Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yılbaşı = Noel yortusu


YALINKILIÇ

Önerilen İletiler

Yılbaşı = Noel yortusu

SIĞINIYORUM ALLÂH’A TAŞLANMIŞ ŞEYTANDAN

ADIYLA ALLÂH’IN, MERHAMETİYLE KUŞATANIN, GEREĞİNCE MERHAMET EDENİN

Yılbaşı hıristiyanların takvimi olan miladî takvim denen takvimin başlangıcını kutlamaktır. Bu takvimin başlangıç tarihi olan sıfır târihi selam ona Allâhın elçisi Îsâ’nın doğum günüdür. Yâni bu bir doğum günü kutlamasıdır. İslamda doğum günü kutlaması yoktur. Doğum günü kutlamak bidattir. Bidat ise günahtır. Üstelik bu kutlamada , hıristiyanlara âit bir kutlama olduğu için , hıristiyanların kutlanmaya lâyık gördükleri ,

1- Bâtıl , küfür dinlerinin kutlamasını kabul etmek ,

2- Kâfirin küfrüne destek olmak ,

3- Küfre ortak olmak

vardır ve Küfürdür.

 

Yılbaşı kutlaması , selam ona Allahın gönderdiği Îsâ’nın getirdiği islam dinine âit bir kutlama ; bayram da değildir. Bu kutlamayı : bayramı Îsâ’nın getirdiği islam dininden sapan gâvurlar îcad etmişlerdir. Bidattir. Onlar bu bidati işlerken islam üzere müslüman oldukları halde değil , islamdan sapmış kâfirler oldukları halde işlemektedirler. Onların bu bidatlerini kabul eden , destek olan , ortak olanlar , onların bidatlerine destek olmaktan çok , onların küfür olan dinlerine destek oluyorlar. “Küfre rıza ise küfürdür” (Buhari, kitab 64 Meğazî, bab 46da). Öyleyse küfrü hıristiyanlık küfrünü desteklemek olan bu kutlamayı : bayramı kutlayanlar kâfir olurlar. Salat ve selam ona yüce Allahın elçisi Muhammed dedi : Kim bir topluma benzemeye çalışırsa bu haliyle onlardandır. Öyleyse kâfire benzemeye çalışmanın bir parçası olan yılbaşı kutlaması da küfürdür.

 

Üstelik bu kutlamada : bayramda gâvurların , selam ona Allahın elçisi Îsâ’yı kendilerine âit bir değer olarak kabul etmelerini de kabul etmek vardır. Selam ona Îsâ onlara göre onlara ait bir değerdir. Onlar Îsâ’yı bir peygamber olarak değil , bir tanrı veya tanrının oğlu olarak kabul ederler. Bu sapıklara göre tanrı yada tanrının oğlu bu gecede doğmuş. Onlara göre tanrı doğan ölen biri. Yarattıklarına muhtaç olup , çarşıda , muhtaç olduğu ve yerini bilmediği mallları arayan biri. Yemek yemeye muhtaç biri. Bu sapık tanrı anlayışının , iddiasına konu olan selam ona Îsâ Allâhın elçisi , peygamberdir , müslümandır o ve ona inanıp uyanlar müslümandırlar. Buna rağmen , onu öldürmeye kasdedenlerin , onu asdıklarını zannettikleri haçı yani Allaha ve peygambere düşmanlığın sembolünü dinlerine sembol edenler , şüphesiz müslüman değiller , şeytanın kullarıdır. Onlar Îsâya taptıklarını iddia eden Allahın düşmanı şeytana tapanlardır. Onlara değil , selam ona Îsâ , Allaha ve elçisi muhammede ve müslümanlara yakındır. Çünkü o ve ona inanıp uyan havariler ve onlara inanıp uyanlar müslümandırlar. Hal bu ki şimdi hıristiyan olarak bilinenler kafirlerdir. Kafirlerin ise peygamberi değil , şeytanı vardır. Onlara saygı Allaha saygısızlıktır. Hal bu ki sözde müslüman olan bir çok kişi saygıdan daha fazlasını yapıyor ve onların küfür bayramını o şeytanın kullarıyla birlikte kutluyorlar. Bu yapılanlardan yüce Allah da selam ona Îsa da razı olmaz.

 

Selam ona Îsâ hakkındaki bazı hadisler :

“Ruhum yed-i kudretinde olan Allah`a yemin ederim ki, Meryem`in oğlu Îsâ , adil bir hakem olarak aranıza inecek , haçı kıracak, domuzu öldürecek, cizyeyi kaldıracak, İslam`dan başka şeyi kabul etmeyecektir.” [buhari]

“vallahi Meryem`in oğlu adil bir hakem olarak inecek, haçı parçalayacak, domuzu öldürecek, kin , nefret ve haset ortadan kalkacaktır.) [Müslim]

“Îsa inecek, İslamiyet yolunda savaşacaktır. Onun zamanında Allahü teâlâ, müslümanlardan başka herkesi helak edecektir. Deccal da helak olacaktır. Îsâ , kırk yıl yeryüzünde yaşayacak, sonra ölecektir. Cenazesini müslümanlar kaldıracaktır.” [Ebu Davud]

“Îsa benim yanıma gömülecektir.) [Tirmizi]

 

Allaha ve ahiretye inanan Allahın ve elçilerinin yolu İslama uysun , başka yollardan sakınsın kendini.

Yılbaşı , artık hıristiyan kutlaması olmaktan çıktı , dünya örfü oldu diyen şeytanlar da var. Bu şeytanlara göre , Îsâya tapmak dünyâ örfü olursa , Îsâya tapmak da günah yada küfür olmayacak bu durumda. Bir şeyin örf hâline gelmesi o şeyin kabul edilmesine delil olmaz. Eğer örfün alınması iyi bir şey olsa idi , islama gerek yoktu , o taktirde insanlar küfür üzere örflerine göre yaşayıp giderlerdi. Hal bu ki yüce Allah tüm bâtıl örfleri değiştirmek için elçi ve peygamber gönderir. Ademden Muhammede kadar tüm peygamberler bâtıl örflerle mücadele ettiler. Örfün bu anlayışla alınabileceğini iddia edenler kafirlerdir. İslamdaki örfün delil olması ise , Kuran ve sünnete uygun olan , aykırı olmayan , doğruluğunda , iyiliğinde sağlıklı akıl sahiplerinin ihtilaf etmediği , her sağlıklı akıl sahibinin kabul ettiği iyiliklerdir. Borcunu ödeme imkanı bulamayan fakirin borcunu ödemesinde kolaylık sağlamak örfdür yani iyiliği bilinen eylemdir. Örf = ma’rûf = iyiliği bilinen. Hal bu ki yıl başı bayramı = kutlaması iyiliği bilinen değil , kötülüğü bilinendir = münkerdir. Daha da fazlası küfürdür. Küfre rızadır , küfre uymaktır , küfre katılmaktır.

İslam ise kafirin küfrüne ortak olmayı emretmez. Aksine islam kafirin küfrüne uzak olmayı emreder. Bunun örneği salat ve selam ona peygamberimiz zamanında olan şu konudur.

 

“Adamın birisi "bavane" adlı bir yerde deve kesmek için adakda bulunmuştu. Allah rasulu (s.a.s.) "orada daha önce cahiliyye insanı kendisine tapılan putlardan bir put' bulunduruyor muydu?" diye sordu. Dediler ki "hayır, bulundurmuyordu."

Rasulullah sordu: "peki orada daha önce kafirlerin bayramlarından bir bayram kutlanıyor muydu?" yine "hayır" dediler. O zaman rasulullah (s.a.s.) Adama: "nezrini (adak) yerine getir. Ne Allah'a isyanda ve ne de insanın sahip olmadığı şeylerde yapılan nezre sadakat yoktur" dedi." (Ebû Davud)

 

Görüldüğü gibi Allahın elçisi helal bir işi , islama uygun bir işi yapacak olan kişiye , bu helali yapması için gereken mahzurlu , kötü olan benzeme , yakınlık içeren konuları sorarak bunların olmaması durumunda , helal işi yapmasının helal olacağını , eğer bu sorulan şeyler olursa , helal olan işin helallikten çıkacağını bildiriyor. Öyleyse , yapacağı helal işi yapacağı yerde , kafirlerin putu olmaması gerekir. Hal bu ki zamanımızda , müslümanlar ataputun putlarının olduğu yerlerde , basın açıklaması veyâ gösteri yapıyorlar. Bu hadise göre helal olan işi yapmanın ikinci şartı , o helal işi yapacağı yerde , kâfirlerin bayramlarından bir bayram da kutlanmamasıdır. Eğer bir yerde kâfirlerin bayram kutlama adeti var ise o yerde müslümanlar helal olan işlerini , islama uygun dini görevlerini yapamazlar. Hal bu ki zamanımızın âlim adlı şeytanları , kafirlerin bayramlarının yapıldığı , böylece kirlettikleri yerde bayram yapmayı men etmek değil , onların bayramlarını , onlarla veya ayrı olarak , adını değiştirerek yada aynı adla kutlamalarına helal diyorlar. Allahın elçisi onların bayramıyla kirlenen yerde adak kesmeyi = yani o yerde gerekli bir ibâdeti men ettiği halde onlar , onlarla aynı küfrü işlemeyi helal gösteriyorlar. Bu iddialarına , bu bir örf olmuş , adet olmuş diyenlere Allâhın elçisi başkalarının adetlerine uymanın küfür olduğunu bildirerek cevap veriyor. Bu sahte âlimler ise Allahın elçisinin bildirdiğinin aksine olanın , küfür olan , kafir adetlerine uymmanın , iyilik olduğunu iddia ederek , insanları saptıran şeytanlar olmuşlar. Salat ve selam ona yüce Allahın elçisi şöyle diyor.

"Bizden gayrisinin adetiyle (sünnetiyle) her hangi bir iş yapan (amel eden) bizden değildir" (yâni kâfirdir) (Sahihu'1-cami: 5439)

Müslümanlara sormalı , gösteri ve basın açıklamalarınızı nerde yapıyorsunuz. Daha önce ve şimdi ataputun putlarının olduğu yerlerde değil mi. Siz iyice sapıtmışsınız.

Gösteri ve basın açıklamalarınızı nerde yapıyorsunuz. Daha önce ataputçu gavurların bayramlarından bir bayramın kutlandığı yerlerde değil mi. Siz iyice sapıtmışsınız.

Hadis : “kim bir topluma benzemeye çalışırsa o da onlardandır”.

Öyleyse avrupalı gavurlara benzemeye çalışanlar onlardandır , gavurdur.

Bu kutlamalar sadece söz ile kutlamak olsa dahi , gâvurun gâvurluğunu daha kolay işlemesine yardım ediyor. Yüce Allah ise kötülükte yardımlaşmayın diyor.

(5 Mâide 2) "İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah'tan korkup sakının...".

Yüce Allah Kur’ân’da şirkin (Allahın ortağı olduğunu iddia etmenin) en büyük zulüm olduğunu bildiriyor , öyleyse Allâha ortak eden = müşrik hıristiyanlar , zâlimdirler. Kuranda zâlimlere meyletmekten men ediliyoruz.

(11 Hûd 113) "Zulum yapanlara en ufak meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka velileriniz (dostlarınız) de yoktur sonra yardım da göremezsiniz”.

Zâlimlere meyletmekten fazlası olan yıl başı ise daha büyük bir kötülüktür.

Yıl başı kutlamasında kâfirlere benzeme gayreti vardır. Salat ve selâm ona yüce Allahın elçisi kâfirlere benzemeye çalışanın kâfir olduğu anlamına da gelen , geniş anlamlı sözünde şöyle diyor.

 

"Kim herhangi bir topluma benzemeye çalışırsa o da onlardandır ".(Ebu Davûd, Libas 4; Müsned n/50.)

"Bizden başkasına benzemeye çalışan bizden değildir. Yahudilere ve hıristiyanlara benzemeye çalışmayın. Yahudilerin selamı parmaklarla, hıristiyanların selamı avuç içiyledir." (sahihu'l-cami: 5434)

"Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Yahudilere ve hıristiyanlara benzemeye çalışmayın..." buyurmuşlardır.(tirmizi, isti'zan:7)

 

Yıl başı kutlamasında kâfirlere dost olmak da vardır. Yüce Allah Kur’ân’da kafirlere dost olanın kâfir olduğunu bildiriyor. Üstelik hıristiyanlar müslümanların düşmanlarıdırlar.

(Mümtehine suresi-1) “Ey iman edenler, benim de düşmanım, sizinde düşmanınız olanları dost edinmeyin.onlar size gelen gerçeği inkar etmişken, onlara sevgi gösteriyorsunuz…”.

(Maide suresi -51) “Ey iman edenler,yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin, zira onlar birbirinin dostudurlar.içinizden onları dost tutanlar onlardandır.şüphesiz zalimler topluluğuna Allah yol göstermez…”.

(Maide suresi -55) “Sizin dostunuz ancak Allah tır , resulüdür , iman edenlerdir..”.

 

Hıristiyanlar kâfirdirler

(El-Maide:17) "Meryem oğlu mesih Allah'tır, diyenler kafir olmuşlardır, ".

(El-Maide:73) "Allah üçün üçüncüsüdür, diyenler kafir olmuşlardır.".

(5 Mâide 72). "Elbet muhakkak kafir oldu (onlar) ki dediler elbette Allâh , O , Mesîh oğlu Meryemin ve dedi Mesîh ey İsrâîl (Ya’kûcool.gif oğulları kulluk edin Allâh’a Düzenleyenim (Rabbim) ve Düzenleyeniniz (Rabbiniz) , elbette o, kim ortak eder (şirk koşar , müşrik olur) Allâh’a böylece muhakkak yasakladı (haram etti) Allâh ona cenneti ve sığınağı (onun) ateş ve ne (var) zâlimlere yardımcılardan". Öyleyse kâfirlere benzeyip kafir olmayın.

En iyi bilen Allah ve elçisidir. Artık Allahın ayetleri ve elçisinin sözünden sonra başkasına uymaktan sakının.

(El-Casiye: 18) "Sonra seni bir şeriat üzere kıldık. Ona uy, bilmeyenlerin hevalarına uyma."

(El-Bakara: 145) "Eğer sana gelen ilimden sonra onların hevalarına uyarsan, bil ki sen de zalimlerdensin,".

 

Müslümanı iki bayramı = kutlaması vardır.

Allah rasulu (s.a.s.) Medine'ye geldiğinde, onların oynayıp eğlendikleri iki günlerinin olduğunu öğrendi. "bu günler nedir?" diye sordu. Dediler ki; "cahiliyyede bu iki günde oynardık." Allah rasulu (s.a.s.) Şöyle buyurdu: "Allah bundan daha hayırlı olanı size verdi: Kurban bayramı ve Fıtr (Ramazan) bayramı." (Ebu Davud-sahih)

Uyanın ey Allahın kulları , Allahın sizin için beğendiği razı olduğu tek yaşam düzenine = tek dine uyun kurtulun. Hıristiyan kâfirlere uymamız değil gerektiğinde onlarla savaşmamız emrediliyor Kur’ân’da.

(9 / Tevbe – 29) "Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve resûlünün yasakladığını yasaklamayan ve hakkın (gerçeğin) dinini (yaşam düzenini) (islâm’ı) din (yaşam düzeni) edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi (vergiyi) verinceye kadar savaşın".

Açık ayetler ve açık hadislere rağmen pek çok müslüman bu büyük günah ve küfür adetlerine uymaktadır. Bu durum salat ve selam ona yüce Allahın elçisi muhammedin , yüce Allahın elçisi , peygamberi olduğunun delili olan bir mucizedir. Çünkü Allahın elçisi müslümanların bu hallere düşeceğini 1400 yıl önce bildirmişti. Salat ve selam ona yüce Allahın elçisi Muhammed dedi :

"Sizler, kendinizden önce geçen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına tıpa tıp muhakkak uyacaksınız. O dereceye kadar ki, şayet onlar daracık keler deliğine girmiş olsalar, siz de muhakkak onlara uyarak oraya gireceksiniz, onlara tabî olacaksınız." Ebu Sâid (r.a.) Diyor ki: biz: -ya Resûlellah! Bu ümmetler yahudilerle hıristiyanlar mı? Diye sorduk. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:

"onlardan başka kim olacak!..." buyurdu. (Buhari, Enbiya:48; İ’tisam;14; Müslim; İlim:6)

Zamanımızda tamamen gâvur talitçisi olan müslümanlar pek çoktur. , peygamberimizin mucize olarak bildirdiği gibi gâvurlar keler = kertenkele yuvalarını , mağaraları gezmeyi zevk edindiler ve ardından müslümanlar da aynı şeyi yapıp , mağara turizmi yapmaya başladılar. Bu hadis bu açıklamasıyla bir mucizedir. Mağara turizmi taklidinden başkaca , müslümanların gâvur taklitçiliğinin yıl başı kutlaması ve sair her alanda , tam bir taklitçilik olduğunu açıklayışı ile de bu hadis bir mucizedir. Böylece bu hadis de isbat ediyor ki , Allahdan başka tanrı (kânununa uyulacak kişi) yoktur , Muhammed Allahın elçisidir.

 

Açık bilgiler ve bu mucize hadis uyanmana vesile olur inşâellah. Ey Allahın kulları , uyanın , cehenneme doğru koşmaktan vaz geçin. Uyanın , cennete doğru koşun. Uyanın ve küfür saltanatını yıkın. İslamın egemenliğini , İslam devletini kurmak için çalışın ki cenneti kazanın.

(4 / NİSÂ – 105) “Biz sana kitabı, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği gibi hükmedesin diye bir gerçek olarak indirdik, hainleri savunma”.

 

GÂVUR YILBAŞINI YADA ONLARA BENZEYEREK HİCRİ YILBAŞINI KUTLAMAK BÂTILDIR

Bu gibi batıllara benzemeye çalışmak , Musa kavminin kafirleri gibi put edinmeyi istemelerine benzer.

(7 Â'râf 138) "İsrailoğullarını denizden geçirdik. Derken, kendilerine ait putlara tapan bir kavme rastladılar. İsrailoğulları, “Ey Mûsâ! Onların kendilerine ait tanrıları (putları) olduğu gibi sen de bize ait bir tanrı yapsana” dediler. Mûsa şöyle dedi: “Şüphesiz siz cahillik eden bir kavimsiniz.”

(7 A'râf 139) "Şüphesiz bunların (din diye) içinde bulundukları şey yok olmaya mahkûmdur. Yapmakta olduklarının hepsi batıldır.”

(7 Â'râf 140) “Sizi âlemlere üstün kılmış iken, Allah’tan başka tanrı mı araştırayım size?”

 

YILBAŞI YADA ŞEYTANLIK GECESİ

Yılbaşı denilen günah ve küfür dolu ŞEYTANLIK GECESİNDE ,

1-BU GECEDE , GÂVUR HIRİSTİYANLARIN , ŞEYTANIN DİNİ HIRİSTİYANLIĞIN BİR KUTLAMASI YAPILARAK , GÂVURLUK KUTLANIR.

2- Her türden GÜNAHLAR İŞLENİR.

3- Şeytanın gecesi haline getirilen bu gecede genel fuhuş yayınları artar.

4- Yılın en çok HAMR (uyuşturucu ve içki ve sâire sarhoş ediciler) kullanılan gecesi olur.

5- Yılın en çok kumar oynanan ayı , haftası ile kumara yatırım yapılır ve kumar sonuçları bu gece tesbit edilir. Bu kumarın adı MİLLİ PİYANGODUR. BU MİLLİ ŞEREFSİZLİK GECESİNDE TÜM ÜLKE GÜNAH VE KÜFÜR DOLAR.

(5 MÂİDE 90) "Ey iman edenler! hamr (= içki , uyuşturucu ve sâire sarhoş eden ne varsa) , kumar, dikili taşlar (= anıtlar) , fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz".

MİLLİ PİYANGO KUMARDIR , kumar oynamayın , Hamr (= içki , uyuşturucu ve sâire sarhoş eden ne varsa) , Kumar şeytan amelidir, işidir = Şeytan işi işlemeyin. Şeytanlara katılmayın , destek olmayın.

Salat ve selam ona yüce Allâh’ın elçisi Muhammed dedi; “Peygamberlerin dini birdir”. (Sahihi Müslim cilt 10 sayfa 162 hadis 145)

“Cennete müslüman kimseden başkası girmez “. Kaynak: (Buhari;Cihad 182, Rikak 45), (Muslim; Îman 178- 377- 378) , (İbni mace; Sıyam 35, zühd 34), (Tirmizi; Cennet 13) (Darimi; Siyer 62), (Ahmed ibni hanbel; (1-3), (3-415), (4-89, 90), (5-438) ).

(5 mâide 74). “Öyleyse (hatâdan) dönmüyorlarmı Allâh’a ve onun (günahları) örtmesini istemiyorlarmı ve Allâh (Günahları) Çok Örten (Gereğince) Çok Merhamet Eden” .

 

Hatâ ile bu küfre , münâfıklığa ortak olmuş olanlar fırsat varken tevbe edip hatalarından yüce Allâh’a dönsünler.

 

(33 ahzâb 4). "…ve Allâh der Gerçeği ve o iletir Yola".

(17 isrâ 36). “Ve ardına takılma neyin (ki) (var) değil senin için onunla (ilgili) bilgi, elbette işitme ve görme ve gönül, hepsi işte (onlar)ın oldu ondan mes’ûl”.

(2 bakara, 286). “ Görev yüklemez Allâh kimseye istisnası kapasitesi (kadarı)…”.

(22 hac, 77). “Ey (onlar) ki güvendiler (îmân ettiler) rüku edin ve secde edin ve kulluk edin Düzenleyeninize (Rabbinize) ve edin seçkin (iş) (hayır) olurki siz kurtulursunuz”.

(22 hac , 78). “Uğraşın Allâh’da gerçek uğraşıyla (onun) , o seçti sizi ve yapmadı size Dinde (Yaşam Düzeninde) güçlükten , milleti babanız İbrâhîmin , O şanlandırdı (adlandırdı) sizi Teslim Olanlar (Müslümanlar) olarak önceden ve bunda olur diye Elçi tanık size ve olursunuz tanıklar İnsanlara, öyleyse ayakta tutun (kılın) Namazı ve getirin Zekatı , sım sıkı tutunun Allâh’a O dostunuz (mevlânız), öyleyse ne güzel Dost (Mevlâ) ve ne güzel Yardımcı”.

(20 taha, 47). “…ve Sağ Olsun kim uydu (Gerçeğe) İletene”.

(1 fatiha, 1). “Övgü Allaha Düzenleyeni Evrenlerin”.

 

 

Yazar : Ali kenan Aydın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden annem evde yılbaşı yemeği yapar,yapılanlardan dedemlere de götürürdü...Dedem her seferinde söylenirdi anneme;

 

"Gavur adeti bunlar,biz müslümanız yapmayın böyle şeyler"! ama sonrada götürürdü yemekleri o ayrı...:lol:

 

Yılbaşı yemeği yapıyorum,yılbaşı ağacı alıyorum...neden? Çünkü yeni gelen yıla merhaba diyorum...Tamam yılbaşı ağacı bizim adetimiz değil ama güzel oluyor ışıl ışıl,hem çocuklarında hoşuna gidiyor...:)

 

Birkaç yıl öncesine kadar bilmiyordum...Yılbaşı gecesi evde nar kırmak evin bereketini arttırırmış...Onu da yapıcam yapmasına da bugün çarşıda nar bulamadım...

 

Nar olmaz tabi,müslümanlığı kendi çıkarlarına yontanlar sayesinde nar yok...Çünkü PARA yok...Ehh yok diye herkes nar kırıcak bu yılbaşı herhalde...yoksa niye nar kıtlığı yaşansın... :unsure: Zorla gavur ettiler bizi...B)

 

Eeee birşey 40 kere sölenirse olurmuş...dimi ya...:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yılbaşı hıristiyanların takvimi olan miladî takvim denen takvimin başlangıcını kutlamaktır.

Bu takvimin başlangıç tarihi olan sıfır târihi selam ona Allâhın elçisi Îsâ’nın doğum günüdür.

Yâni bu bir doğum günü kutlamasıdır.

 

İslamda doğum günü kutlaması yoktur. Doğum günü kutlamak bidattir. Bidat ise günahtır.

Size ait bir satırı bile okuyamamak ...?

Nasıl bir anlam ifade ediyor ...?

 

***

Hem diyeceksiniz ki, Önce gelen kitaplara ve peygamberlere inanıyoruz...

Ardından varsayılan doğum gününü reddedeceksiniz...;?

 

Diyeceksiniz ki islamda doğum günü kutlamak "Bidat" tır. "Bidat" ise günahtır...

E be kardeşim; Kutlu doğum haftası ne demek oluyor o zaman ...?

Hz Muhammedin doğumunu kutlarken günah mı işliyorsunuz ...?

 

***

Yaşamı algılarken bu kadar dar çerçevelerin içine sıkışıp kalmayın...

Bir şeyleri reddetmenin gerekçelerini üretirken, kendinizi reddeden çelişkilere düşmeyin...

 

Adı üstünde yeni yıl...

Ne ilgisi ve işi var bu çoğrafyada yaşayanların İsa ile ...

***

Sana göre bana göre değerlendirmeler içindesin kardeşim...

Birilerinin yazdıklarını burada dayatmacı mantıkla yayınlamak yerine...

Kendine ait düşüncelerini yazarak ifade etseydin bari...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ee o gavur icadi bu gavur icadi diye diye insanlari ozendirir kendi orf adetlerini yozlastirip her seyi yokusa sokarsan insanlar ister istemez ozenirler. Neden kendi adetlerinizi sevdirmeye calismiyorsunuz insanlara. Siz hic gordunuzmu bir hristiyanin kiliseye gitmedigi icin dayak yedigini yada hic duydunuzmu esinden bosandigi icin dovulup olduruldugunu. Hic duydunuzmu teknolojiyi kulladigi icin icinden seytan cikar diyen birini. Duymadiniz belkide hic duyamazsiniz nerede bir kavga nerede bir zulum hep bizde simdi birileri cikip diyeceklerki bilmem falanca ulkedede oluyor evet oluyor olmuyor demiyorum ama onlar yaptiklari kotu islere dini alet etmiyorlar. Ornek verecek olursak bir hristiyan bir musluman kiziyla ciktigi zaman namusuzluk dinsizlik yoldan cikma olur ama bir musluman erkegi bir hristiyan kizla ciktiginda yaptiginla gurur duyulur. Bir musluman kendisi hirsizlik yaptiginda gurur duyulur ama baskasi yaptiginda oteki dunyada yeri yoktur. Simdi masumca yilbasini kutlamanin ne zarari olabilirki bir zarari varsa yine kendisinedir butcesinedir. peki yilbasi diye disarida genc kizlara sarkintilik ve taciz edenlere ve ardindan yarabbi sukur diyenlere ne demeli.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

by x man

O yazı bir müslümandan bir müslümana yazılmaktan ibaret değil. O yazı bir islamı bilmeyen bir müslümandan bir müslüman alime yazılmış. Biri bilgiyle biri islamı bilmeden söylemiş. Alimin hataları da var , fakat , islamı bilmeyenin istekleri tamamen şahsi görüşü. Bunlar sorun çözmez. Konu islamdır. İslam konusunda bilgi değerdir. kişisel görüşler değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Radya

Eskiden annem evde yılbaşı yemeği yapar,yapılanlardan dedemlere de götürürdü...Dedem her seferinde söylenirdi anneme;

 

"Gavur adeti bunlar,biz müslümanız yapmayın böyle şeyler"! ama sonrada götürürdü yemekleri o ayrı

 

DEMİŞSİN. BUNLAR YADA BENZERLERİNİ ÇOĞUMUZ YAŞADIK YAŞIYORUZ YADA. BUNLAR TOPLUMSAL BİLGİSİZLİK VE HATALARDIR , BU YAZI İSE BU BİLGİSİZLİK VE HATALARI AŞMAK İÇİN , BİLGİ SUNUYOR VE BİLİNÇLENMEMİZİ ÖĞÜTLÜYOR.

 

 

Gece Kuşu

E be kardeşim; Kutlu doğum haftası ne demek oluyor o zaman ...?

Hz Muhammedin doğumunu kutlarken günah mı işliyorsunuz ...?

 

HAKLISIN , İŞTE TAM AÇIKLAYICI BİR ÇELİŞKİ. BİZ TOPLUM OLARAK YANLIŞLARA KARŞI O KADAR DALMIŞIZ Kİ , KENDİ DİNİMİZE AYKIRI OLAN BAŞKA DİNLERE UYMAKLAR YANINDA , KENDİ DİNİMİZE DE YANLIŞ , BATIL ADETLER SOKMAYA BAŞLAMIŞIZ. TOPLUMSAL CBİLİNÇSİZLİK VE SAPMALARA İYİ BİR ÖRNEK , KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMALARI. BİRİLERİNE AİT DEĞİL BU YAZILANLAR BENİM YAZIM.

 

 

MonDieu

 

ŞİKAYETLERİN HAKLI. AMA BUNLAR BİR TEK MÜSLÜMANLARA MAHSUS DEĞİL. BENZERLERİ VE DAHA ÇOĞU BAŞKA ÜLKELERDE DE VAR. BUNLAR TOPLUMUN BİLİNÇSİZ KESİMİNİN HALİDİR. İSLAM YADA BAŞKA BİR İNANÇ İLE OLAN ŞEYLER DEĞİL. BİLGİYE EĞİTİME GAYRET ETMELİYİZ ÖYLEYSE.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Yalınkılıç ın yazısını malesef çok tehlikeli buluyorum.Kurandan tamamen saparak bu derece hadislere dayanıp dinsiz anlamına gelen gavur kelimesini ısrarla Kitap ehlinden olan Hristiyan inanırlara söylemeleri hiç hiç hoş değil.Hristiyanları topyekün tam bir küfür içinde göstermek, sanki içlerinden hiç kurtulacak olmayacakmış gibi konuşmalar yine Kuran a tamamen aykırı.Kutlu doğum haftası diye peygamberimizin doğumuna istinaden ibadetle geçen zamanları yokmuş gibi gösterip, bunu bir hristiyan yaptığında buna bidat demekte yine hadisçi Kurandan uzak müslüman örneği olabilir.Bize sevgide en yakın olarak bilinen hristiyan kardeşlerimize bu derece önyargılı, baştan sonra dinsizlermiş gibi bir yaklaşım, bir müslümanın en son yapacağı şey olmalıydı. Biz madem müslümanız, bırakın kutlamamayı tam tersine bunu vesile sayıp en azından o günlere hürmetle vaktimizi ibadetle geçirmek ve İsa Peygamberimize ve diğer bütün Peygamberlerimize, bir salat vesilesi kılabilirdik bu günleri. Bir tarafta ibadet edenler bir tarafta içkiden eğlenceden coşanlar ikileminde,hristiyan olup ibadeti yeğleyen ve aşırılığa kaçmayan insanları dahi aynı kefeye koyup insanları Kliselere karşı, bütün hristiyanlara karşı kışkırtmak bir mümin davranışı olamaz.

 

Bu arada noel ağacı kavramınında eski Türklerden geldiğini, bunun bizim eski bir geleneğimiz olduğunu televizyonda dinleyen dinlemiştir.Onlar bizden etkilenmiş yani.

 

"İslamı bilmeyen adam",bu da güzel tabi.Yani bir insan defalarca ve defalarca Kitabını okumuş olabilir, bütün din Kitaplarını araştırmış ve Allahın ona sağlandığı oranda ibadetinde bir müslüman olabilir.Ama falanca alim gibi düşünmedi ya, islamı bilmez o.Bizim ülkede şu an yaşanan durum gibi.Sen istediğin kadar namaz kıl,Kuran oku ,din adına bişeyler için çabala dur,,, eğer bir gazete almıyorsan eğer cemaatten yani onlardan değilsen,müslümanda değilsin adeta.Gazete alan müslüman ve yardım heryerden, almayan onlardan değil yardımda yapma.Pançik pinçik müslümanları bölüyorlar ve adlarına bu haksız rekabeti yaratıp müslüman diyorlar.Bu yazı da aynı hesap.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Sadece Yılbaşını kutlama geleneği mi Hıristiyanlardan, batıdan, aldıklarımız? Bunlara karşı çıkanlar çoğunluktayken azınlığa düşmüş olmalarına rağmen hala var, ve son yıllarda yeni itiraz konular da bulup eskileri yanına ekleyerek, karşı çıkmakta ve bu kişilerin oranı artmakta. Yalnız seçim yapılarak karşı çıkılıyor bunlara. Başlangıçta tamamına olmasına rağmen, batıdan aldıklarımızın hepsine karşı çıkılmıyor artık. En radikal olanlar dahi karşı çıktıkları batıdan gelme gelenek ve buluşları seçip kullanmakta, bazılarına karşı çıkmaktalar. Bu da dışarıdan gelen geleneklerin zaman içinde yerleştiğini göstermektedir. İstedikleri kadar çeşitli konulara, deşip buldukları nedenlerle karşı çıksınlar, değişimleri yavaşlatsınlar, sonuçta bir şey fark etmeyecek.

Bir zamanlar gavur icadı denilerek matbaaya karşı çıkılmıştı. Şimdi matbaaya, otomobile, bilgisayara, telefona karşı çıkan kaç kişi var? Tv ye karşı olanların sayısı ne orana düştü?

II. Mahmut'un Tunus'tan getirttiği fesi, kavuk sarık yerine kullandırmaya başladığı zamanki isyanları düşünün. Sonra Atatürk'ün Rum palikaryaların milli kıyafeti olan fakat batıda bizim sembolümüz haline gelmiş fesi kaldırmasına karşı çıkanlar, bunun Osmanlı giysisi olduğunu sanıyorlardı. Şimdi fesle dolaşan yok ama daha geri gidip Yahudi sarığını kafalarına koyan çok.

Muhafazakarlar neleri muhafaza etmeye debelenir? Korumaya çalıştıklarının geçmişinin bilincindeler mi? Asla. Türkiye’de İslam geleneği, kuralı olduğu sanılan Hindu, Budist, şaman, Harran dinleri hatta Hıristiyan ve Yahudi adetlerini de sürdürmekte, ve bunlar da savunulup korunmakta. Ancak yakın tarihte girenler ve eskilerin bazıları ise seçilip ortaya atılmakta. Eskilerden seçilenler ise bu Noel gibi pek tutmuyor.

Ben de almamız için seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü genellikle o kadar zırvalar ki. Ancak bu zırvalar artık yerleşmiş, ve İslam kuralı sanılmakta.

İsa’nın yaşamı çok eskilere dayanmakta. Yazının icadının başından beri var olduğunu kanıtlayabiliyoruz. En çok benzeyeni eski Mısırda, 4500 yıl öncesinden kalma Abidos kültü hiyerogliflerde. Osiris’in bakire İzis’i hamile bırakmasında Horus doğmakta. İsa’ya ait aynı hikaye, Orion takım yıldızdaki 3 yıldızın gösterdiği yerde dünyaya geliyor, iki kişi gidip orada buluyor. Horus 7 yaşında çobanlığa başlıyor, cüzamlıları iyileştiriyor, körün gözünü açıyor, 30 yaşında da asıl görevine başlıyor, İsanın kendini peygamber ilan etmesi gibi. Horus güneş tanrısı ışık saçıyor, rakibi Set karanlıklar tanrısı. Işık iyiliğin karanlık kötülüğün sembolü aynen Hıristiyanlıktaki gibi. 12 havarisi var Horus’un, bunlar bildiğimiz aylar, ocak, şubat vs. Sümerlerde de 12 havarili benzeri var. Yunan mitolojisinde da çok benzeri var. Ben önceleri, Zeus’un bir ölümlüye aşık olup, hamile bırakıp Hercules’in doğmasından Hıristiyanlığın etkilendiğini düşünüyordum, kendi kafama göre. Böyle değilmiş, benim varsayım yanlış çıktı. Şimdi Niğde’nin Bor kasabasının bulunduğu yerde bir Roma şehri vardı Tyana. Burada da bir ermiş kişi var İsaden 30 yıl önce aynı hikayeler onun için de uydurulmuş. Tanrı apollon’un bir bakireden oğlu Appolonius. O da İsaya ait tüm hikayelere sahip, 7 uyurlardan, 12 havariye, ölü dirilmeden, cüzamlı ve kör doktorluğuna kadar sıfatları olan peygamber olamamış bir ermiş kişi. Bizim topraklarda yaşamış. Ama hiç doğmamış ve yaşamamış İsa gibi karizmatik bir kişilik yaratmak daha çok tutmuş insanlar arasında. 34 kişi de onun yaşamını yazınca 40 sene önce öldü deyip ortaya koca bir din çıkmış.

Bu dine sonradan sahip çıkan Roma yaymak için uğraşıyor. 361 yılında Papa I. Julius kuzey barbar paganlarını bu dine almak, onları kolay yönetmek için de pagan Druizm dininin bir ritüelini kutlamalarını Hıristiyanlık içine katıyor. İsa’nın da doğum gününü onların gün dönümü 25 aralık tarihine alıyor.Günlerin uzamaya başladığı bu günde druidlerin inancına göre güneş ölüyor ve ana tanrıça yeni bir güneş doğuruyor. Mısır da da Horus’un doğum günü 25 aralıktır. Druidlerin de bir Klauss dedeleri var ren geyiklerinin çektiği kızağıyla gelip fakirlere ve çocuklara hediye getiren Noelleri. I. Juilus bu adamı da aziz yapıp, Orta Doğunun çöllerinde doğan bu dine kar, buz, kızak katıp evrenselleşmesinin ilk adımlarını atıyor.

 

Bizim din oluşurken bunlardan haberleri olmadığı için dinimize girmemiş bu ritüelin kutlanmasında ne suç olabilir ki? İletişimin bunca geliştiği çağda tüm dünyaya yayılmış gelenek bizde de olsa cehenneme mi gideceğiz? Üstelik bizler paleolitik kültürü hala yaşatan ve onlardan ibaret canlılarız. Yaşam biçimimizin değişmesi ile bunları birazcık değiştirip geliştirmişiz. Önemli olan tüm kabullerimizi sorgulayabilmek boş varsayımların tümünü terk edebilmek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yilbasi Isa'nin dogum günü kutlamasi degildir bu bir,ikincisi Cam agaci Türkler'in örflerindendir.Birseyleri Islam alimi diye satmaya kalkmayin birazda kendinizi arayin bulun.Kardavi Islam Alimi oluyor onun dedikleri dogru oluyor ama her nedense Yasar Nuri ÖZTÜRK zindik oluyor.Bu ne bicim cifte standart böyle.Ne kadar gercek disi söylem varsa bunlari söyleyenler D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yilbasi Isa'nin dogum günü kutlamasi degildir bu bir,ikincisi Cam agaci Türkler'in örflerindendir.Birseyleri Islam alimi diye satmaya kalkmayin birazda kendinizi arayin bulun.Kardavi Islam Alimi oluyor onun dedikleri dogru oluyor ama her nedense Yasar Nuri ÖZTÜRK zindik oluyor.Bu ne bicim cifte standart böyle.Ne kadar gercek disi söylem varsa bunlari söyleyenler D

Dogru, Yilbasi Isa'nin dogum günü kutlamasi degildir. Cunku, (Christmas) 25 Aralik Isa'nin dogum gununu kutlar.

 

Mamafih, kullandiginiz takvim "Anno Domini" sisteminden gelir. Yani Isa'nin yılında anlamına gelen Latince kavramdir. AD veya A.D. olarak kısaltılır. Geleneksel olarak İsa'nın doğum yılını tanımlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anno Domini bir hesaplama kavramidir.Yilbasinin, Isa'nin dogumuyla bir ilgisi yoktur.Yani Isa'nin dogumu kutlaniyor diye bir tez ileri sürmek yanlistir.Sadece Isa'nin dogumu Milad olarak alinip bir kalender (Takvim)olusturulmustur.Dolayisiyla yeni bir yilin baslangici olan Yilbasi kutlamalari (eglence bazinda) Isa'nin dogum günü kutlamasi degildir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

...BEN BİRŞEYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BUNU YAZMA İHTİYACI HİSSETTİM EZBER BOZUCU OLARAK?

...meryem suresi 33 de meryemoğlu isa der ki:"...selam olsun doğduğum güne öleceğim güne ve dirilip kaldrılacağım güne?" burda dikkat çekici olan ...DOĞDUĞUM GÜNE SELAM? demesidir isa ruhullahın.NOEL miladi olarak isanın doğum günü ise ve KURAN da isa o doğum gününe selam göndermişse HATTA yine meryem suresinde isanın doğumu bile anlatılır meryem derki:"keşke yok olup gitseydim? VE İSA ALTTAN SESLENİDİ ONA HURMA DALINI KENDİNE ÇEK? 

...ve bir çam ağacı meselesi vardır isa çama inecek diye ve işittiğim doğru ise isa çam ağacının altında doğmuştur ama buda yanlıştır çünki KURANA GÖRE hurma ağacının altında doğmuştur BU KADAR? BEN AYAN AYTAÇ YAZAREFEND

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.