Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Çocuklar Dünyası"na Burçlarla yolculuk


Önerilen İletiler

Çocuklar Dünya'sına Burçlarla yolculuk

 

Filiz Özkol yazıyor

 

Çocukların Dünyasına Burçlarla Yolculuk Yapın

 

Onlara hediye seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi burçtakilere neler almalısınız?

 

Çocuklarımız, umutlarımız ve yarınlarımız. Sürekli olarak gözlerinin içine baktığımız fakat bazen, yaşam telaşı içinde istemeden de olsa kıyılarda köşelerde unuttuğumuz sevgili varlıklarımız;

o, küçücük dünyalarında neler yaşarlar?

Neler düşünürler?

Yaşama nasıl bakarlar ve özellikle nelerden hoşlanırlar?

Gelin; siz büyüklerle, onların dünyasını birlikte ziyaret edelim...

Tabii ki burçlarından yola çıkarak...

Unutmayınız! Onlar için alışveriş yapmak istiyorsanız, burçlarının özelliklerini çok iyi bilmeniz gerekiyor... Bilirseniz aldıklarınızdan çok hoşlanacaklardır. Bu da eminiz ki sizi çok mutlu edecektir. Bilmezseniz sorun yaşayabilirsiniz.

İşte size ışık tutacak bilgiler...

 

Koç

Kırmızı ayakkabılar rengarenk giysiler

 

Rekabeti seven ve isteklerinin yerine getirilmesi isteyen Koç çocuklarının en çok ihtiyaç duyduğu şey, sevgidir. Doğdukları andan itibaren evin komutasını ellerine alırlar. Sevmedikleri mamayı yemeyecek kadar inatçıdırlar. Dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren müthiş bir enerjiye sahiptirler. Bebekliklerinde sık ateşlenirler. Baş bölgeleri hassastır. Okul yılları başarılı ve hırslı geçer. Girdikleri her toplulukta bir numara olmak isterler. Koç’ların hoşlandığı o kadar çok şey vardır ki... Özellikle, Kız Koç’lar kırmızı ayakkabılara bayılır. Renkli kalemler ve renkli saç tokaları onların sevdiği şeylerdir. Daha küçük yaşta erkeklerle yarışır. Erkek Koç’lar; arabalar, spor ayakkabılar, renkli ve önünde çeşitli logolar olan tişörtler gibi mekanik şeylerden hoşlanırlar. Ayrıca top’lara da hayır demezler.

 

Boğa

 

Müzik aletleri ve tüylü kazaklar

 

Sessiz ve sakin yapısı ile sizi asla utandırmazlar. Baskıya gelemezler. Bir şeyi defalarca tembih ederseniz, inadına yapmazlar. Sevgiye çok fazla değer verdikleri için yanaklarından öpmeyi sakın ihmal etmeyin. Boğa çocukları kuşkusuz çok güzeldir. Daha doğdukları anda güzellikleriyle hemşireleri başlarına toplar. Renkler ve sesler onlar için çok önemlidir. Onlara bağırarak hiçbir şey yaptıramazsınız. Asla özür dilemezler. Parlak renkleri sevmezler. Odalarının eşyalarını pastel tonlardan seçmelisiniz. Bebeklik battaniyesinden veya yastığından vazgeçmeyebilirler. Hediye almak istiyorsanız, işiniz çok zor olmaz. Kızlar daha çok yumuşak tüylü kazaklarla, saten parlak pijamalar ve uzun saçlı bebeklerden hoşlanır. Küçük portatif mutfak eşyaları da hoşlarına gider. Evcilik oynamayı severler. Erkekler bebekliklerinde ayı, tavşan gibi hayvan figürlü oyuncakları sever. Özellikle, org ve gitar gibi müzik aleti de olabilir. Spor ayakkabılar en sevdikleri şeydir.

 

İkizler

Değişik kıyafetler ve macera kitapları

 

Onlarda ilk fark edeceğiniz şey parlak ve cin gibi bakan gözleridir. Hep yüksek yerleri severler. Konuşmayı erken yaşta öğrenirler. Zeki ve kıskançtırlar. Sizi asla kimseyle paylaşmak istemezler. Disiplini ve ders çalışmayı sevmedikleri için, yaşam boyunca sizi uğraştırabilirler. Çift karakterleri sizi her zaman şaşırtacak ve bir gün ısrarla aldırdığı kırmızı kazağını ertesi gün beğenmeyecektir. Kızlar için her şey alınabilir. Değişik kıyafetler, renkli tişörtler, daha küçük yaşta kolyeler küpeler, resim malzemeleri, dans ayakkabıları. Erkekler; bilgisayar, kol saati, macera kitapları ve bir çok ayakkabı çeşidiyle (yarısı spor) mutlu olurlar.

 

Yengeç

 

Gümüş takı ve denizi anımsatan her şey

 

Hassas ve alıngan olan bu çocuklar; mutlaka ağlayacak bir şey bulurlar. Ne yapsanız onları mutlu edemezsiniz. Oldukça anlamlı ve duygusal bir yüze sahiptirler. Annelerine çok bağlıdırlar. Sevdiklerinden uzakta kalmaya dayanamazlar. Hayalperest yapılarıyla ilgi çekmek için size devamlı hayali şeyler anlatırlar. Yaşamında daima sevgi ve şefkate ihtiyaç duyarlar. Aile içi kavgalardan çok fazla etkilenirler. Küçükken onu sık sık geceleri yatağınıza almak zorunda kalabilirsiniz. Yağmurlu ve şimşekli gecelerden korkarlar. Kızlar; küçükken masal kitaplarını, büyüdükçe gümüş takıları, çiçek ve yosun kokularını, dantel gecelikleri severler. Ellerinde daima bebekleriyle dolaşırlar. Beyaz parlak renklere bayılırlar. Çantasında daima minik aynaları vardır. Erkekler; fabl tarzı oyunları ve yeteneklerini geliştirecek kitap ve oyuncakları tercih ederler. Özellikle, denizi anımsatan eşyalara ilgi gösterirler.

 

Aslan

 

Poster, saat ve fotoğraf makinesi

 

Dünyayı parmaklarıyla döndüreceklerine inanan bu ufaklıklar, evin tek hakimi olduklarını bilirler. Parlak gülüşleri ve tatlılıklarıyla size yaptıramayacakları şey yoktur. Bu burcun çocukları adeta enerji deposudur. İstedikleri bir şey olduğu zaman, sürekli ağlayarak aile üyelerini testten geçiriler ve sonunda pes ettirirler. Daha küçük yaşta gururlu ve mağrurdur. Okul yılların da tiyatro ve piyeslerde rol alarak, sanatçı kimliğiyle karşınıza çıkacak ve sizi şaşırtacaktır. Yaşamı böylesine kucaklayan çocuklara her şey hediye edebilirsiniz. Orijinal duvar posterleri, oyuncaklar canlı renklerden yapılmış kol saatleri kazaklar, tişörtler. Müzik aletleri, deniz topları, mayolar, orijinal cüzdanlar ve film kasetleri fotoğraf makinesi, ilginç şapkalar, kemerler ve daha neler.

 

Başak

 

Minicik bir kedi ya da köpek yavrusu

 

Daha doğduğu anda yaşama ciddi bakan bu çocuklar, mama saatlerinin aksamasına dayanamaz ve hastane odasında çığlıklara başlar. Rol yapma yetenekleri öylesine gelişmiştir ki, küçük yaşlarda ayna karşısında mimiklerini incelerler. Çoğu kez sesli düşünür ve annesini taklit ederler. Okul yıllarında disipline en yakın yine bu çocuklardır. Sakinlikten hoşlanır ve tenkite gelemezler. Hatalarını sessizce bir kere söylerseniz, bir daha asla yapmayacaktır. Sorumluluğunu bilir ve sizi yormadan odasını toplar. Sadece eşyalarını hiç kimseyle paylaşmaz. Onunla asla çocuk gibi değil de arkadaş gibi konuşmalısınız. Ona değişik sabunlar, iç çamaşırları hediye edebilirsiniz. Yine beyaz bir sweet shirt’e hayır demeyecektir. Bir kol saati bornoz, küçük bir kedi veya köpek, resim çerçevesi, deri okul çantası, yumuşak deriden yapılmış çizme ve ilginç kitaplardan hoşlanır.

 

Terazi

 

Resim malzemeleri defter ve kitaplar

 

Çoğunun gamzesi vardır. Bu kadar güzel bir bebek hiç doğmamıştır. Sevgi dolu kalpleri, mahzun bakışları, tatlı dilleriyle bir anda sizi fetheder. Çok yönlü bu çocuklar bir hayli çekingendirler. Uslu, yemek problemi olmayan fazla ağlamayan rahat ve gürültüsüz ortamlarda rahatça vakitlerini geçirirler. Sürekli sevgi bekleyen bu çocuklar duygularını sizle asla paylaşmazlar. Alışverişe çıkarken mutlaka beraberinizde onu da götürün. Alacaklarını kendi seçecek ve sizin aldığınız hiçbir şeyi beğenmeyecektir. Sanatçı kişiliğini ortaya çıkaracak şeyler seçecektir. Resim malzemeleri, boyalar, fırçalar, müzik aletleri, radyo, duvar posterleri, küçük gece lambaları, pastel tonlarda giysiler, anılarını yazacak ilginç defter, hayal gücünü çalıştıracak kitaplar, romantik film CD'leri gibi.

 

Akrep

Takım formaları ve müzik CD'leri

 

Dünyanın en ilginç çocuklarıdır diyebiliriz. Sessiz ve sakin denizlerde kopan fırtınalara benzerler. Ya; her şeyi silip götürürler, ya da; bir limana sığınırlar. Yalnızlığı severler. Kendilerini oyalamaya bayılırlar. Sürekli sevgiye ihtiyaç duyarlar fakat bunu itiraf edemeyecek kadar gururludurlar. Sezgileri o kadar güçlüdür ki, gözleriyle sizi takip ederek hislerinizi ve düşüncelerinizi anlarlar. Harçlıklarına düşkün oldukları için onu asla parasız bırakmamalısınız. Fakat, asla kendi parasını harcamaz ve sizin harcamanızı bekler. Alışverişte en çok zevk aldığı şeyler; polisiye romanlar, blue- jean, spor ayakkabılar ve rock müziği dinleyebileceği CD'ler. Kol saatinden asla vazgeçmez. Derileri sevdiği için, okul çantasını en pahalısından seçecektir. Ayrıca; kırmızı çizmeler, tokalar, kazaklar ve tişörtleri sever. Erkek çocukları için, takım formaları çok önemlidir.

 

Yay

Ayakkabı, blue jean ve her şey

 

Yay çocukları için hayat; gülmek, takla atmak ve neşelenmek demektir. En çılgın oyunlar onlardan çıkar. Yaşamı böylesine tersinden ve delice yaşamak için gerçek anlamda bir Yay Çocuğu olmak gerekir. Konuşmayı çok çabuk öğrenirler ve sonra da büyükleri bunaltan sorularla karşılarına çıkarlar. Çevresindeki her şeyi merak ederler. Sizi "Yeter artık" diye bağırtacak kadar çileden çıkartabilir. Fakat öylesine sevimlidir ki.. Sonunda kahkahalarla gülersiniz. Yalnızlıktan hoşlanmayan Yay Çocukları sık sık evlerine arkadaşlarını çağırırlar. Alışverişten müthiş keyif alan bu çocuklar, istediği her şeyi size aldırmakta başarılıdır. Ona hayır demenin bir anlamı yoktur. Çünkü kafasına koymuşsa, kesinlikle yaptıracaktır. Nelerden mi hoşlanır ? Aklınıza gelen her şey. Ayakkabılar, blue-jeanler seyahat kitapları müzik CD'leri ve bir çok şey.

 

Oğlak

Mikroskop, dürbün ve koleksiyon eşyaları

 

Bir Oğlak Çocuğuyla asla sıradan bir çocuk muamelesi yapamazsınız. Sizi öylesine küçük düşürür ki, onun yanında acemiliğinize şaşırırsınız. Zevklerinde azimli ve ısrarcıdır. Gerçekten istediği bir şey varsa kesinlikle elde edecektir. Grup arkadaşlıklarından çok, özel sevdiği tek arkadaşı tercih eder. Oyuncaklarını belli bir yere koyacak ve siz yerini değiştirirseniz kıyametleri koparacaktır. İnatçı yapısı yemek saatlerinin değişmesine izin vermeyecek, alıştığı bir eşyası eskise bile ondan vazgeçmeyecektir. Çok sevdiği bir pantolonunu eskimiş haliyle giyecektir. Ona alacağınız şeyleri çift almaya özen göstermelisiniz. Alışveriş zevki çok gariptir. Koleksiyon merakı vardır. Özellikle kalem, anahtarlık, değişik logosu olan eşyaları biriktirebilir. Fotoğraf makinesi, dürbün, mikroskop, satın almak istediği şeylerdir. Deri klasik okul çantası veya cüzdan, kol saatinden de hoşlanır.

 

Kova

 

Bilgisayar ve elektronik eşya

 

Bu küçük dahiler ve sevimli afacanlarla yaşam oldukça keyiflidir. Onu dünyaya getirdiğinize sizi asla pişman etmeyecektir. Her an değişen ruh yapısını şaşkınlıkla izlerken, bu onu o kadar doğal bir şekilde yapacak ve size aldırmayacaktır. Okumayı öğrendiği andan itibaren, resimli süslü ansiklopediler okuyacak ve maket oyunlarla beynini geliştirecek ve sizi şaşırtacaktır. Özgürlüklerini yaşamaktan müthiş keyif alan bu çocuklar, sıkıntıya gelemez ve programlı çalışmaktan rahatsızlık duyarlar. Fakat yine de onun okulun en başarılı öğrencisi olmasından gurur duyarsınız. Daha küçük yaşlarda elektronik eşyalara ve bilgisayarlara ilgi duyacaktır. Sesin nerden geldiğini merak eden ve radyonun içini dışını söken bir Kova’ya nasıl kızabilirsiniz? Alışveriş zevki çok farklıdır. Sizi elinizden tutup elektronik oyuncaklar satan mağazaları gezdirecektir.

 

Balık

Bebek, radyo ve hikaye kitapları

 

Konuşmayı çok erken öğrenirler. Masal dinlemek çok hoşlarına gider. Okumayı öğrenir öğrenmez, hikaye kitaplarına sarılırlar. Edebiyata olan düşkünlükleri küçük yaşta kendisini belli eder. Okudukları hikayelerden yola çıkarak şaşırtacak derecesinde yenilerini uydururlar. Genellikle saf ve çabuk incinen bu çocukları korumak gereklidir. Sık sık üzülüp ağlayarak ilgi çekmek isterler. Fakat niye üzüldüklerini bir türlü açıklamazlar. Balık çocuklarının fantastik dünyaları vardır ve bazen onlarla geçinmek kolay değildir. Duygularını kolay ifade edemezler ve içine kapanık yaşarlar. Onlarla alışveriş yapmak zordur. Hep hayallerinde almak istedikleri bir şey vardır ve onun aynısını bulmak için çarşı pazar sizi dolaştırırlar. Onu fikrinden asla vazgeçiremezsiniz çünkü anında size küser ve ağlamaya başlar. Sessiz dünyalarında neler neler vardır. Resim malzemeleri, kız ise; bebekler, hikaye kitapları, hayvan resimlerinin olduğu albümler, özellikle müzik dinleyebileceği bir radyo.

 

Kaynakça:Sabah Gazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.