Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ÇARESİZLİĞİN ÇIĞLIĞI


Radya

Önerilen İletiler

Habere farklı bir bakış

 

Üniversiteli kız molada doğurup bebeğini çöp kutusuna attı... Medyada yer alan trajik bir haber, haberin medyada veriliş biçimi ve bir haber müdürünün bloğunda yer alan farklı bir bakış...

 

HABER:

İstanbul'daki ailesinin yanından, Zonguldak'a giden Karaelmas Üniversitesi öğrencisi A.T. (22) yolda sancılandı. Otobüs Hendek'teki bir dinleme tesisinde mola verince, A.T. tuvalete girip doğum yaptı.

 

Bebeğini çöp kutusuna atan öğrenci tekrar otobüse bindi. Olay, tuvalete giren bir kadının ağlayan bebeği fark etmesiyle ortaya çıktı. Bolu'da durdurulan otobüste yakalanan ve aşırı kan kaybettiği belirlenen A.T. tedavi altına alındı.

 

Genç kız, tedavi sonrası adliyeye sevk edilecek. Hastanede bulunan bebeği ise koruma altına alınacak. A.T.'nin yarı yıl tatilinde olayı ailesinden gizli tuttuğu öğrenildi.

 

ntvmsnbc

 

Dün haberi okuduğumda;insan çocuğunu nasıl olurda doğurup çöpe atar olmuştu...Annelik iç güdülerimden olsa gerek,sadece ve sadece bebeği düşünüp anneyi düşünmüştüm...Ama bugün aşağıya alıntılayacağım yazıyı okuduğumda,olaya çok farklı bir pencereden baktım,yine annelik iç güdülerim devredeydi,fakat bu kez o 22 yaşında ki kızın annesi oluvermiştim,bu olay benim kızımın başına da gelebilirdi...Üstelik nasıl unutmuştum,bu olay yıllar evvel çok sevdiğim bir arkadaşımın başına gelmişti ve arkadaşım evinin balkonundan atlayıp intahar etmişti...Hastaneye yetiştirilmeye çalışırken yolda doğum yapmış ve bir kız çocuk doğurduktan sonra ölmüştü...Cidden utandım kendimdem...

 

 

ÇARESİZLİĞİN ÇIĞLIĞI

 

Haber önüme geldi. “Üniversiteli anne molada doğurdu ve bebeğini çöp kutusuna attı.” Haberin özü bu. Şimdi “Vicdansız anneden, üniversiteliye yakışmayan doğuma” kadar bir sürü yorum yapılarak bu haber verilecek. Haber önüme geldiğinden beri sadece O 22 yaşındaki kızın çaresizliğini ve yalnızlığını düşünüyorum. Bu nasıl yalnızlıktır. Bu nasıl bir ıstıraptır. Ölümü göze alacak kadar, canından canı ölüme gönderecek kadar çaresiz kalmak. Empati yapmayı deniyorum olmuyor. Kimbilir o doğuma kadar neler yaşamıştır. Hayatın ince cizgilerinde nasıl dolaşmıştır. Bu yaşta bu büyük hesaplaşma hiç adil değil. Bu sonuç ta adil değil. Deniyorki gayri meşru ilişki bebeği. Meşrusu ne ki bunun. Her gün manşetleri süsleyen , ekranları kaplayan “yapay döllenmeyle hamile kaldı” “ babasız doğuracak” güzellemeleri yaptıklarınızınki mi meşru. O meşrulaştırılan hayat, bu kız cocuğuna niye bu kadar acımasız. Anne, baba, çevre, sevdiği adam hepsi molada bırakınca ne yapacaktı? Kimseye çaktırmadan o cocuğu doğurmak kolay mıdır? İçteki o acıyı düşünün. Dışarı atmak istediği cocuk değil acı. İçindeki yalnızlığı, çeresizliği dışarı çıkarmak istemek ama dışarı çıkması gereken canı içerde tutmaya çalışmak. Bu bedel hiç adil değil. Şimdi ne olacak? Okul hayatı nasıl devam edecek? O aile ne yapacak? O kız ne yapacak? O kız yitip gitmesin istiyorum. Biliyorum çok şey istiyorum...

 

Zugasiberepe blogtan

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ancak her ne olursa olsun bence yine suçlu kişik arayacaksak o da annesi. bir insan anne olmak istemiyorsa zamanı geçmeden kürtaj yaptırır. o anne niçin kürtajı seçmedi? (ben kürtaj iyidir demek istemiyorum ve kürtaj karşıtı biriyim dir de) bu durumdaki biri için en güzel yöntemlerden biri olurdu.. ama bu haber ne kadar doğru bilinmez tabi ama doğru olarak varsayalım. buna göre bu çok saçma bir yöntemi tercih etmiş evet çağresizlik mevcudiyetini koruduğu bir anda bu yönde kararlar almak oldukça zordur. sonrasını planlamadan yapılan bu hatalar onu ve çocuğunu müşkül duruma düşürmesi barizdir..

 

Eminim gebeliğin ilk gününden, doğum anı gelene kadrki süreçte çok daha mantıklı çözümler bulabilirdi..

durumunu bilseydim ona yardımcı olurdum fikren tabi :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.