Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Psişik köpek Scamp


Legendary

Önerilen İletiler

Hangi Hastanın Ne Zaman Öleceğini Bilen Köpek

 

Canton, Ohio’da psişik bir köpek(Scamp) ölmek üzere olan hastaları önceden algılıyor ve garip havlamalarla bildirmeye çalışıyor. Hayvanların bu algılamalarıyla ilgili benzer bir vak’alar silsilesinde de Oscar adlı kedi yakında ölecek 25 hastayla ilgili isabetli algılamalarda bulunmuştu. İki yaşındaki bu kedi Rohode Adası’ndaki bir hastanede (Steere Hause Nursing and Rehabilitation Centre) tam isabetli algılamalarıyla yaygın basının da dikkatini çekmişti. Hatta bir tıp dergisinde(New England Journal of Medicine) hakkında uzun uzun yazılar kaleme alınmıştı.

 

Benzer şekilde 2007’nin ikinci yarısında da psişik köpek Scamp yaygın basını epeyce meşgul etti.(Pines Huzur Evi, Canton, Ohio). Huzur evi müdürü Adeline Baker, son üç yılda 40 hastanın öleceklerini önceden(kendine özgü hareketlerle) bildirdiğini söyledi. Bu köpek bebeklik aylarında bir kaza geçirmiş; sadece leğen kemiği kırılmakla kalmamış, bağırsağı da delinmiş. Tedavisi ve bakımı adı geçen bu huzur evinde yapılmıştı. Altı hafta içinde iyileşen Scamp, bu kurumda kalmayı sürdürmüş ve esasen söz konusu algılama yeteneği de iyileştikten sonra açılmış.

 

Halen adı geçen huzur evinde bulunan psişik köpek Scamp, ölmek üzere olan bir hastayı(ya da huzur evi sakini) önceden biliyor ve bu algılamasını; ya havlayarak ya da sürekli o hastanın kovuşunda dolaşarak belli etmeye çalışıyor.

 

Huzur Evi Müdürü A.Baker, açıklamalarına şunları da eklemekten kendini alamamıştır: “Ailelere ve buranın sakinlerinin gereksinimlerine karşı çok duyarlı bir hayvan… Durumu kötüleşen/rahatsızlanan birinin odasında sanki kamp kuruyor ve oradan çıkmıyor. O şahsın ölümü iyice yaklaşınca da; ya garip garip havlıyor ya da o şahsın yorganından ısırıp çekiştiriyor.”

 

Kaynakça: Psychic News, Oct.6’07

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.