Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Alan Leo (1860 – 1917)


Önerilen İletiler

68188516.jpg

 

Alan Leo (1860 – 1917)

 

Asıl adı William Frederick Allen olan İngiliz Astroloğun Astroloji ile ilk tanışması, yaşlı bir bitkisel şifacı vasıtasıyla olmuştur. Daha sonra Sepharial adıyla bilinen Walter Gorn Old ile tanışıp iyi ilişkiler kuran Leo, bu kişi sayesinde 1890 yılında Teosofi Cemiyeti’ne de girmiştir.

 

Asıl adı William Frederick Allen olan İngiliz Astroloğun Astroloji ile ilk tanışması, yaşlı bir bitkisel şifacı vasıtasıyla olmuştur. Daha sonra Sepharial adıyla bilinen Walter Gorn Old ile tanışıp iyi ilişkiler kuran Leo, bu kişi sayesinde 1890 yılında Teosofi Cemiyeti’ne de girmiştir.

 

1889 yılında Frederick Lacey ile birlikte The Astrologer’s Magazine’i yayınlamaya başlayan Leo, 1894’de Lacey’nin yanından ayrılmasını takip eden yılda dergisinin ismini Modern Astrology olarak değiştirdi ve ona Teosofi’ye daha eğilimli bir içerik kazandırdı. O dönemlerdeki Astroloji içerikli süreli yayınların aksine çok daha uzun ömürlü olan dergisi ile, Astroloji’nin spiritüel bir bilim olduğu yönündeki fikrini birçok Astroloğun kabul etmesini sağlamaya çalışıyordu.

 

Popülerliği artan Leo, 1896’da Astroloji Cemiyeti’ni kurdu. Bu yılın sonlarına 100 kadar üye kazanmış olan cemiyetten 1902 yılında ayrılıp Society for Astrological Research’i kurduysa da, bu topluluk içerisinde yapmayı istediklerini kendisini tatmin edecek ölçüde gerçekleştiremedi ve cemiyetin ömrü fazla uzun olmadı.

 

Kitaplardan okuma yöntemiyle öğrenmek yerine deneyimleyerek, gözlemleyerek ve analiz ederek öğrenme yolunu seçmiş olan Leo’nun en büyük isteği kitaplar yazmaktı. 1913 yılında yayınlattığı Esoteric Astrology, birçok Astrolog tarafından ‘okumaya değer şeyler içermeyen bir kitap’ olarak yorumlandı. O dönemlerde uygulanan Astrolojik öngörüm tekniklerini farklı bir bakış açısıyla oluşmuş ve değişik bir odak noktası belirleyen yenileriyle değiştirmeye çalışan Leo, 1915 yılına gelindiğinde 30’dan fazla kitap yazmış veya yaynınlanmasına katkıda bulunmuştu.

 

Leo, 1917 yılında ‘falcılık’ suçlamasıyla hakim karşısına getirildi. 1914 yılında da benzer bir olay yaşayıp beraat etmiş olan Astrolog, bu sefer Astroloji’nin geçerli olup olmadığının tartışılmasına izin verilmeyen mahkeme sürecinde suçlu bulundu ve para cezasına çarptırıldı. Aynı yıl, tatil için gittiği Cornwall’da beyin kanamasından öldü. Bu olayın ardından birçok arkadaşı ve Astrolog, onun ölümünün nedeninin son dava olduğunu ve otoritelerin de cinayet işlediğini söyleyecek kadar hiddetlenmişlerdir.

 

Alan Leo, dergisini yayınladığı dönemlerde pazarlama stratejisi olarak abone olan okurlara ücretsiz horoskop yorumu göndermekteydi. İsabetli yorumları sayesinde sadece dergisinin daha fazla satmasını sağlamadı, aynı zamanda 17. yüzyılda hızlı biçimde gözden düşmüş olan Astroloji’yi bir kez daha toplumun gündemine yerleştirdi.

 

Leo’nun amacı, Astroloji’ye daha spiritüel ve psikolojik bir şekil kazandırmak, Astrolojik çalışmaları tahminler yapma yönteminden ibaret olmaktan çıkarıp karakter eğilimlerini incelemeye yöneltmekti. Onun bu yaklaşımı, öngörüm tekniklerinde yapılmasını savunduğu değişikliklerle birlikte, kendisinin Modern Astroloji’nin Babası sıfatını almasını da sağlamış, Ezoterik Astroloji ve Psikolojik Astroloji gibi dalların da doğmasına imkan verecek bakış açısını oluşturmuştur.

 

kaynakça: ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.