Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dev Göktaşları (Asteroidler)-Dünyamız ve Marduk


Legendary

Önerilen İletiler

Dev Göktaşları (Asteroidler)-Dünyamız ve Marduk

 

Birçoğumuz basından veya televizyondan Dünyamızı sıyırıp geçen göktaşı(asteroid) haberlerini takip ediyoruzdur.Etmesek bile son zamanlarda çok fazla sıklaşan bu haberlerin dikkatimizi muhakkak çekmişliği vardır.Dünyamız için tehlike oluşturmayacak birçok gök cismi zaten sürekli yanıbaşımızdan geçip gidiyor veya bir kısmı atmosferimizde yok oluyor.

 

81966452.jpg

 

Ancak bunların içinde ciddi sorunlara neden olabilecek kadar büyükleride yok değil.Dev boyuttaki bu göktaşlarının ikisi ise çok yakın bir tarihte Dünyamızı adeta teğet geçtiler.

 

2 Mart 2009 Pazartesi

 

NASA(Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) 5 Mart 2009 Perşembe günü yaptığı duyuruda 3 gün önce dev bir göktaşının Dünyamıza çok yakın geçtiğini ancak tehlikeli bir durum oluşturmadığını bildirdi.NASA’nın açıklamasına göre asteroidin,bundan yüzyıl kadar önce Rusya’nın Sibirya bölgesine düşen ve yaklaşık 512bin dönümlük bir alanda çok ciddi tahribatlar yaratan göktaşıyla hemen hemen aynı büyüklükte olduğu ve dünyanın yaklaşık 78500 kilometre yakınından geçtiği belirtildi.

 

Yine açıklamda “DD45 2009″ ismi verilen göktaşının,NASA uydusunun dünyaya uzaklığının 2 katı ve ay ile dünya arasındaki mesafenin beşte biri kadar bir mesafeden geçtiği ifade edildi.Devasa büyüklükteki gök cisminin geçişinden bir hafta kadar önce farkedildiği ve takibe alındığı,dünya için bir tehlike oluşturmayacağına bu süre zarfında kanaat getirildiğine de açıklamada yer verildi.

 

6 Kasım 2009 Cuma

 

Yani 12 gün önce T.S.İ 23:30 civarlarında yine bir göktaşı dünyayı sadece 14 bin kilometre kadar mesafeden sıyırıp geçmiş.7 metre uzunluğunda ve 2 Marttakine göre oldukça küçük olan “VA 2009″ adı verilen göktaşı bu güne kadar en yakın geçen 3.gök cismi olmuş.Dünya için çok fazla tahribat yaratacak bir büyüklük olmamasına rağmen ilginç olan ise dünyaya yaklaştığı sadece 15 saat öncesinden görülebilmesidir.

 

37433547.jpg

 

ABD’deki Catalina Gökyüzü Gözlem Evinin 15 saat önceden gözlemlediği asteroidi NASA ya bağlı Cambridge Yakın Dünya Gökcismi Araştırma Ofisine bildirdi.Acil alarmla toplanan astronomlar göktaşının kimliğini belirledikten sonra koordinat tarifi yaparak asteroidin dünyaya çarpmayacağını hesapladılar.

 

Buraya kadar bu göktaşları dünyamız için bir sıkıntı yaratmadı ancak bundan sonraki yakın bir gelecek için düşünüldüğünde endişe vermiyor da değiller.

 

Devasa büyüklükte bir göktaşının bir hafta önceden belirlenebilmesi,bir diğerinin ise geçişinden sadece 15 saat kadar önce gözlemlenebilmesi Marduk söylentileri içinde kafalarda soru işareti oluşturuyor.

 

30729044.jpg

 

Her fırsatta dünyanın güvende olduğunu,Marduk diye bir gezegenin gözlenmiş bir gerçek olmadığını vurgulayan dünyanın en ünlü ve yetkili uzay araştırma mercisi NASA,elindeki en üstün teknolojiyle bu kadarını yapabiliyorsa, yaklaşık 3yıl bir süre bulunan 2012 Marduk gezegeni söylentilerini de umarım 3-5 gün kala doğrulamaz diye ümit etmek istiyorum.

 

Kaynakça:Foton Kuşağı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.