Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ocak 2010 Gezegen Hareketleri


Önerilen İletiler

Ocak 2010 Gezegen Hareketleri

 

15 Ocak saat 9.10 da 25 derece Oğlak burcunda doğan Yeniay ’la birlikte Güneş Tutulması meydana geliyor. Venüs’ün de eşlik ettiği bu gökyüzü konumu; ortaklaşa işlerde mesuliyet alacağımızı, kararlı, hırslı, aynı zamanda uzlaşmacı da olacağımızı, girişimlerimizi başlatmak için gerekli desteği bulabileceğimizi ve başarıyı yakalamak için hesaplarımızı dikkatle yaparak çok çalışmamız gerekeceğini göstermekte.

 

4-5 Ocak günleri Merkür önce Güneş sonra Venüs ile kavuşum yapıyor. İlişkilerde ve iletişimde saygı, ciddiyet ve güven oldukça ön plana çıkıyor. Konuşmalarda uzlaşmacı ve diplomatik bir tarz vurgulanıyor. Ancak Merkür’ün bu kavuşumları geri hareketle yapıyor olması, gereğinden fazla konuşmayı, konudan uzaklaşmayı ve başkalarının etkisinde kalmayı da getirebilir.

 

5-15 Ocak tarihleri arasında birbirlerine çok yakın hareket edecek olan Güneş ile Venüs 11 Ocak’ta tam kavuşum yapacaklar. Dolayısıyla, ayın ilk yarısı sosyal konulara ve ortaklaşa işlere daha yatkın olabilir, ikili ilişkilerde duygularımızı daha rahat gösterebiliriz. Hatta 13 Ocak’ta bu kavuşumun Uranüs’e altmışlık açı yapmasıyla birlikte, beklenmedik olaylar ve sürpriz aşklar da yaşanabilir. Ayrıca, yine 13 Ocak’ta Satürn 30 Mayıs’ a kadar sürecek olan geri hareketine başlıyor. Bu dönem sorumluluklarımızı daha çok önemsemek zorunda kalabiliriz.

 

15 Ocak saat 9.10 da 25 derece Oğlak burcunda doğan Yeniay ’la birlikte Güneş Tutulması meydana geliyor. Venüs’ün de eşlik ettiği bu gökyüzü konumu; ortaklaşa işlerde mesuliyet alacağımızı, kararlı, hırslı, aynı zamanda uzlaşmacı da olacağımızı, girişimlerimizi başlatmak için gerekli desteği bulabileceğimizi ve başarıyı yakalamak için hesaplarımızı dikkatle yaparak çok çalışmamız gerekeceğini göstermekte.

 

Aynı gün akşama doğru, Merkür Satürn’e kare açıyla yaklaşırken düz hareketi ne dönüyor. Böylece iletişim konuları rahatlıyor, artık daha az hata yapacak ve daha hızlı kararlar alabileceğiz.

 

18 Ocak’ta sabah saatlerinde Jüpiter 7 Haziran’a kadar hareketini sürdüreceği Balık burcuna geçiyor. Fedakarlık, yardım ve merhamet duygularının ön plana çıkacağı bir dönemde olacağız. Ruhsal ve dinsel konulara eğilerek içsel zenginliklerimizin farkına varabileceğiz. Bu burçta temel asalete sahip olan Jüpiter’in potansiyelini tam olarak sergilemesi, zor zamanlarda olaylara daha iyimser bir bakış açısıyla yaklaşmamızı kolaylaştıracaktır.

 

Aynı gün öğleden sonra Venüs Kova burcunda hareket etmeye başlıyor. Sosyalleşme ve arkadaşlık kurma isteği artıyor, ancak yakın ilişkilerde özgürlük ve heyecan arayışının artması zorlukları da getiriyor. Hümanist duyguların açığa çıkacağı, ilginç arkadaşlıkların kurulacağı, farklı ilişkilerin yaşanacağı günlerde olacağız.

 

20 Ocak’ta Güneş’in de Kova burcuna geçmesiyle bu burcun özellikleri iyice vurgulanıyor. İdealist ve reformist yönümüz ortaya çıkıyor. Entelektüel yaklaşımlar ve ilerici bakış açısı önem kazanıyor. Teknolojik konulara ve orijinal işlere ilgi artıyor. Her ne kadar bireysellik ve özgürlük ihtiyacı kendini gösterse de gruplar içinde olma isteği daha belirgin oluyor.

 

22 Ocak’ta Venüs’ün, 24 Ocak’ta ise Güneş’in Satürn’e üçgen açısı; kontrollü ve olgun davranarak planlı hareket edeceğimizi ve otoritemizi ortaya koyacağımızı, ayrıca somut sonuçlar almak isteyeceğimiz güvenilir ve ciddi ilişki arayışında olacağımızı gösteriyor. Ancak, 21 Ocak’tan (31 Ocak’ta kesinleşiyor) Şubat ayının ikinci haftasına kadar aynı derecelerde kare açı içerisinde bulunacak olan Satürn-Plüton gergin etkileri işaret etmekte. Bu dönem değişim isteği bizi fazla ısrarcı yapabilir. Sorumluluklarımız nedeniyle işlerimizi yeniden yapılandırmak zorunda kalabiliriz. Kemikleşmiş konularda yapılması gereken değişimler oldukça yorucu olabilir. Ancak çok çalışarak ve şartları zorlayarak başarıya ulaşabiliriz.

 

27 Ocak’ta Venüs’ün Mars ile karşı karşıya gelmesi, ilişkilerde yaşanacak gerginlikleri ve istediğimiz desteği bulamayacağımızı gösteriyor. Beraberliklerde duygusallıktan ziyade fiziksel çekim önem kazanıyor. Güçlü arzular ilişkilerimizi riske sokacak hırçın davranışlar sergilememize neden olabilir.

 

29 Ocak’ta bu defa Güneş Mars ile karşıt açı yapıyor. İsyankar ve öfkeli olmaya oldukça meyilli olabiliriz. Acele işler bizi zarara uğratabilir. Kendimizi göstermek için gereksiz risk alabilir ve otoritelerle çatışmalara girebiliriz.

 

30 Ocak 8.18 de 10 derece Aslan burcunda Dolunay meydana geliyor. Mars’ın da Ay’ın hemen yanında duruyor olması duygusal zorlukların yaşanabileceğini vurguluyor. Gerginliklerle mücadele etmenin zor olacağı bu dönemde, dikkat çekme ve gösteriş yapma eğiliminde olmak bize zarar getirebilir. Bu nedenle, gözlemlerimizi sabırla sürdürmeli, işlerimizin gidişatı netleşmeye başladıktan sonra ön plana çıkmalıyız.

 

Kaynakça:Astroloji Gazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.