Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKİYE VE AB


ekonom

Önerilen İletiler

Türkiye yıllardır Avrupa Birliğine girmek için bir çabanın sahibi.Adamlarda Türkiye yi Birliğe almamak için bir gayretin sahipleri.Netice sıfıra sıfır elde var sıfır.Türkiye ABD dende AB den büyük bir birliği kurma imkanına sahiptir.Türki Cumhuriyetlerle birlikte Türkiye nin nüfusu 300 milyon civarındadır.Türki Cumhiretlerle kurulacak bir birlik dünyanın en büyük topluluğunu oluşturacaktır yetmez dünyada 1.gücün sahibi olacaktır.Avrupa Birliği nin Türkiye ye verebileceği bir şey yoktur.Altın karşılıklı bir para ile dünyanınen değerli parası TL olacaktır.Kaynak yetersizliği var denilen Türkiye de kaynaktan bol bir şey yoktur.Bankalardan ekonomiye ve ekonomiden bankalara hergün 2 milyar dolar civarında para gidip gelmektedir.Bunlardan sadece %10 u yatırımlara dönüştürülse (ki likid akışta bir eksilme söz konusu olmamaktadır)Türkiye bir iki yıl içinde dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip olacaktır.Birde bu işin içine Türki Cumhuriyetleri katarsanız netice ortaya çıkar.O halde Avrupa nın ve ABD nin Türkiye ye öğreteceği bir şey yoktur.Ama Türkiye onlara çok şey öğretebilir.Cennete Allah'a ölmeden önce ulaşmayı dilemekle gidileceğini ,tasavvufu yaşamayı,Allah'ın ahlakı ile ahlaklanmayı bizdeki tasavvufu yaşayanlardan öğreneceklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan haklarından bahseden Avrupa gerçektende insan haklarına riayet etmektemidir.Yoksa çatal dillemi konuşmaktadır?Bize nüfus planlaması yapın derken kendileri çocuk yapan ailelere çocuk parası vermek suretiyle nüfus artışını teşvik etmektedirler.Bizi Avrupabirliğine almayacaklarını bile bile Türkiye yi oyalamaktadırlar ve Türkiye buna 40 yıldır kanmaktadır.Osmanlı tarihini biraz bilirsek Kanuni zamanında kaç defa Türk ordularının Almanya'da Regensburg'a kadar,İsviçre'de Appenzell'e kadar girdiklerini ve karşılarında savaşacak ordu bulamaklarınıda bilmemiz gerekir.Osmanlı ya meydan okuyan Avrupa Osmanlı nın karşısına çıkmaya cesaret edememiştir.Şayet Regensburg'a giderseniz şehir meydanında bir Osmanlı akıncını öldürebildikleri için Almanların anıt diktiklerinide görürsünüz.Bu kafa yapısındaki avrupa insanlarının Türkiye yi avrupa birliğine almalarını beklemek hayalden de öte Türkiye aleyhine bir olaydır.Türkiye aklını başına toplamalı ve Türki Cumhiretlerle bir birliğe gidip dünyanın 1. gücünü oluşturmalıdır,içindeki düşmanlarına rağmen bunu başarmalıdır ve tarih sahnesinde aleme nizam veren konuma gelmelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Herşeyi bir kenara bırakıp gerçekçi bir şekilde düşünmeye davet ediyorum sizi...Belki tarih derslerinden bıktınız belki başka şeylerden fakat bıkmamamız ve sürekli üstünde durmamız gereken bir şey var sa o da AB hiç bir şekilde bir müslüman ülkeyi içinde görmek istemez. Görmek istiyorsa da kesinlikle gizli menfaatler gizli oyunlar yatmaktadır işin içinde...Sokaktaki adam düşüncesi değil bu işte son örnekler;Kıbrıs şartı ve Patrikhane oyunları.Alenen mesaj veriyorlar bize ama eğer sert bir tavır ile karşılaşırlarsa geri adım atmaları mümkün diye düşünüyorum.Başbakanımız bunu yavaştan yavaştan uygukuyor bakalım 17 Aralık 2004 kapıya gelince yani yumurta kapıya dayanınc tavırlar ne hal alacak...

 

 

Saygılar

 

Aozer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

ben oncelikle senin neyi isaretledigini sormak isterim??? Oncelikle sunu gozden gecirmek lazım ABye girdigimiz zaman bize ne getirecek (seninde dedigin gibi) Aslında hic AB ile ugrasılmamalıydı ama madem soyle bir noktadayız muzakere tarihi alınmıs hersey girmeye hazır bir durumda (belki bir yıl icinde belki onbes yıl icinde) o zaman yapılması gereken, en iyi sekilde bunu degerlendirmek. Bi kere AB ye girdigimiz zaman Almanyadan sonra en fazla nufusu olan ulke biziz. Bu aslında kullanılması gereken muthıs bir nokta. Bu ne demektir Avrupa Parlementosuna en cok milletvekili sokan ikinci devlet olacagız (ki almanyadan da su an APde olan TURK milletvekilleri var) bunun sonucunda avrupada en cok soz sahibi olan ulke konumuna girecegiz. (Zaten Avrupa da bunun bilincinde ve bunun yuzunden bizi alacaklarını pek sanmıyorum) Eger girilecekse boyle cok guclu birsekilde girmeliyiz ama once kafalarında biraz degismesi lazım. Seninde dedigin gibi "sadece AB girelim demekle olmaz" Ama madem girme noktasındayız o zaman girip cok guclu olmalıyız. bizim bu gucumuzden mısırlı bir musluman cocuk filistinli bir genc kazakistanlı bir adam ve endonezyalı bir felaketzede de yararlanabilmeli. YA ASLINDA SOYLEDIKLERINE TAMAMEN KATILIYORM. o yuzden iyi ETUD edilmeli... artıları ve eksileri degerlendirilmeli.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BENCE GİRECEKSEK... ŞÖLE BÖLE BİLMEM Ne...

walla bence katta girmemeliyiz...bu saçma sapan dayatmalarla da zaten bi yere waramayız...

AB bi hristiyanlar klubüdür..ewet bu belki klişe bi cümle ama kesinlikle dooru bence..ewet abi onlar hristiyan ve avrupalı yani kültürleri,yaşayışları hatta fiziksel özellikleri bile farklı bizlerden...oturmaları kalkmaları uyumaları giyinmeleri ve hatta sewişmeleri bile :P

şimdi ben bi ingiliz ya da alman olsam ''yahu nerden çıktı bunlar''derdim mesela...

bi kere dünya politikasındaki misyonlarımız bile farklı onlardan...

hem bizler daha romantik insanlarız...

onlar bireyci oysa ki biz topluluk halinde iken kendimizi buluyoruz...

onlar bi bara gidip tek başlarına kafayı çekebilirler oysa sorarım size hangi rakı masası yalnız kurulabilir???

hem niye bu çaba?girmek zorunda mıyız?eğer öyleyse neden?hakkaten kafam basmıyor benim..neden o topluluğa girip ırakta ölen zavallıların mezarlarına bi avuç toprak da biz atalım?

neden hergün uyuşturucudan ölen binlerce gencin kollarına bi delik de biz açalım...

neden olduğumuz gibi olmaktan gocunuyoruz??

yüzyıllar boyunca yapabildiğimiz gibi zaten yeterince renkli ve harkulade yapımızla kendi kendimizi kotarmaya çalışmıyoruz??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abi saçmalamışsın yaaaaaaaa

O kadar duygusal yaklaşmıssın ki iş sevismeye kadar varmış.

Hatta romantikligimiz falan girmiş işin içine, hem abi ben romantik falan degilim.

Ama sapına kadar Türküm ve elhamdülillah müslümanım. Bende girmek istemem GAVURLARIN(seninde dedigin gibi) arasına. Ama bu iş şu an olmak üzere ve bunun bize getirisi ne olbilir diye dusunulmeli. Benim kendi işaretledigimi soracak olursan ben girmeyelim dedim ama EGER GIRILECEKSE (ki sen bu kelimeyle bayagı ugrasmıssın ama...) en iyi sekilde girilmelidir derim... Bu işinde artıları ve eksileri vardır. ben derim ki AB ye girme durumumuz lehimize cevrilebilir....

BU TUR İŞLERDE DUYGUSALLIK YOKTUR... Cok guzel soylemissin neden o topluluga girip ırakta olenlere bi avuc toprakda biz atalım demissin. cevabını verelim Yıllarca o toplulugun dışında kaldık bu tur olaylar oldu. artık bu tur olaylara bizde karışmalıyız elimizden geleni yapmalıyız.

 

İngiltere meclis binasında yazan yazı: "Dosluklar hiçbirseydir onemli olan ingiliz menfaatleridir" yani bu tur işlerde onemli olan TURK ve MUSLUMAN menfaatleridir.

Soylemek istedigim anlasıldıgı uzere; Yani bu işten ne kazanabiliriz!!! bu onemli

 

saygılarımla......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sayın nazan olaya çoook duygusal yaklaşmaktasınız.

Sevişmelerimiz farklı, rakı sofralarımız farklı, dinlerimiz farklı olabilir fakat coğrafyamız aynı bu yüzden biz onlara ne kadar muhtaçsak onlarda aslında bize o kadar muhtaç fakat biz bunu göremiyoruz.

Bir Alman ya bu Türklerin burda ne işi var diyebilir fakat bir Alman başbakanı bunu diyemez.Zaten ülkeler genelde halklarının istediği şeyleride yapmazlar onların hep halkın hesap edemediği planları vardır.

Sizin hesap edemediğiniz gibi elbette Türkiye'nin de bazı planları vardır.

Gelelim uyusturucu meselesine Avrupaya giden uyusturucunun yaklaşık %80 i Türkiye üzerinden Avrupaya girmekte ve Avrupanın büyük bir kısmında bunun pazarlamasınıda Türk mafyası yapmakta yani zaten siz bilmesenizde o gençlerin damarlarına yavaş yavaş uyuşturucu enjekte etmekteyiz.

Irak konusunda da size katılamıyorum bizler bu zulmü durdurabiliyor muyuz hayır

karşı çıkabiliyor muyuz sözde evet fakat icraatta hayır peki biz bu zulmün karşısında değilsek neresindeyiz.Olaylara hiçbir müdahelede bulunamıyoruz bunun sebebi bölgedeki diğer ülkelere etki kabiliyetimizin az oluşu bizler su nada bölgede söz sahibi bir ülke değiliz belki,fakat ilerde bunun olması muhtemeldir.

Son birsey Türkiye AB nin içine girmeye çalışmamaktadır Türkiye AB yi arkasına almaya çalışmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya bişey sölemek istiyorum iki cewapta da sevişme kelimesine takılmışsınız??farklı dil mi yani? ;)

hem ben yazdığım iki yazıda da duygusal ve romantik dawrandığımı üstüne basa basa belirttim şimdi bi daha amerikayı keşfetmeye gerek war mı?

ayrıca hepimizin canlı canlı tanık olduğu üzere ön görüşmelerde tüm bürokratların hafiften bi ''ne işiniz war sizin burda?''serzenişti wardı...yoksa ben mi yanlış anladım...kaldı ki benim bildiğim kadarıyla avrupa ülkelerinde hükümet halkına''n'apalım girelim mi bu birliğe ?''diye sorup referandum yapıyor...yanlış mı biliyorum??yoksa almanlar gizli gizli akşamları toplanıp başbakanlarından gizli hesaplarıyla ilgili seminer mi alıyorlar??? ;)

eminin bizimkilerin de benim bu ortalama zekamla hesap edemediğim muhteşem planları wardır...da pek işe yaramıyolar galiba...

gelelim diğer olası ''kurtlar vadisi ''senaryolarına:

uyuşturucu trfiği hakkındaki bilgilerinie saygılıyım ama ben daha basit bi hesabın peşindeyim:yani senin dediğin gibi öyle de böyle de enjekte ediyoruz bari ab'ye girelim legal olsun değil benim derdim...zaten eminim ki bu işin içinde de çeşit çeşit kurnazlıklar ve devlet adamları wardır...

yavaş yavaş kendilerini çökertiyor bu adamlar...yiyip bitiriyorlar kendilerini de gençlerini de...bırakın bari biz sağlam kalalım...

son olarak:bizim coğrafyalarımız tamamen birbirinden farklı...bu topraklar hem coğrafik hem de kültürel olarak 10 tane avrupayı cebinden çıkarır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nazan hanım zekanız konusunda en ufak bir tereddütüm yok fakat siz veya ben bu konu hakkında bir saat kafa yoruyorsak devlet erkanı sabah akşam bunlarla yatıp kalkıyor.Ellerindeki bilgiler ve analiz edecekleri argümanlar bizlerden katlarca fazla ben bunları kastetmiştim.

Ayrıca çekincelerinizide paylaşıyorum fakat bu vazgeçmek için bir sebep değil bu sorunlarla savaşmamız gerekmez mi?

Bahsi geçen toplumdaki çürüme ve bozulma zaten hat safhada bunun en önemli sebebide medya.Ab yegirersek bu değişecek mi acaba bilemiyorum belkide artacak fakat şu an için olayın bu kısmını düşünmemeye çalışıyorum.Benim düşündüğüm girersek bölgedeki söz sahipliğimiz ve otoritemiz artacak, bölge ülkeleri üzerindeki etki gücümüz artacak.

Ben bir ab yandaşı yada karşıtı değilim benim yapmaya çalıştığım şu an için ab nin bize olan artılarını görmeye çalışmak.Siz ve sizin gibi yazan kişilerede teşekkür ediyorum bana ab nin eksi yönlerini gösterdiğiniz için.Fakat görünüşe göre Türkiye 30-35 yıl önceden yolunu çizmiştir ve artık biz istesekte istemesekte ülkemiz ab nin rayına girmiştir.Bu vakitten sonra bizim yapmamız gereken ab nin bize karşı geliştirdiği politikalara ve oyunlara karşı politikalar ve oyunlar üretmektir.

Lütfen kendimizi hakir görmeyelim onlar bizden çok mu zekiler sizce hayır sadece bizden daha fazla çalışıyorlar.Olayları lehimize çevirmek için onlardan kat ve kat fazla çalışmamız lazım.

 

SAYGILARIMLA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

ben bi de olaya farkli taraftan bakmak istiorum, yani politik ve siyasi diil de halkin gözüyle...

 

ve gözlemledigim ve isittigim kadariya Türkiyenin AB ye girmesini istemegisleri, Islamiyet ve nüfüs onlari korkuttugu icin.

Halkin endiseleri en basitinden bundan ibaret.

 

Ve Politikacilar her ne dümen cevirirlerse cevirsin, er ya da gec halkini nabzini tutup ona göre davranmazlar mi, en azindan secimlerden evvel.

Tabiki onlarinda kendilerine göre hesaplari kitaplari var bu konu hakkinda.

 

Ve yapanci medya bu konu da cok önemli bi güce sahip.(her yerde de oldigi gibi)

Halkin korkularini ve endiselerini isterlerse yavas yavas yok edebiliriler, mesela Türkiye hakkinda olumlu haberler yapip ve artilatini öne sürerek.

 

 

Gelelim Türkiyenin girip girmeme konusuna...

 

Olay Kopenhag kriterlerini yerine getirmek diil sadece. Bunlari basariyla üstlenio Türkiye zaten.

Ama AB nin öne sürdügü suni ve sahte barierler daha da asilmasi zor, örnegin sözde Ermeni soykirimi...

 

 

Su müzakereye hazrlanmak Türkiyenin kesinlikle lehine oldu, ve daha da olacak.Artik Türkiye de yavas yavas bi düzen kurulmak üzere.

 

Tabiki Sayin Basbakanin da kendi menfaatlerine gözardi etmemek lazim.

 

Bence Türkiye AB ye bal gibi girmeli, ama önünde daha cooook uzun bir yol var, ve bu yolun sonunda gelindiginde zaten AB yalvar yakar olacak Türkiye ye girsin die!!!

 

Hangi Avrupa ülkesinin ekonomisi böyle bi dinamizme sahip?

Hangi Avrupa ülkesi böyle genc ve dinamik nüfusa sahip ?

Hangi Avrupa ülkesi gerek insan kaynaklari, gerek dogal kaynaklari acisindan bu kadar zengin?

Hangi Avrupa ülkesi iki kitayi birbirine baglio?

Hangi Avrupa ülkesi böyle zengin kültüre sahip?

Hangi Avrupa ülkesi bu kadar yolsuzluga hortumlamya böyle direncli kalabilirdi?

Hangi Avrupa ülkesinde vatanin önüne Ana koyulmus...

 

 

ben bu listeyi daha sürdüle bilirm,ama asil demek istedigim su, Türkiye her acidan cok zengin ve güclü bi ülke, sadece bu bilinci halka asilamak ve inandirmak gerek.

 

Hersey güzel olacak

 

;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya çok özür dilerim ama bu yazdıkların 10 gün sonraki seçime hazırlanan muhalefet partisi liderinin televizyon programı için hazırladığı konuşma metnine benziyor... ;)

 

ewet yaşasın türkiye,yaşasın anadolu...

iyi de biz o birliğe girmeden de senin anlattığın kadarıyla gayet de bi güzel hatta en güzel memleketiz...

sanırım ben anlatamıyorum...türkiye cumhuriyeti halkı bu birliğe üye olan halkların çoğundan hem karakter olarak hem fiziksel olarak hem de kültürel olarak çok çok farklıdır bence...

bu üyelik zaten hayal... bu tartışma başladığından beri inatla söylemeye çalıştığım şey bu.... neden girmeye çalışıyoruz?neden birilerine yaltaklanmaya çalışıyoruz?

hayır zaten A-L-M-A-Y-A-C-A-K-L-A-R....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

özür dilemen gerekmio , ben karamsar karamsar konusmaktan sa böyle parti liderine yazilmis metni yazar gibi yazmayi tercih ederim, tabiki hangi parti liderinden bahsettigin de önemli;O)

 

her neyse...

ben T.C. nin AB ye girip girmeyecegini bilemem, ama bence girmeli.

 

ve ben demiorum ki Türkiye AB ye girerse böyle veya söyle olur, evet haklisin Türkiye zaten cok güzel bi ülke ama düzeni oturmus mu sence???

Yani daha iyiye gidemez mi?

 

peki simdi dieceksin , bunun icin Avrupaya mi ihtiyac var??

 

bende derim ki 80 küsür senedir kendimize ceki düzen verememisiz ...yani....gerisini sen düsün istersen.

 

Hani senin öne sürdügüm nedenlere gelince, hani farkliyiz, farkli düsünürüz, farkli yatariz, farkli kalakariz falan filan....eeeehhhh??? yani?????

Ispanollar la Almanlar ne kadar benzio aceba kendine....

veya Ingilizlerle Yunanlar,

 

gerci ben hic birisinin sevisme geleneklerini incelemedim,belki benziorlardir, uzmanlara sormak lazim

 

 

 

;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm arkadaslarin yorumlari dogrulari da icine aldigi halde, Konu karmasaya geldiginden maddelemek zorundayim.

 

A) Avrupa sermayesinin tarihi ülkemizde osmanli dönemine kadar uzanir.

 

B) Avrupa daki Türk sermayesini de yabana atmamamiz gerek.

 

C) Asil ana konu olan ekonomik ic icelik, zaten uzun yillar öncesinden saglanmistir.

 

D) Eger istemiyorlarsa, bunun islamiyetle alaksi yoktur

 

E) Empryal ülkeler icin para her zaman dinden önce gelir.

 

F) Nüfusumuz, avrupa da 5 ya da 6 ülkenin toplamindan fazladir. Bu da her yil birlik kasasindan milyarlar Türkiye ye akacak anlamindadir.

 

G) Avrupa nin genislemesi acisindan Türkiye köprüsüne cok geregi vardir.

 

H) Avrupa pazari bu gün tikanmislik ile tam karsi karsiyadir, ve yeni alim gücü olan toplumlar yaratip varliklarini sürdürmek zorundadirlar ki; bu anlamda ülkemiz bulunmaz firsattir.

 

I) 1029 dan önce AB ye girmemiz simdilik olanaksiz, ki bu tahmini Alman ve Fransiz profesörler yapiyorlar. (proflar,politikacilardan daha dürsttürler en azindan)

 

J) AB ye giris ön hazirliklari cidden ele tamamlandiginda, ki bu su an olasi degil; parti programlarini din ve inanclar üzerine kurmus, ülkedeki tüm mistik inanclari siyasete yöneltmis partiler tarihe karisacaklardir.

 

K) Demokrasi yanlisi laik görüslü partilerin, avrupa normlarinda siyaset yapacak düzeye gelmeleri beklenmektedir.

 

L) Girsek bile, bu maalesef; Türk insaninin avrupaya serbest giris cikisi anlaminda degil; daha cok ekonomik ve ikili iliskileri kapsayacak antlasmalar düzeyinde bir üyelik olabilecek. Bir anlamda ayni yerede oturup, AB liyiz diyecegiz. Dogal olarak, karsiliksiz para yardimlari da gelecek tabi. Bu da pazari canlandirmamiz icin.

 

M) Türkiye´nin giderek fakirlesmesi asla Avrupa´nin ve dünya ekonomisinin isine gelmedigini unutmayalim.

 

N) Arabistan carsafi kaldir artik diye ültimatom veren dünya emperyalleri, Türkiye de bir seriat devletinin kurulmasina asla seyirci kalmayacaklarini da unutmayalim.

 

O) 28 subat olayini bir kisim gericiler, darbe olarak nitelese de, yasanan darbeye avrupadan hic bir elestiri gelmemesi de bu anlamda bir ip ucudur. Bu da Tr nin avrupa birligi yolunda, avrupanin 28 subat in daha cok gericiligi hedef aldigini cok iyi bildiklerinden kaynaklaniyor.

 

Ö) sevisme.

Maalesef yapilan son ve en ciddi istatistiklerde Türk erkeginin gercekten sevismeyi bilmedigi ve daha ilginci, ya genc yaslarda iktidarsizlik sorunlariyla cebellesiyor ya da erken bosalan musluk anlaminda dünya klasmanlarinda en üstlerde yer almaktadir.

(Su an en büyük yildirimlari üzerime cektigimin de farkindayim. bu arada ispat etmek isteyenler de cikabilir.Aman allah kousun diyemeyecegim, cünkü korkacak bir sey yok:-) ))

 

P) Bunun da tek nedeni Türk insani cinsel sorunlara ve hastaliklara hala ahlaki degerlerle bakmis olmasi. Bu yüzden hala adam karisini veya arkadasini vuruyor.

 

R) Cinsel yasamlari beden gelisimine oranla dogu olarak yasamayan toplumlarda insanlar genellile realiteden uzak, misti bir romantizme, lirizme ve duygusalliga kayarlar. Avrupada cinsellik ahlaki sorun olmadigi icin romantik bulmadigimiz dogrudur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

pes ya ...wallahi pes... :online2long:

 

şimdi şimşekleri üzerine çekmekten korkuyordun ya hadi buyur bakalım daha söyleyecek lafın kaldı mı?

çok çok uzun yıllardır türkiye sınırları dışında yaşadığın o kadar belli ki...kurduğun her cümleden hatta olaylara bakışından..

bu konuyu sana anlatmaya çalışmak akıntıya kürek çekmek,deveye hendek atlatmak gibi güzel atasözü ve deyimlerimizi getiriyor aklıma...

ben çekiliyorum...allah hepinize akıl fikir ihsan eylesin...amin...

:alien:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AB süreci 50 yıllıık bir tarihi kapsıyor görünsede 300 yıllık türk modernleşme süreci içerisinde bir devamlılık arz ettiği görülür. modernleşme, batılılaşma Ab şeklinde gelinen noktada 1999 zirvesiyle bir likte Tütkiye'ye ye adaylık yolu açıldı. Her şeyden önce bu konunu tarihi bir arkaplanı olduğu unutulmamalıdır. Mill,etlerin hafızaları silenemeyeceğini unutmamalıyız. kültürel yapılar ve bunu etkileyen önemli öğelereden biri olan dinin etkisi toplumların kendini ait hissetiği medeniyet dairesi gibi hususlar AB çerçevesinde yapılan değerlemndirmelerde kıstaslarımız olmalıdır. tabi ki dünyanin mevcut reel politik ekonomikm yapısınıda göz önünde bulundurmalşıtız.

bu madde başlıklarına kısaca değinirsek en önemli maddenin tarih olduğunu görürüz. mesala Türkiye devleti 1000 yıldır Bu Avrupalılarla savaşmış gerek dini gerek milli sebeblerle Mücadele devam etmiştir. İki tarafta diğerini kendisine rakip ve tarihi kokulan düşmAN OLARAK GÖRMEKTEDİR. osmanlı ve selçuklu ile biz türkler Avrupalıların korkulu rüyası haline gelmişşiz. Viyana önlerine kadar türklere karşı haÇlı birliği oluşturanların kendi rızalar ile Türkiye'yi içlerine almaları mümkün değildir. tarihi olrak Avrupa Tarihta Doğudan gelen tehlike karşısında birlik kurmuştur. HUnlar,Moğollar,Osmanlılar ,ruslar gibi

 

avrupa medeniye vaye batı farklı kültürel dairelerden oluşmuşsada ortak nokta bu kültürlerin Hiristıyanlık çerçevesinde şekillendiğidir. Yanı batının oluşmasında hırıstıyanlık ve öteki yani doğunun önemli etkisi olmuştur. duğu deyince de Avrupalılar 100 yılldıor . Türklerle karşılaşimaktadır. yani yürklerle Avrupaslılar arasında bir kültürel farklılık mevcuttur. bu farklılık rakip görmeden kaynaklanmaktadır.

Coğrafi olarak Türkiye topraklarının çok büryük bir kısmı Asya da yeralması da onlar için bir bahanbe omuştur. Türkiye'yi alırsak fas'ı da almalıyız tezini ortaya atmaktadırlar.

Yani biz ne kardar Tarihi inkar yoluna gitsekte geçmişimizden kopamiyız. Çünkü başkaları bizi böyle değerlendiririyor.

Uzun uzun bu konular hakkında tartışa bilitriz mesajlarınızı bekliyorum.

günümüz dünya düzeni ile bakacak olursak tek kutuplu dünya düzeninde Avrupa bir küresel güç olmakm istiyorsA stratejik açıdan ülkemizi birliğie davet etmek zorunda dır. Davet Sözcüğünü tartışa biliriz. çünkü AB nin oöuslar arası konularda birliktelik gösteremadiğini Irak krızinde gördük. Ab nin yaşlanan nufusuda türkiyenin birliğe giriş sürecini hızlandırıabilir. Ancak türkiyede kültürel ve etnik ayrılıklar çıkarar türkiyeyi parçalayarak almalk gibi emellerinin olduğu gözlerden kaçmamalıdır. Bazılarının serv paronayası dedikleri şey bizim için hayat memet demektir.

Konuyada bir de Avrupanın mevcut durumu üzerinden bakacak olursak türkiye imtihanı Avrupalıların dünyadan izole br şekilde refahlarına devametme düşüncesini kanıtlayacaktır. Bunoktada bizden beklediklerinin kandileri kapanarak yapmamaktadır. Ayrıca ab fonları kilitlenmiş Ab ekonomik olarak Türkiye'yi kaldıracak durumda değildir. Yani elin Hans'ı cebindeki 10 euro'nun yarısını sana veriri se senden ne ister sorusuna ,,,,,,,, şeklinde cevap verilebilir. Ab anayasa oylamalarında da gözlendiği gibi Avrupalı toplumlarda dışa açılmaktan ve birliğin teknokrat yapısının aldığı katrar lardan memnundeğil.

Sonuç olöarak 300 yıllık modernleşme serüveninimizin devamı olan AB ye girmemiz yukarıda saymaya çalıştığım etkenler nedeniyle mümküm görünmemektedir. Giresekte ikişekilde olacAĞINA İNANIYORUM. Bişrincisi AB nin başat rolaerini üstlenerek lokomotofi olmak, yada parçalanarak olmakalmasada sürekli sürüncemede bırakmaktır. bana göre ikinci daha mümkündür. bir kol mesafesinde alamdedim alınbıyor satamdedim satılmıyor. güzel bunasıl sevdaymış.

Dünya konjektörüdetürkiyenin Ab üyeliğini engelleyeceğini düşünüyorum. Son söz tari,h ensende Batıyıyla rekabet et ama ondan da uzakjlaşma

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar AB nin ne olduğuna Yeni Çağ gazatesinin sitesinde hergün yayınlanan yazıları okuyarak karar verbilirsiniz...

 

Bu yazılardan bir tanesi, dikkatle okuyunuz, teşekkürler... :

 

 

 

Brgues Mahkemesi''nin terörist Fehriye Erdal''ın "Türkiye''de işlediği suçlardan Belçika''da yargılanamayacağına karar vermesi" bir kez daha gösterdi ki, Batı bir "Çağdaş uygarlık düzeyi" değil aksine, bir "haydut düzeni" zemini.

 

Tamam, terörist Erdal''ı Türkiye''de işlediği suçtan dolayı yargılayamıyorsan o zaman teröristi suçun işlendiği ülkeye iade et.

 

Bu talebe de, "Edemeyiz, Türkiye''de idam cezası var" dediler.

 

Türkiye, böyle durumlarda Avrupa ülkelerinin "idam" bahanesine sığınamamaları için idam cezasını kaldırdı.

 

Kaldırdı ve Fehriye Erdal''ı yeniden istedi.

 

Ama niyet çürük ise akıbet sağlam olur mu, olmaz tabi.

 

Nitekim olmadı, Belçika bu sefer de, "İade edemeyiz, siz ona kötü davranırsınız" bahanesine sığındı.

 

İşte Belçika, işte Avrupa bu. Canım bir Belçika''ya bakarak Avrupa''nın tamamını "eşkıya hamisi" olarak suçlamak doğru mu diyebilirsiniz.

 

Biz bu hükme bir Belçika''ya bakarak varmıyoruz ki.

 

Zarar gören ülke Türkiye olduğunda İngiliz de aynı, Fransa da, Almanya yahut İtalya, Yunanistan da aynı.

 

Türkiye onlarca yıldır PKK teröründen muzdarip bir ülke ve AB üyeliğine aday.

 

Artı, NATO''da bunların neredeyse tamamı ile müttefik.

 

Ama işte bu Avrupa onlarca yıldır PKK''nın kendi topraklarında uyuşturucu ve insan ticareti yapmasına, kan akıtmak için ihtiyaç duyduğu finansı temin edebilmek için Avrupa''dan haraç toplamasına izin veriyor, izin vermekle kalmıyor mayınından, roket ve tüfeğine, stratejik arka çıkmadan siyasi desteğine kadar hep PKK''nın arkasında duruyor. Bunu ben söylemiyorum.

 

Terör örgütünün en eli kanlılarından Şemdin Sakık, Öcala''nın ********* yüzünü deşifre ettiği "Apo" isimli kitabında, Öcalan''ın Alman Anayasa Koruma Örgütü Başsavcısı''nı ağırladığını yazıyor ve "Böylece PKK-Alman dostluğu gibi diplomasi tarihinde ilginç bir dostluk başlar" diyor.

 

Aynı kitapta bu anlaşmadan, PKK''nın Almanya ile kurduğu bu dostluktan hemen sekiz saat sonra Almanya''nın Öcalan hakkındaki "gıyabi tutuklama kararını kaldırdığını" da Sakık yazıyor. İtalya''nın PKK''ya verdiği mayınları ve o mayınlara basarak ayakları kopan Mehmetçikleri hatırlattıktan sonra Fransa''yı göz önüne getirelim.

 

Bu Fransa PKK''nın çekirdeği, Türk diplomatlarının katili ASALA''nın en büyük hamilerinden biri değil midir? Bu Fransa Esenboga ve Orly katliamlarını da gerçekleştiren ASALA''dan ayrılarak Ermeni Adalet Komandoları isimli terör örgütünün başkanlığına soyunan Ara Toranian''ı istihbarat elamanlarınca bir devlet adamı gibi kol kanat altına almamış mıdır.

 

Bu Fransa Fehriye Erdal''ın lideri Dursun Karataş''ı 1995''te yakalamış ama kaçtı süsü vererek serbest bırakmamış mıdır? Yine bu Fransa parlamentosunda terörist Hıdır Aslan için saygı duruşunda bulunulmamış mıdır? Biz bayan Miterrand''ın PKK lehine ve Türkiye aleyhine yaptığı faaliyetleri unutmadık.

 

Ama aynı Fransa ve aynı Mitterand Saddam''ın kimyasal silahlarından kaçarak Türkiye''ye sığınan Kürtlerden bir tekini bile ülkelerine kabul etmemiş ve fakat 500 bin mülteci Kürde bağrını açan, onlarla ekmeğini bölüşen Türkiye''yi Kürtlere iyi bakmıyor, mültecilere insanca muamele etmiyor diye suçlama terbiyesizliğini yapabilmiştir. Terörist Hıdır Aslan için saygı duruşunda bulunan Fransa parlamentosu ASALA''nın katlettiği Paris Büyükelçimiz için saygı duruşunda bulunmuş mudur? Tabii ki, hayır… İşte Batı budur. Çünkü Batı, "Türkün kanı helaldir" diyen Vatikan''ın, çünkü batı, "En iyi Kızılderili, ölü bir Kızılderili''dir" diyen bir kültürün toplamıdır.

 

Türk milleti her semte camiler, camilerin yanına şadırvanlar ve tuvaletler yapar, kuşlar için bile vakıflar kurarken evet Batı ve meselâ Fransa o muhteşem Versailles Sarayı''nı yapıyordu.

 

Önünde suları şırıl şırıl akan, bahçesinde çınar ağaçları ve tuvaleti bulunan bir mümin camiin sadeliği ile tam 2 bin odalı muhteşem Versailles Saray''ını mukayese edenler medeniyetin Paris''te olduğunu zannedebilir elbette. Ama işte medeniyet o değildir… Çünkü 2 bin odalı koca Versailles Saray''ında sadece tek evet sadece bir tek tuvalet vardır.

 

İşte dün 2 bin odalı bir saraya tek tuvaleti yeterli görenler bugün tuvaletin önemini ve sokak temizliğinin, hayvan haklarının önemini fark etmişlerdir ama hâlâ Türk''ün insana verdiği, Yunus''un, Mevlâna''nın insanda keşfettiği derinliği fark edememişlerdir. Fark edemedikleri için Bosna''da 250 bin Müslüman''ın öldürülmesine göz yummuş, hatta hafta tatillerinde Saraybosna''ya insan safarisine çıkmışlardır.

 

Ve onun için hâlâ Guantanamo''lar, Ebu Garip''ler Batı''nın eseridir. Gerçek bu olduğu için Avrupa devletlerinin kendi imzalarını çiğneyerek PKK ve diğer terör örgütlerine arka çıkmasına kimse şaşırmasın. Ve kimse bu millete "Çağdaş uygarlık düzeyi" adresi olarak Haydut Devletler Topluluğu coğrafyasını göstermesin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
:D  :D  :D

iyi ya girersen sen de onlarin fehriyesini vermezsin :D

 

yani konu mu bu simdi. Dünyada para calisirken, ulus devletlerin SINIRLARI neredeyse harita üzerinde kalmak üzereyken, böyle yazilar.... :D

6432[/snapback]

 

Konuşma tarzını duzelmteni rica ediyorum, buradaki konu seçiminin senin iradene bıraklımadığı için admin e teşekkürler. Daha enteresan ve dikkat çekici HERHANGİ bir yazı postalayacaksan memnuniyetle okurum. Hoşuna gitmiyorsa başka birşeyler okuyabilirsin.

 

Burada değişik düşünceler ve bakış açıları hakkında bir fikrimiz olsun diye geliyoruz gülmekse amacın yanlış yere postalama yapmışsın.

İşte senin ülkemiz zararına olan olayların karşısında gösterdiğin duyarlılık bu kadarmış.

 

Dünya parayla çalışıyor ise ve sınırlar sadece harita üzerinde ise, senin bu olayın önüne geçilebilmesi için ne gibi bir çaba gösterdiğini merak ediyorum, gösteriyor musun? Senin doktrinin "Çözüm yoksa sorun da yok" olsa gerek... Hiç düşündün mü yukarıda belirttiğin hadisenin gerçekleşmesine herşeyi akışına bırakarak katkıda bulunduğunu...

 

Sen üzerine düşen görevi yaptın da başarısız mı oldu bu memleket ? Hadi yaptın ve başaramadık diyelim, neden yılıyorsun madem bu kadar ağrına gidiyor ?? En güzel örnek Mustafa Kemal Atatürk olur sana. Eğer Türkiye Cumhuriyeti varsa bunu önce Allah sonra Atamıza borçluyuz.

 

Bir daha sadece yazmış olmak için yazma, yazdığının anlamı ve geçerliliği olsun ve bu konulara biraz daha hassasiyet göster, her kelime sonrası bi kahkaha saygısızlıktır.

 

Teşekkür ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:D  :D  :D

iyi ya girersen sen de onlarin fehriyesini vermezsin :D

 

yani konu mu bu simdi. Dünyada para calisirken, ulus devletlerin SINIRLARI neredeyse harita üzerinde kalmak üzereyken, böyle yazilar.... :D

6432[/snapback]

 

Konuşma tarzını duzelmteni rica ediyorum, buradaki konu seçiminin senin iradene bıraklımadığı için admin e teşekkürler. Daha enteresan ve dikkat çekici HERHANGİ bir yazı postalayacaksan memnuniyetle okurum. Hoşuna gitmiyorsa başka birşeyler okuyabilirsin.

 

Burada değişik düşünceler ve bakış açıları hakkında bir fikrimiz olsun diye geliyoruz gülmekse amacın yanlış yere postalama yapmışsın.

İşte senin ülkemiz zararına olan olayların karşısında gösterdiğin duyarlılık bu kadarmış.

 

Dünya parayla çalışıyor ise ve sınırlar sadece harita üzerinde ise, senin bu olayın önüne geçilebilmesi için ne gibi bir çaba gösterdiğini merak ediyorum, gösteriyor musun? Senin doktrinin "Çözüm yoksa sorun da yok" olsa gerek... Hiç düşündün mü yukarıda belirttiğin hadisenin gerçekleşmesine herşeyi akışına bırakarak katkıda bulunduğunu...

 

Sen üzerine düşen görevi yaptın da başarısız mı oldu bu memleket ? Hadi yaptın ve başaramadık diyelim, neden yılıyorsun madem bu kadar ağrına gidiyor ?? En güzel örnek Mustafa Kemal Atatürk olur sana. Eğer Türkiye Cumhuriyeti varsa bunu önce Allah sonra Atamıza borçluyuz.

 

Bir daha sadece yazmış olmak için yazma, yazdığının anlamı ve geçerliliği olsun ve bu konulara biraz daha hassasiyet göster, her kelime sonrası bi kahkaha saygısızlıktır.

 

Teşekkür ederim.

7237[/snapback]

 

 

BU KAFA YAPISIYLA, BIR DE ATA´NIN ARDINA SIGINIP ÜLKEYI ALIKLAR, TEMBELLER DIYARI HALINE GETIRENLERIN KARSISINDAYIM..

 

SIZ HIC BIR SEYI DEGISTIREMEZSINIZ, ZIRA BUNA DA ASLA GÜCÜNÜZ YOK.

BUNUN, SIZIN DE FARKINDA OLDUGUNUZU HER KES BILIYOR.

 

DÜNYADAKI DEGISIKLIGIN ÖNÜNE KIMSE GECEMEZ. ÖNEMLI OLAN, DEGISEN DÜNYAYA AYAK UYDURMAK, YOK OLMAMAK ICIN GÖSTERILECEK INSANI CABALAR CERCEVESINDE VE ULUSLAR ARASI DEMOKRATIK ANLAYISLARI GELISTIRMEK OLMALIDIR.

 

BU CABA DA ILK ÖNCE INSANI DEGERLERI KORUMAKTIR. SINIRLARI MAYINLAYIP GÜCLENDIRMEK DEGIL :D

 

KÜRESELLESMENIN ULUSLAR VE INANCLAR BAZINDA BIR COK DEGERLERI DE SILIP SÜPÜRDÜGÜNÜ HEPIMIZ GÖRÜYORUZ.

 

ALMANYA DA GECEN YIL, AYNI GÜN FARKLI BÖLGELERDE, ALMAN FASISTLERI VE ALMAN KOMÜNISTLERI AYNI PANKARTLARLA KÜRESELLESMEYE KARSI MITING YAPINCA, BASIN HER IKI MITING FOTOLARINI YAN YANA YAYINLADI?

 

YANI BU GÜN DÜNYANIN SAGININ DA SOLUNUN DA ISTEMEDIGI KÜRESELLESMENIN ÖNÜNE ASLA GECILEMEDIGININ ÖRNEGI DEGIL MI BU.

 

BUNLARIN TARTISILMASI GEREKIRKEN ÜSLUP VE KISILIKLERLE YÖNELIK EDEBIYAT YAPMAK, ALAEV ALMIS BIR YAPIDA, ATES BÖCEKLERI ÜZERINE ESTETIK YAZILAR YAZMAYA BENZEMIYOR MU :D

 

AYRICA MESAJI YERINE GITTIGINE DE SEVINDIM.

SEVGILER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.