe, Claudia Cardinale, Julie Christie, Samantha Fox, Linda Goodman, Jacques Lacan, Ömer Şerif

 

Milliyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.