Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tokat’ta jandarmaya saldırı..


ilker01

Önerilen İletiler

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında teröristler, devriye görevi yapan jandarma ekiplerine pusu kurdu. Teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan askerlerin sayısı 7'ye yükseldi, 3 asker ise yaralandı.

 

ASKERLERİMİZİN PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ YERİN ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

 

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan ve içinde 10 askerin bulunduğu jandarma aracına ateş açıldı. Çıkan çatışmada 7 asker şehit oldu 3 asker ise yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si Tokat'a gönderilirken, bir asker ise ameliyata alındı.

 

TRT'ye telefonla bağlanan Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem "Çatışma 1997 yılında daha önce askerlerimizin şehit olduğu yerde meydana geldi. 7 şehidimiz var. 3 askerimiz ise yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizden 6'sı er, biri uzman çavuş. Ama ne fark eder? İnşallah onları şehit eden teröristlerin kafasını, kellesini, Türk askeri alacaktır. Açılım açılım diyorlar. Açılım yapmaya devam etsinler" diye konuştu.

 

 

1 UZMAN ÇAVUŞ 6 ER ŞEHİT

 

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, devriye görevi sırasında meydana gelen terörist saldırısında 1 uzman çavuş ile 6 erin şehit olduğunu söyledi. Güler, 3 yaralı askerden 1'inin uzman çavuş olduğunu, yaralılardan 1'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade ederek, “Şu anda hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil” dedi.

 

Yetkililer saldıran teröristlerin hangi örgüte mensup olduğu konusunda kesin bilgi bulunmadı. Bölgede bir dönem etkili olmaya çalışan DHKP-C terör örgütü en son 2004 yılında 5 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra etkinliğini yitirmiş, en son geçen yıl Reşadiye'de 1 akaryakıt istasyonunu yakmışlardı.

 

1990'lı yıllarda terör örgütü PKK, Karadeniz'e açılma çabasına girerken, Turceli, Sivas, Tokat, Erzincan bölgelerinde çeşitli sol örgütlerle işbirliğine girmeye çalışmış, ancak bu uzun süreli olmamıştı.

 

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

 

Reşadiye İlçesi'ne bağlı Sazak Köyü yakınlarında teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerin adları şöyle:

Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana); erler: Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca’nın (Hatay)

 

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel’in yaralandığı belirtildi. Yaralılardan Emrah Mandralı Niksar'dan Tokat'taki Dr. Cevdet Aykan Hastane'ne sevkedildi.

 

UZMAN ÇAVUŞ'UN DURUMU AĞIR

 

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan 3 askerden birinin uzman çavuşu olduğunu, sağlık durumunun ağır olduğunu açıkladı. Kaymakam Güler, yaralı 3 askerden Emrah Mandıralı ile Uzman Çavuş Yusuf Öztürk'ün Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, sağlık durumu ağır olan Uzman Çavuş Öztürk'ün burada ameliyata alındığı söyledi.

 

BAŞBAKAN ATALAY'DAN BİLGİ ALDI

 

Bu akşam Washington'da ABD Başkanı Obama ile görüşecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat'taki hain saldırı sonrası İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

 

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

 

Cumhurbaşkanımızın, Abdullah Gül Tokat'taki terörist saldırı iğle ilgili bir açıklama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklaması şöyle:

"Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

 

Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum.

Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

 

Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

 

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ALINTI: Hürriyet_07.12.2009

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu saldırı bana 33 Şehit verdiğimiz olayı hatırlattı,ozamanlarda Pkk ateşkes sürecindeydi ve sorunun çözümü için adımlar atma çabası içindeydi devletimiz umarım bu olayın failleri cezalarını bulur,şehitlerimize ALLAH'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu saldırı bana 33 Şehit verdiğimiz olayı hatırlattı,ozamanlarda Pkk ateşkes sürecindeydi ve sorunun çözümü için adımlar atma çabası içindeydi devletimiz umarım bu olayın failleri cezalarını bulur,şehitlerimize ALLAH'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyorum...

Tabi hep öyledir zaten ... teröristler masumdur...

hayal dünyanızda size mutluluklar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk Milletinin timsah gözyaşlarına ihtiyacı yoktur!...

 

Laik Cumhuriyete...onun temel ilkelerine, ulus devlete ve ulusun bölünmez bütünlüğüne açıkça ya da satır aralarına gizlenerek saldıranların...

PKK terör örgütünü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi muhatabıymış gibi takdim etmeye çalışanların; ''ama...fakat...çünkü...'' gibi edatlarla konuşmalarından gına geldi...

 

Bütün baklalar ağızlardan mertçe çıkarılmalıdır...

 

Kemalistler çok açık konuşuyor;

 

Vatan ve millet bir bütündür parçalanamaz...

 

Açılımı ; ABD ve AB nin Ortadoğu planları gereğince ulus devletimizi yıkmak için yerli işbirlikçileri de kullanarak yaptığı bir operasyon olarak değerlendiriyoruz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın ilker kimse masumdur demiyorum,her kim yaptıysa lanetliyorum,bunu yapanların amacı Türkiyede bir Türk Kürt çatışmasına yol açmaktır ve bu çok açıktır....

 

Böyle demiştim,halen arkasındayım,artık savaş ve gözyaşı istemiyoruz,bu son saldırı gösterdiki Demokratik açılım süreci Pkk'ye taban kaybettirmeye başladığı için Pkk'de açılımı engellemek isteyenlerle aynı çizgide buluştu....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buyurun bir sehit babasinin seslenisi daha. Eminim baris karsitlari bu seslenisede bir seyler bulacaklar...

 

"İKİNCİ DERS, KÜRT BABADAN

01:11 10 Aralık 2009

 

Tokat'taki saldırıda evlatlarını kaybeden ailelerden yine barış sesi geldi. Muşlu er Yakup Mutlu'nun babası Kazım Mutlu, 'Bu savaşı durdursunlar. Yarın öbür gün başkasının oğlu da ölse aynıdır' dedi. Cengiz Sarıbaş'ın amcası 'Ölen de öldüren de bu ülkenin evladı' demişti

Henüz hiçbir örgütün üstlenmediği Tokat'taki saldırı ‘provokatif’ bir eylem olarak değerlendirilirken, cenaze törenlerindeki görüntüler bu değerlendirmeyi doğrular nitelikteydi. Asker ailelerinin Türkiye'ye ders olacak barış mesajlarına törenlerde atılan provokatif slogan ve görüntülerle gölge düştü.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 7 asker dün ve önceki gün düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende asker aileleri Türkiye'ye ders olacak barış mesajları verdi. Jandarma Er Cengiz Sarıbaş’ın amcası Salim Sarıbaş kendisine uzatılan mikrofonlara 'Bu savaşın bitmesi lazım. Ölenlerde bu ülkenin çocukları, kurşun sıkanlarda bu ülkenin çocukları..." şeklinde açıklama yaptı.

Jandarma Er Yakup Mutlu'nun Muş'taki cenaze töreninde, 'Kanın durmasını istiyoruz. Biz barış istiyoruz' diyen baba Kazım Mutlu Kürtçe ağıt yaktı. Baba Mutlu, “Bu savaşı durdursunlar, barış istiyoruz. Yarın öbür gün başkasının oğlu da ölse aynıdır, farketmez. Bu Yakup’tur, öbür Yakup da aynıdır. Bunu durdurmak istiyoruz. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin, Baykal'ın oğlu yok onların içinde. Mehmetciğin ne günahı var? Allah kabul etmesin. Ben istiyorum ki kan dökülmesin. Barış ve özgürlük istiyoruz” diye konuştu.

Ancak cenaze törenlerinde atılan provokatif sloganlar ve görüntülerle, ailelerin barış mesajlarına gölge düşürülmeye çalışıldı. Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine katılan bir grup töreni tahrik etmeye çalıştı. Adana'da toprağa verilen Uzman Çavuş'un cenaze töreninde de benzer görüntüler yaşandı. Üstelik Tokat'taki saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği henüz netleşmemişken, törenlerde ellerinde Türk bayrakları olan bir grup PKK'yi adres göstererek, 'Kahrolsun PKK', Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarını attı. Sokaktaki binalara da Türk bayrakları asıldı.

 

 

'SALDIRIDAN ÖNCE KONUŞTUM'

Saldırıda ölen er Ferit Demir’in cenazesi de Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Erence köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine Ferit Demir'in annesi Muhteber Demir, kardeşleri ve yakınları ile yetkililer katıldı.Törende, anne Muhteber Demir ve kız kardeşlerinden Sıdıka Demir fenalık geçirdi. Oğlu ile saldırıdan birkaç saat önce telefonda görüştüğünü ifade eden anne Demir, ''Saldırıdan önce devriye görevine çıkacağını söylemişti, ben de kendisine iyi bakmasını tembihlemiştim. Bana çok iyi olduğunu söylemişti. Bu felaket başımıza geldi'' diye konuştu. BirGün"

 

Alinti: -http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1260400263&year=2009&month=12&day=10-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK saldırıyı üstlendi...

 

PKK'ya toz konduramayanlara

ve işi peşin bir ön yargı ile devlete ya da orduya yüklemek isteyenlere tek bir kelime dahi etmiyorum...

 

En büyük cevabı, aynaya baktıklarında alacaklardır...

PKK yapmadi diyen bir yorum gösterin lütfen.

 

Olayi carpitmaya hic gerek yok. Nasilki Türkiye'de cözüme karsi olanlar var ise PKK icerisinde de var ve bu gücler her firsatta muhtemel bir barisi devamli sabote etmislerdir. Bunu böyle söylemek saldiriyi PKK yapmadi anlamina geliyorsa varsin gelsin derim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın dominik olayların failleri daha belli olmayan bir sürü konuda devleti ,orduyu karalayıp, pkk nın yaptığı her olayda da provokasyon nidalrı ile yazı yaznaları hangi sınıfa sokuyorsunuz.

 

Şehit aileleri üzerinden kimse rant sağlamıyor arkadaşım.Bu kadar şehit vermiş bir ülke de bu cenazelerin ardından gelişen kaç tane olay gösterebilirsiniz? Çok az buda artık normaldir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şehit aileleri üzerinden kimse rant sağlamıyor arkadaşım.Bu kadar şehit vermiş bir ülke de bu cenazelerin ardından gelişen kaç tane olay gösterebilirsiniz? Çok az buda artık normaldir.

 

 

İster kabul edin ister etmeyin ama şehitler ve aileleri üzerinden düpe düz rant elde ediliyor..

 

Şehitlerin böyle forum sitelerinde tartışmaya açılması, ''haydi pkklılar görelim sizin tepkilerinizi'' diyerek oraya buraya çekiştirilmesi bile ranttır.. Adı da ''sanal ranttır''..

 

Ayrıca ''lideriniz'' derken kastınız nedir?

 

Hangi ''babayiğit'' (forum sitesinin kurallarını geçelim) Terörle Mücadele Kanununlarını hiçe sayıp böyle bir ''kahramanlık'' göstermiş? Merak ettim doğrusu..

 

Eklemek isterim ki insanlar liderlerini, iradelerini seçmekte hürdürler.. (Gerçekten demokratik ülkelerde)

 

Karşıt tarafın beğenip beğenmeme meselesi değildir bu..

 

Avatarıma bakılırsa ne demek istediğim daha iyi anlaşılır..

 

Esen kalın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

pkk üstlenmeden önce kim yaptı diye düşünülürken bugün doğum yerleri dahil ismleri kod adları ,olayın 1 dakikada!!! yapıldığına dair nasıl yapıldığına dair herşey biliniyor.birşeyler yanlış ama neresi yanlış. acaba bizmi yanlışız?

Hem neden 3 gün sonra üstlenildi?

Acaba birileriyle bi pazarlıklar yapıldıda sonramı üstlenildi?

 

MUAMMA....MUAMMA....MUAMMA....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

pkk üstlenmeden önce kim yaptı diye düşünülürken bugün doğum yerleri dahil ismleri kod adları ,olayın 1 dakikada!!! yapıldığına dair nasıl yapıldığına dair herşey biliniyor.birşeyler yanlış ama neresi yanlış. acaba bizmi yanlışız?

Hem neden 3 gün sonra üstlenildi?

Acaba birileriyle bi pazarlıklar yapıldıda sonramı üstlenildi?

 

MUAMMA....MUAMMA....MUAMMA....

 

Ergenekon'un ne yapı yapmadığını savcının kendisi bile bilmezken, netleştiremememişken ve adamlar onlara itham edilen suçlamaları kabul bile etmemişken;

Ergenekon'un varlığından şüphe bile duymuyorsunuz:

Muamma... Muamma... Muamma...

 

Ceylan'ı kimin katlettiği henüz bilinmezken;

Ordu'nun ve Devlet'in yaptığından emindiniz:

Muamma... Muamma... Muamma...

 

Dediğim gibi:

Olayları, işinizi gelip gelmemesi açısından değil;

Nesnellik ve tarafsızlık açısından değerlendirin...

 

PKK üstenmiş midir saldırıyı?

Evet...

 

Adamlar üstlendikleri halde hala toz konduramıyorsunuz ya hu!

Pes doğrusu...

Ancak bu kadar olur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.