Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mitolojik olarak Burçlar


Önerilen İletiler

sahmeran8lk.jpg

Mitolojik Olarak Burçlar

 

Astronomlarca kabul edilmiş 88 adet takımyıldız bulunmaktadır. Antik çağlardan bu yana yıldızlar, mitolojik kişiler veya hayvanlarla özdeşleştirilen karakteristik şekiller, yani takımyıldızlar biçiminde gruplandırılmışlardır.

 

Oğuzhan Ceyhan

Uzman Astrolog

 

 

Astronomlarca kabul edilmiş 88 adet takımyıldız bulunmaktadır. Antik çağlardan bu yana yıldızlar, mitolojik kişiler veya hayvanlarla özdeşleştirilen karakteristik şekiller, yani takımyıldızlar biçiminde gruplandırılmışlardır. Işıltılı görüntüleri insanları her zaman büyülemiştir. Takımyıldızlara, Yunan mitolojisinden alınmış adlar verme düşüncesinin, M.Ö. 3. yy'da Makedonya Kralı Antigonos Gonatas'ın sarayında hekim ve ozan olan Aratos'tan (M.Ö. 310-245) çıktığı sanılmaktadır.

 

Gökkürenin Kuzey yarımküresinin haritası 2. yy' da Ptolemy tarafından hazırlanan ve 48 takımyıldızı kapsayan haritaya dayanmaktadır. Astronomların Güney Yarımküre'nin gökyüzünü daha geç bir dönemde gözleyebilmiş olmaları nedeni ile Güney Takımyıldızları da daha geç bir dönemde belirlenmiştir.

 

1925 Yılından sonra Uluslararası Astronomi Birliği gökyüzünü 88 takımyıldıza bölmüştür. Bu takımyıldızların en büyüğü Dişi Ejderha 1303 derece kare, en küçüğü Güney Haçı ise 68 derece karelik yer kaplamaktadır.

 

Zodyak'ımız ise, Yunanca “zoidiakos” teriminden gelir ve anlamı küçük hayvan işaretidir. Latincede ise zodiacustur. Dünyanın Güneş etrafındaki Ekliptik dediğimiz yörüngesini 12 parçaya bölen hayvanlar kuşağını Astroloji’de kullanmaktayız. Şimdi tekrar gündeme gelen 13. burç Ophiucus ise Yay burcunun bir bölümünü oluşturmaktadır.

 

kaynak:ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.