Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nostradamus Kehanetleri


Legendary

Önerilen İletiler

86687209.jpg

 

Nostradamus - Kehanetler

 

Nostradamus yada asıl adıyla Michel de Nostradame (14 Aralık 1503-2 Temmuz 1566) Fransız

Hekim ,Eczacı, Kahin, Astrolog.Simya Bilgini, Kahin, Tıp Doktoru, Şifalı bitkiler Uzmanı, Kozmetiklerin ve meyveleri korumakta kullanılan maddelerin mucidi, Bu 16 yy Rönesans Adamı yüzyılımıza kadar olağandışı ve esrarengiz bir kişi olarak kalmıştır. Bin kehaneti içeren on ciltlik ( Yüzyıllar ) adlı eseri günümüze dek defalarca basılmış ve sakladığı sırların açıklanacağı günü beklemiştir. Bir İnsanın geleceği nasıl bu kadar kesin bir şekilde görebildiği bilinmiyor.

 

91268801.jpg

 

Nostradamus 14 Aralık 1503 Tarihinde Renee ve Jacques de Nostradame 'in oğlu olarak Dünyaya geldi. St.Remy Şehrinde Noter olan Babası sayesinde Provence'in zengin mutfağı ve Babasının arkadaş sofralarındaki iş konuşmaları arasında oldukça varlıklı bir çocukluk dönemi yaşadı.Michel'in geleceği görme yeteneği ilkönce Büyükbabaları Jean de St. Remy ve Pierre de Nostredame tarafından desteklenmişti. Jean ve Pierre, Kral Rene ve Oğlunun fizikçileriydiler. ve bir bilginler ve Sanatçılar gurubu ile beraber tüm Batı Avrupayı dolaşmış bu aradada iyi iki Arkadaş olmuşlardı.

 

Büyükbabası Jean'ın yanında oturduğu süre içinde eski Yunancayı, Latinceyi ve İbraniceyi öğrendi.Jean'ın bu istekli öğrencisi özellikle Matematik ve Simya Bilimi konusuyla çok ilgiliydi.Jean torununa hemen her konuda ders veriyordu. Klasik Edebiyat, Tarih, Tıp, Astrolji ve Şifalı otlarla tedavi,Nostradamus ilk defa Hırıstiyan dünyasında yasaklanan sanat ve bilimin tadını Yahudi Kabbalah'ını ve simyayı öğrenerek almış oluyordu. ( Simya adı verilen bu bilim kolu baz metalleri altına çevirme yöntemi olduğu maskesi altında gizlenmiş ve yasaklanmıştı )

 

81870716.jpg

 

Jean ölünce Nostradamus eve döndü, ve diğer Büyükbabası eğitimine devam etti. Michel Provence'da o sıralarda bütün Avrupayı kasıp kavuran savaştan uzak bir çocukluk yaşadı. 14 Yaşına geldiğinde dedesi tarafından eğitimini sürdürmesi için bir önceki yüzyılda Papalığın Başkenti olan Avigniona gönderildi.

 

Boş zamanlarını yenilenen Papalık Kütüphanesinde büyü ve Astroloji ile ilgili kitapları okuyarak geçiriyordu. Bu ilahi bilimlere olan aşırı ilgisi yüzünden Arkadaşları arasında ( Küçük Astrolog ) lakabı ile çağrılır oldu. Michel'in Astrolojiyi ve Kopernik in görüşlerini açıkça savunduğu haberi Nostradamusun Ailesinde endişeye yol açtı. Zira Büyükbabaları eskiden Yahudiydi. Avrupada sofu Hıristiyanların isanın katlinin sorumluluğunun Yahudilere ait olduğunu ileri sürmesi ile İspanyadan Yahudiler kovulmuştu. Avrupanın geri kalanındakiler de Hristiyan olmamaları halinde aynı akıbete uğrayacakları tehdidi altındaydı. Bu sebeplerden ötürü de bazı Yahudiler Hristiyan olmayı tercih etmek zorunda kalmışlardı.

 

54380694.jpg

 

Nostradamus'ta bu nedenle hem Yahudi geleneklerine, hemde dış Dünyadaki Hristiyan yasasına sahip bir çifte kültür içerisinde yetişmişti. Babası oğlunun bu konulara olan ilgisinden endişelenince büyükbabası Simyanın yanında fiziği de beraber götürürse fazla tepki görmeyeceğini söyledi. 1522 de Montpellier Üniversitesine tıp okumaya gitti. 19 yaşındaki bu öğrenci Dedelerinden aldığı eğitimle öylesine doluydu ki kısa süre sonra Öğretmenlerini yetersiz bulmaya başladı. Bu arada Dedesinden ağzını sıkı tutmayı da öğrenmişti.

 

O zamanlar gözde tedavi yöntemleri olan kan akıtmaya,müshil kullanmaya ve temizliğe dikkat edilmemesine karşı olmasına rağmen karşılaştığı doğma duvarını görünce sesini çıkarmamayı tercih etti.Tıp diplomasını aldıktan sonra mesleğini yürütmek için taşraya, meraklı gözlerden uzağa gitmeyi tercih etti. Kısa süre sonra köy köy dolaşarak, tüm ülkeyi kasıp kavuran Şarbon illetiyle savaşmaya başladı. Fransızlar karşılarında görmeye alışık olmadıkları bir Doktorla tanıştılar.

 

18397768.jpg

 

Kısa boylu,Çevik ve kuvvetli, Ciddi bakışlı, Pembe yanaklı, genç sakallı bir adam, Nostradamus alışılmışın dışında hastaların arasında uzun zaman harcıyor, onlara temiz hava ve suyu tavsiye ediyor. Bitki tedavileri uyguluyordu. Herkesin şaşırdığı bir başka nokta ise, genç Doktorun diğerlerinin aksine hiç kimsenin damarlarını açıp kan akıtmamasıydı. Salgının adeta izini sürerek bütün güney Fransayı dolaştı ve hiçbir şehri hastalık tamamen geçmeden terk etmedi.

 

Beri taraftan Nostradamus'un gerçekleşen kehanetlerine gelince ;Geleceği sezinleyen kişilerin belki de en ünlüsü Nostradamus'tur. 1500 lü yıllarda yaşıyan Doktor Michele de Nostradamus daha o yıllardan günümüze kadar uzanan bir çok siyasi,Ekonomik ve Toplumsal olayı bilebilmiştir. Bu nedenle birçok Devlet adamının ilgisini çekmiş, Dörtlüklerden ve Yüzlüklerden oluşan ve kehanetlerinin yeraldığı ünlü kitabı Yüzyıllar boyunca en çok okunan kitaplardan biri olmuştur.

 

Kendi ölümünü bile, bir geceden öncesinden bilen Nostradamusun İspanya iç savaşını

Enver Sedatın suikaste kurban gideceğini, Sovyet Devrimini, Hiroşimaya atılan atom bombasını

1500 lerde yazdığını bilmek, insana gerçekten çok şaşırtıcı gelmektedir. Geleceğe ilişkin kehanetlerini bugün okumak ise adeta bir tarih kitabını okumaya benzer. Yalnız cümle kuruluşlarında geçmiş zaman yerine gelecek zaman kullanılmıştır.

 

13739871.jpg

KEHANETLER - Fransız Devriminin birçok aşamasını çeşitli dörtlüklerde veren Nostradamus bazı konuları oldukça ayrıntılı tahminedebilmekteydi.İşte bir örnek, Kraliçe Marie Antoinette ve Angouleme Düşeşinin Temple Zindanındaki halini veriyor.

 

Tutsak Kraliçe doğurduğuna bin pişman

Görüp görüp kızının gün günden solduğunu

Koca zindan inim inim Düşeş çığlıklarından

Angouleme Düşeşi bu, Kocası Amcaoğlu

1719 Devrimi ve SSCB nin kuruluşu ise şöyle anlatılıyor ;

Siz savaştan sonra görün o ülkeyi

Bir gece ulaşacak en üst düzeyde

Yeni bir önder gelecek taşra kökenli

O güç dağlar aşacak, inecek Denizlere

Ülkemize iilişkin çeşitli kehanetlerden biri de Cumhuriyetin kuruluşu ve Mısırı kaybetmesi.

Bütün yasalar değişecek temelden

Türkiye'de işte böyle bir Devrimle

Ve Mısır toprağı gidecek elden

Para değişecek, Para biriminde

Hitlerin iktidara gelişi, Mein Kampf ( Kavgam ) adlı eseri hakkında şöyle diyor ;

Kitleyi kurtarırım gibi yalan laflarla

Halkını köle, ülkesini edecek zindan

Yeni bir Cumhuriyetin binip sırtına

Kavga, diyecek, beş on sayfa açıp kitabından

Sovyetlerin Afganistanı işgali de yer alıyor Nostradamusun kehanetleri arasında.

Ruslar girecek Afganistana

Şiilerse açık sanacak bu yerleri

Afganlara karşı koyacak omuz omuza

Ama kırılacaktır dirençleri

Sovyetlere karşı nükleer silahların kullanımı olarak yorumlanan ancak yakın zamanlarda meydana gelen

Çernobil Nükleer Santral kazası da göz önüne alındığında belki de bu olayı anlatan bir dörtlük ;

Bir patlama, bir alev yükselecek Doğuda

Bir Daire içinde çığlıklar, ölüler

Gürültü,Yalaz yayılacak Rus toprağına

Savaş, Ateş ve kıtlık, herkes ölümü bekler

 

37268827.jpg

 

SSCB ve ABD Arasındaki barış görüşmeleri ise şöyle yer almış kehanetlerde ;

Süper Devletlerin Başkanları arasında

Sürüp gidecek barış konulu görüşmeler

Ne varki varamayacaklar bir sonuca

Çünkü herkes gibi sağduyulu değiller

 

Daha binlerce kehanetler, Nostradamus'un öldüğünde son isteğini yerine getiren eşi Anne, Tabutunu dik biçiminde Cordeliers 'de Salon kilisesinin duvarına gömdürttü. Böylece hiçbir şaşkın mezarının üzerine basmayacaktı. Ayrıca şu sözleri de Latince olarak tabutunu örten 2,5 metre boyundaki mermer duvara yazdırttı. Burada bütün ölümlülerden farklı olarak,yıldızların etkisiyle geleceği gören, kalemiyle olayları kaydetmeye layık bulunmuş, Meşhur Michel Nostradamus yatıyor. Altmışiki yıl, altı ay, ve yedi gün yaşadı. 1566 da Salonda öldü. Gelecek nesiller onun istirahatini bozmasınlar, Anne Prost Gemelle, eşine gerçek mutluluklar diler.

 

44837999.jpg

 

Kaynak:Tarihimiz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nostradamus'un "kehanetleri" şöyledir; Nostradamus'un kahin olduğunu, geleceği gördüğünü iddia eden sürekli böyle kitaplar basan adamlar, şu ana kadar bir hafta sonrasında ne olacağını bile söylememiştir Nostradamus'a dayanarak. Hep önemli bir şey olduktan sonra "aa bakın Nostradamus bunu bilmişti" şeklindedir "kehanetler". Bunlara denir ki, madem bu adam bir kahin ve yazdıklarıyla geleceği görüyor. Buyrun siz önümüzdeki sene olacak önemli bir olayı söyleyin bize. Bakın Nostradamus'un kitaplarına deyin ki, şu yıl şu olacak. 1987 yılında üçüncü dünya savaşının çıkacağı, 1995 yılında dünyanın uzaylılar tarafından istila edileceği gibi şeyler söylemişlerdir. Tabi öyle olmamıştır.

 

Bunların tarzı şudur, diyelimki şurada bir deprem oldu. Nostradamus'un yazdığı şiirler arasından bir dize bulunur, "yer sallanacak, canlar savrulacak, ölüm gelecek" vs ibareleri içeren, bakın Nostradamus bilmiş denir. Verilen tarihler, Nostradamus'un yazdığı tarihleri alıp, içinden bir sayı tutup, ondan beş çıkarıp, dörtle çarpılması sonucu elde edilen rakamlardır. Diğer bir deyişle, Nostradamus'un verdiği rakamları, olayın olduğu tarihe uyduracak şekilde matematik işlemleri yapılır. İşte, Mısır piramitlerinin yükseliğiyle çarpıp, pi sayısına bölmek falan.

 

Şüphesiz Nostradamus'u bu kadar ünlü yapan şey Hitler meselesidir. Nostradamus'un Hitler'i "Hisler" olarak bildiği söylenmiş ve bu muhabet merhum kahine büyük ün getirmiştir. Oysa Hisler, Nostradamus'un zamanında, Fransa'nın güneyindeki bir nehrin adıdır.

 

Son yıllarda Nostradamus'u tekrar ünlü yapan 11 Eylül muhabeti ise, "iki dev kaya arasından gelen felaket" gibi bir ifadenin geçtiği dörtlük alınmış, bakın Nostradamus bunu da bildi denilmiştir.

 

Blogum için hazırladığım "kahinler. eski çağların istihbaratçıları haber ajanları" yazımı yazarken rastladım başlığa :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.