Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Beğenilen 100 Film Karekteri ve En iyi filmler listesi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

<IFRAME src="http://www.turkish-media.com/new/sinema/100film.html" Frameborder=0 width="100%" height=4800></IFRAME>

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bütün oylar 'Kara Şövalye'ye...

 

En geniş sinema veri tabanı imdb.com'un kullanıcıları 2000'lerin en iyi filmlerini seçti. Bir numarada 'Kara Şövalye' var. Ve diğerleri...

091229kara%C5%9F%C3%B6valye.hlarge.jpg

091216joker4.widec.300w.jpg

Beyazperdeye damgasını vuran adam: Joker

 

Total Film 2000'lerin en önemli sinema olaylarını seçmeye devam ediyor. Dergiye göre son 10 yılın en unutulmaz karakteri Joker...

Kaos’un ajanı iş başında...

 

091216jokercb.300w.jpg

 

Son on yılın en iyi sinema karakteri seçilen Joker’in Kara Şovalye filminden akıllara kazınan sahnesi.

 

Kaos'un ajanı Joker, Christopher Nolan'ın çektiği 'Kara Şövalye' ile 2000'lere damgasını vurdu. Filmin adı Batman olmasına rağmen Heath Ledger'ın canladırdığı karakter adeta Batman'i görünmez kıldı.

 

Film, Jack Nicholson'dan sonra Ledger'ın Joker'i 'başarılı olamaz' görüşlerine 'şaka' gibi bir cevap oldu. Ne yazık ki Ledger'ın erken kaybı yüzünden tüm sinemaseverleri bu 'şaka' derinden sarstı.

 

Fakat sinemanın ölümsüzlüğü Ledger'ın canlandırdığı karaketerle bir kez daha ispatlanmış oldu ve ismi her zaman Oscar'ın tarihinde ve sinemaseverlerin aklında olacak.

 

Aslında Ledger'ın müthiş oyuncluğu nedeniyle gözden düşen Batman'e fazla haksızlık etmemek gerekiyor. Christian Bale serinin ikinicisi olan bu filmde Nolan'ın Kara Şovalye'yi oldukça başarılı bir şekilde beyazperdeye taşıdı.

 

Filmin gişedeki büyük başarısı adeta bir lego gibi birbiriyle harika uyum içerisindeki karakterler ve alt metinlerinin dahiyane yazımına bağlanabilir.

 

Nolan'ın 'Kara Şövalye'ye 'Batman' filmlerinden çok aşina olmadığımız gündüz sahnesiyle başlaması, çoğu 'yarasa severi' şaşırtmıştı. Nolan'ın girişteki sahnede parıltısını filme yaymakta da oldukça başarılı olduğu rahatlıkla söyleyenebilir.

 

PENCERELER...

Yönetmen, film boyunca pencerelere oldukça takmış olacak ki parçalanan ve kırılan camlar birçok kez karşımıza çıktı. Filmin seyiriciyi adeta karanlık atmosferine çekmesi ise yönetmenin Joker'den ödünç aldığı veya ödünç verdiği bir özellik gibi duruyor.

 

091216joker3.jpg

 

Şef Gordon, Joker'in yakalandığı sahnede, 'Niçin bu kadar çok penceresi olan bir yerde saklanılır ki?' diye soruyor. Joker ise her tarafı pencelerle çevirili 25. katta tehlikenin her an her yönden gelmesini bekliyor. Seyirciyi filimin içine çeken de tam olarak bu kaotik bekleyiş olarak tanımlanabilir.

 

Filmi IMAX teknolojsiyle izleyenler için seyir zevki iki katına çıktı denilebilir. Açılış sahnesine her an izleyen de katılabilecekmişsiniz hissi izleyenleri filimin ilk dakikasında koltuklarına kitledi.

 

Açılış sahnesinin Hitchcock'un Vertigo'sunun etkileyici giriş sahnesinden hiç de aşağı kalır yanı yoktu. Örneğin, aynı teknolojiyi kullanan 'Transformers'ın Kara Şövalye'nin yanına bile yaklaşamadığını hatırlatalım. Çünkü, Nolan, Imax teknolojisini gerçekten filmin içine bir penecere açmak için kullanmış gibi gözüküyor.

 

091216joker2.jpg

 

HASTA BİR ŞEHİR...

Büyük başarısının yanında 'Kara Şövalye'nin aslında bir devam filmi olduğunu unutmamak gerekiyor. İlk filmde karşımızda hasta bir şehrin ortaya çıakrdığı psikolojik dram yaşamış bir genç olan Bruce Wayne varken serinin ikinci filminde Joker'in bu dramı kullanarak Batman ile adeta bir psikolojik savaşa girdiği görülüyor. Yani ilk filmdeki hikaye dramdan çıkıp Joker'in gülerek oynadığı bir oyuna dönüşüyor.

 

Bu oyun sürerken görsel ve alt metinler birleşince gerçek dünyaya ciddi göndermeler yapan bir eser çııkıyor. Bu olaylar hiç de saklı değil ve sürekli gündemde; 11 Eylül, Irak savaşı, toplumsal paranoya...

 

Sonuçta 'Kara Şövalye' 2000'lerin en önemli filmlerinden biri olmayı sonuna kadar hakediyor. Beyazperdeye unutulmaz bir karakter armağan ediyor, film noir'e (kara film) şapka çıkarıyor, Batman ve çizgi roman tarihine bir başyapıt armağan ediyor... Ve çok daha fazlası...

 

İşte 150 performans

 

performans2.320w.jpg

 

Total Film’in hazırladığı liste...

 

Usta yönetmen Quentin Tarantino, Hollywood Reporter'a 2009'da en beğendiği 8 filmi açıkladı. İşte Tarantino'un top 8 listesi...

Son 10 yılla ilgili yapılan derleme ve değerlendirmelere imdb.com'da kullanıcı oylarıyla oluşan sıralama da eklendi.

 

İnterneteki en geniş sinema veri tabanına sahip olan site, kullanıcıların oylarıyla yıllara, dönemler ve türlere göre birçok sıralama yapıyor.

 

imdb.com'un 2000'ler sıralaması da 2009'un sona ermesiyle son bulmuş oldu. 2000'lerin en iyi filmleri listesinde zirvede Christopher Nolan'ın yönettiği ve Heath Ledger'ın oyunculuğuyla efsaneleştiği 'The Dark Knight/ Kara Şövalye' bulunuyor. Tüm zamanlar listesinde de ilk 10'da yer alan film Ledger'a Oscar'da kazandırmıştı.

 

Listenin ikinci sırasında ise Peter Jackson imzalı, efsane serinin son halkası 'The Lord of the Rings: The Return of the King/ Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü' yer alıyor. Üçlemenin sonuncusu birçok eleştirmen tarafından da son 10 yılın en iyileri arasında gösterilmişti. Üçlemenin başlangıcı 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring/ Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği' de listede üstlerde, dördüncü sırada bulunuyor.

 

Üçüncü sırada ise kısa sürede kültleşen filmlerden 'Cidade de Deus/ Tanrı Kent' var. Fernando Meirelles'in yönettiği film sinemasal özelliklerini yanında sert sahneleriyle da öne çıkmıştı.

 

Geçtiğimiz günlerde gösterime giren ve tüm dünyada konuşulan 'Avatar' da beşinci sıradan 2000'lerin en iyileri arasına girdi.

 

İşte imdb.com kullanıcılarının seçtiği '2000'lerin En İyi Filmleri' listesindeki 30 film:

 

1 - Kara Şövalye (2008)

2 - Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

3 - Tanrı Kent (2002)

4 - Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

5 - Avatar (2009)

6 - Akıl Defteri (2000)

7 - Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

8 - WALL·E (2008)

9 - Amelie (2001)

10- Başkalarının Hayatı (2006)

 

091229amelie.jpg

 

11- Ruhların Kaçışı (2001)

12- Piyanist (2002)

13- Köstebek (2006)

14- Sil Baştan (2004)

15- Up (2009)

16- Düşlere Bir Ağıt (2000)

17- Soysuzlar Çetesi (2009)

18- Pan'ın Labirenti (2006)

19- Çöküş (2004)

20- Prestij (2006)

 

091229g%C3%BCnah%C5%9Fehri.jpg

 

21- Gran Torino (2008)

22- Milyoner (2008)

23- District 9 (2009)

24- Günah Şehri (2005)

25- Hotel Rwanda (2004)

26- Fantastic Mr. Fox (2009)

27- İhtiyar Delikanlı (2003)

28- Batman Başlıyor (2005)

29- Gladyatör (2000)

30- İhtiyarlara Yer Yok (2007)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tarantino'dan yılın en iyi filmleri

 

Usta yönetmen Quentin Tarantino, Hollywood Reporter'a 2009'da en beğendiği 8 filmi açıkladı. İşte Tarantino'un top 8 listesi...

091224tarantino2.hlarge.jpg

 

Hayranları sevdiği yönetmenlerin listelerini en az yaşamaları kadar merak ederler. En sevdiği film, sinemaya başlama nedeni olan film, izlemekten bıkmadığı film gibi...

 

Quentin Tarantino da her yaptığı merak edilen yönetmenlerin başında geliyor.

 

Usta yönetmen Hollywood Reporter ile yaptığı röportajda 2009'da izlediği filmler arasından en iyilerini açıkladı. James Cameron'ın 'Avatar', Peter Jackson'ın 'Cennetimden Bakarken' ve Clint Eastwood'un 'Invictus' adlı filmlerini izlemediğini belirten Tarantino'nun listesindeki filmler şunlar:

 

1- Star Trek

Atılgan uzay gemisi bu kez genç ve cesur mürettebatı ile bir kez daha insanoğlunun daha önce hiç gitmediği yerlere ulaşmak için yola çıkıyor. 'Star Trek’in unutulmaz karakterlerini bu filmde yepyeni bir kadro canlandırıyor. Chris_Pine_in_Star_Trek_Wallpaper_29_800.jpg

 

Efsanye yeniden hayat veren isim ise "Mission: Impossible III", "Lost" ve "Alias"in yönetmeni J. J. Abrams.

 

2-Kara Büyü/ Drag Me to ****

Sam Raimi'nin korku türüne geri döndüğü 'Kara Büyü'de, Christine'ın rahatı gizemli bir banka müşterisi tarafından bozulur. Mrs. Ganush isimli bu tuhaf yaşlı kadın, evi için girdiği borcun tarihini uzatmak için Christine'in yardımına başvurur. Ancak Christine patronunun gözüne girebilmek için, zor durumda olan kadını reddeder.

 

Drag_Me_To_Hell.jpg

 

Hüsrana uğramış yaşlı kadının Christine için düşündüğü bir intikam planı vardır: Genç kadını en korkunç kara büyülerden biriyle lanetler. Christine'in hayatı peşine dolanmış kötü ruhla tam bir cehenneme dönecektir.

 

3- Funny People

Son dönemin enm yetenekli yönetmenlerinden Judd Apatow'un yönettiği filmde ünlü bir stand-up ustası olan George Simmons, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. George'un bir yıldan az ömrü kalmıştır. Ira ise ümit vaadeden ve George'u örnek alan bir stand-up komedyenidir. Ira ve George günün birinde aynı klüpte sahne alırlar. Ira'nın yeteneğini fark eden George, onu asistanı olması için ikna eder. Ira’nın hayatına girmesi ile George bir çalışandan çok, bir arkadaş edinmiştir.

 

2009_funny_people_wallpaper_001.jpg

 

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de de gösterime giren filmin başrollerinde Adam Sandler ve Seth Rogen var.

 

4- Aklı Havada/ Up in the Air

Oscar'ın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen 'Up in the Air' şirket küçültme konusunda uzman olan Ryan Bingham'ın hikayesi anlatıyor.

 

091224upintheair2.jpg

 

George Clooney'in başrolünde olduğu ve Altın Küre'de 5 dalda adaylık da kazanan filmde Ryan, yıllardır bir şehirden diğerine dur durak bilmeden uçmaktayken, birden kendisini biriyle gerçek bir bağ kurmaya hazır hisseder. Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan’ın müdürü, Ryan’ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evi olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

 

'Aklı Havada' 15 Ocak'ta sinemalarda.

 

5- Chocolate

'Ong Bak' ile tanınan Prachya Pinkaew'ın yönettiği Tayland yapımı Chocolate, çocukluğundan beri aksiyon filmlerini izleyerek dövüş yeteneği geliştin ve kendini büyük bir hesaplaşmanın ortasında bulan Zen'in hikayesini anlatıyor.

 

091224chocolate.jpg

 

6- Observe and Report

Manyak bir güvenlik görevlisinin alışveriş merkezinde işini aşırı ciddiye alması sonucu ortaya çıkan olayları anlatan komedi ve aksiyon dolu filmin yönetmeni Jody Hill.

 

observe_and_report01.jpg

 

Anna Faris, Seth Rogen, Ray Liotta gibi oyuncuların yer aldığı film Türkiye'de henüz gösterime girmedi.

 

7- Precious

Lakabı ‘Kıymetli’… 16 yaşında bir kız… Babasından ikinci kez hamile kalmış genç bir kız… HIV pozitif, obez ve ilk çocuğu Down sendromlu, siyah bir kız…

 

2009_precious_based_on_the_novel_push_by_sapphire_001.jpg

 

 

Altın Küre’de üç adaylık alan ve Oscar’ın da favorileri arasında sayılan Lee Daniels imzalı ‘Precious’, Okuma yazmayı öğrenemeyen, evde okulda her yerde aşağılanan, 16 yaşındaki ‘Pecious’un hikayayesini anlatıyor.

 

8- An Education

1960'ların Londra'sında banliyöde yaşayan 18 yaşında bir genç kızın, onun iki katı yaşında bir playboyla tanıştıktan sonra hayatının değişmesi üzerine bir hikaye.

 

education_ver2.jpg

 

Lone Scherfig'in yönettiği filmde Emma Thompson, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Olivia Williams ve Carey Mulligan rol alıyor

 

Kaynak: NTV

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

Whoopi Goldberg Oda Mae Brown rolüyle harikaydı gerçekten çok komikti:)

Jack Nicholson'ı henüz The Shining'de izlemedim çok seveceğime eminim

Kathy Bates Annie Wilkes rolüyle tam bir psikopattı çok iyiydi yani

Hannibal Lecter benim en sevdiğim karakter:)

Jack Nicholson Randle Patrick McMurphy rolüyle,Marlon Brando Vito Corleone rolüyle unutulmaz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.