Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sizce DTP Kapatılmalı mı?


JAN

Sizce DTP Kapatılmalı mı?  

25 üye oy verdi

  1. 1. DTP KAPATILMALI MI?

    • Evet Kesinlikle Kapatılmalı
      16
    • Hayır Kapatılmamalı
      8
    • Maddi Yaptırım Yeterli
      0
    • Bazı Vekillere Siyaset Yasağı Getirilmeli
      1


Önerilen İletiler

eğer partide suça karışanlar varsa, suçluların tesbit edilerek cezalandırılması kanaatimce daha uygun olacaktır. parti mevcut kanunlara göre kurulduğuna ve denetlendiğine göre kapatılması kulağa hoş gelmiyor.

 

belki parti isminin, partiyle örtüşmediği ve insanları kandırdığı gözönüne alınarak partiye kınama ve ya suçlama getirilebilir. fakat bundan dolayı parti kapatılırsa türkiyede politik parti kalmıyabilir.

 

Parti kapatmalarına karşıyım.

DTP ise kapanır ise illegaliteyi esas alanların ekmeğine yağ sürülür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşımız Hepar'a oy vermekle bu ülkede, bu düzende "sömürücü, istismarcı, rantçı, çıkarcı" gidişatı önleyeceğini mi sanıyor acaba?

Sanıyorum... AKP ve DTP ye verilen her oy, bu ülkenin geleceğinin kararmasına, Çekoslavakyalılaştırılmamıza verilmiş oylardır. Bunlara verilmemiş her oy, boş da atılsa, ülkenin geleceğinin aydınlanmasına katkı yapacaktır.

 

Ha, HEPAR'a verilirse daha iyi olur, kişisel inancım. Osman Pamukoğlu bu ülke için canını ortaya koymuş bir insan. Canını ortaya koymuş bir insanın daha verebileceği bir şey kalmamıştır. Böyle bir insanın dünya malında, ikbalde gözü olmaz. Onu desteklemeyi bir görev biliyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ankete oy vermiyorum. Ama parti kapatmak da demokrasinin gereğidir. Parti kapatmanın hoş olmadığı propagandalarına kanmayın. Tam tersine, demokrasiyi korumak için parti kapatmak gerekebilir.

 

Satanistler partisi kurulup düzenli kedi kurban etme törenlerine özgürlük istense ne yaparsınız? "Aman canım, kim oy verecek, yok olur gider zaten kendiliğinden" diyecek misiniz? Partinin sadece kurucuları olsa, hiç oy alamasalar bile kapatmanız gerekir. Bir tane bile kedi kesme ayini düzenleseler, utanç, yüz karası, vahşet... Göz yumulması söz konusu bile edilemez.

 

Bu uç örnek. El, ayak, kafa kesilmesini hukuk olarak dayatan, ırk üstünlüğünü politika olarak dayatan partiler kurulsa kapatmayacak mısınız?

 

Bunları "demokraside parti kapatma olmamalı" propagandasına karşı söylüyorum. "DTP ve AKP satanist parti ile aynı düzeyde tutulacak, ırkçı, dinci partiler midir? sorusuna yanıt aramak ayrı bir konu. Onu her başlıkta tartışıyoruz zaten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne zaman Sivas'in dogusuna gittiler?

Sivas'ın doğusuna gidemeyen varsa şayet, bunun nedeni temsiliyet sorunu değil, terör sorunu. Devletin şaklabana çevrilmiş(*) olmasından dolayı, devlet diye bir şeyin fiilen kalmamasından dolayı...

 

(*) Yönelmiş anlamında. Hitap devlete değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sivas'ın doğusuna gidemeyen varsa şayet, bunun nedeni temsiliyet sorunu değil, terör sorunu. Devletin şaklabana çevrilmiş(*) olmasından dolayı, devlet diye bir şeyin fiilen kalmamasından dolayı...

 

(*) Yönelmiş anlamında. Hitap devlete değildir.

DEvletin fielen yok olmasinin en önemli nedenleide gene kendi inkar ve vatandaslari arasindaki ayrimcilik politikasidir. 85 yillik inkar, esitsizlik, yalan ve dolan politikalariyla gelinebilecek noktaya eristik. Bundan sonra artik geri sayim baslamistir. Zorbalikla asla bu cagda devlet yönetilmez. Suclulari sagda, solda, disarida,.... aramamiza gerek yok. Tek suclu bizleriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger gercekleri konusmamiz gerekli ise benim sahsi fikrim var olan tüm partileri kapatmamiz gerekli ve bu partilerde aktiv görev alanlara ömür boyu siyaset yasagi getirilmeli.

 

Yeniden demokratik yasamin önünü acip ülkemizi uygar demokrasi ve devletlerin yanina tasimaliyiz. Var olan siyasi parti ve kadrolariyla biz ancak geldigimiz konumda konusur dururuz ve devamli diger ülkeleri örnek gösteririz.

 

DTP ne kadar suclu ise CHP ve MHP de o kadar sucludur, AKP gen o kadar sucludur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Şimdi Sevgili Jan,

Sen bunu nasıl yorumluyorsun bilemiyorum;

Fakat, Ahmet Türk'ün "Demokratik Hak" tanımından anladığı şeyin, "Kitlesel/Zümresel Hak" olduğu çok açık değil mi?

Kaldı ki eğer AKP'nin açılım anlayışı "Bireysel Hak"lara dayanıyorsa,

DTP Başkanının "Bireysel Haklar" peşinde değil de bir nevi "Zümre Ayrıcalığı" peşinde olduğu belli değil mi?

 

 

Sevgili boşig, DTP (aynı şeyi geleneği olan HADEP, DEHAP için söyleyemem) 86 yıllık Türkiye Siyasi tarihindeki sesi duyul(a)mayan diğer sol partiler (SDP, EMEP, ÖDP vb.) ve son olarak AKP ile birlikte en çoğulcu, en katılımcı partilerin başında yer alır..

 

İnsanların (Kürtler dışında) DTP ye oy vermemesi bu gerçeği yok etmez..

 

Bakın sizin söylediğiniz ''zümresel'' hak talebinin aksine Ahmet Türk ne söylüyor:

 

''Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevisi, Sünnisi ile binlerce çiçekli bahçeyi kurutup, tek çiçeğe dönüştürmeyi savunmanın hiçbir makul gerekçesi olamaz. Bu nedenle bir kez daha ifade ediyorum; Bu mesele bir Kürt-Türk meselesi değildir. Türk halkına karşı bir tutum da değildir. Asimilasyon politikalarına karşı bir tutumdur. Bunun doğru anlaşılması gerekir.'' (13 kasım Parti Grup Konuşmasından)

 

Daha ne söylesinler? Malum imkansızlıklar kafesinde daha ne yapmalarını bekleyebiliriz?

 

Diyeceksiniz ki DTP de bu söylem ne yazık ki fazla duyulmuyor.. ''Kürt'' söylemleri ardında kalıyor..

 

Bakın, ülkede yaşayan Laz, Çerkez, Abhaza, Pomak vs. bu vatandaşlarımızın nüfusu ne kadar?

 

Hepsinin toplam nüfusu 20 milyonluk Kürt yurttaşlarımızın binde kaçına tekabul ediyor?

 

Pek göremediğimiz, asimile edilen bu haklarımızın hak talebi ne?

 

Neden göremiyoruz kendilerini? (Bana bırakacak olursanız her halk kendi kendini yönetebilmeli)

 

Bakın Kürtlerin demokrasi mücadelesi bedeli ile alınan 'faşist genetiği demokrasi ile değiştirilmiş' meyvelerden yalnızca Kürtler yemiyor..

 

En basit örneği ile bugün TRT-3 te Kürtçe yanında sanırım 5 farklı dilde de yayın yapılıyor..

 

DTP bunlara karşı mı çıktı?

 

''Hayır efendim biz yalnızca Kürtler için mücadele ettik, Arapça yayın kaldırılısın'' mı dediler?

 

Aksine bu haklara başta Kemalistler, MHP liler karşı çıkmadı mı?

 

Hatta bizzat bu haklar kendileri, ''bizim böyle bir talebizmiz yok tu ki, bizi öteki bölücülerle karıştırmayın'' diye karşı çıkmadılar mı?

 

Egemen unsurların sömürgeci, tekçi ve yok edici düzenlerini her zaman ezilen halkların demokratikleştirdiğini bir çok öneği ile görebiliriz tarihte..

 

Bu yüzden bizde daha çok demokrasi aşkı ile bu halkların demokrasi mücadeleleri yanında yer alalım, karşılarında değil..

 

Sağlıklı kalın........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ankete oy vermiyorum. Ama parti kapatmak da demokrasinin gereğidir. Parti kapatmanın hoş olmadığı propagandalarına kanmayın. Tam tersine, demokrasiyi korumak için parti kapatmak gerekebilir.

Katılıyorum. Demokrasiyi yaşatmak için antidemokratik engeller kaldırılır. Terör ve benzeri antidemokratik uygulamalar, onu besleyen siyasi ve sivil toplum örgütleri demokrasiler için bir engeldir. Hele de bu uygulamalar etnik veya marjinal fikirlerden destekleniyorsa... Alternatifi olan demokratik çözüm, bilinçli sınıfsal dayanışmadır.

Osman Pamukoğlu bu ülke için canını ortaya koymuş bir insan. Canını ortaya koymuş bir insanın daha verebileceği bir şey kalmamıştır. Böyle bir insanın dünya malında, ikbalde gözü olmaz. Onu desteklemeyi bir görev biliyorum...

KATILMIYORUM. Kişileri peygamberleştirerek onlara umut bağlamak ortaçağ zihniyetidir. Kişisel destekler örgütlerin ilkelerine ve tüzüklerine bakılarak yapılır. Liderlerin kara kaşı, veya kişilikleri doğru kararlara örnek olamaz. Peygamberler için de "dünya malında gözü yok" denilirdi.

Bunlara verilmemiş her oy, boş da atılsa, ülkenin geleceğinin aydınlanmasına katkı yapacaktır.

Söylediklerim anlaşılmamış. İsmini belirttiğin siyasileri desteklemek(iktidarını sağlamak), %1 seçmeni olan partilere oy vererek veya "boş" atarakta sağlanıyor. Şu anki iktidarın başarısı bu şekilde düşünenlerce sağlanmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Elbette... Yanlış, AB çıkarları doğrultusunda onların emirlerinin yerine getirilmesine taşeronluk yapanlarda...

 

Ah şu biliç altlarımıza hükmeden, ruhlarımızı bile işgal eden ''taşeron'' düşüncelerimizden kurtulabilsek..!!

 

Güzel günler bekliyor bizi..!!

 

İnanın buna..!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl İlginç olan ne biliyormusunuz sayın Jan,Chp'nin değilde Dtp'nin bölücü bir parti olduğunun idda edilmesidir,Dtp izmir dahil Türkiyenin Dört bir yanına gidebilirken,Chp kıyılardan içeriye bile giremiyor.

Bu yüzden bu söze bayılıyorum ya sayın biji..

 

''Nasıl görmek istersen öyle görürsün..''

 

Bu sözün kime ait olduğunu bilsem gidip mezar taşını öpeceğim..!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki sizin MHPli Bahceli bey ve CHPli Baykal bey en son ne zaman Sivas'in dogusuna gittiler?

Hadi DTP sadece Kurtleri temsil ediyor tamam. Peki sizinkiler ne yapiyor soylesnize! Kurtleri mi temsil ediyorlar?

 

Benim yazdığım ileti ile sizin yazdığınız cevap biraz alakaya maydanoz olmuş. Ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz. *****

Anlatılmak istenen şudur sayın gelincik..

 

Ülkenin zaten çoktan bölündüğü yalnızca artık gereksiz olan güneydoğu ismi yerine başka bir isim koyup koymama meselesi..

 

Bunu yapanlarında DTP nin değil bizzat CHP nin MHP nin ve beton Kemalistlerimizin klişe demleri..

 

CHP, MHP, (böyle giderse yakında AKP)' nin güneydoğuya girememesi, girmek için bir nedeninin, bir politikasının olmaması buna karşın DTP nin tüm Türkiyeye hükmetmesi, (İzmirde dahi) binlerce konvoy ile karşılanan bir kitlesinin olması, yani kısacası yolunu gözleyenlerin olması meselesi..

 

 

 

Saygı ve sevgiyle her şey...........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili boşig, DTP (aynı şeyi geleneği olan HADEP, DEHAP için söyleyemem) 86 yıllık Türkiye Siyasi tarihindeki sesi duyul(a)mayan diğer sol partiler (SDP, EMEP, ÖDP vb.) ve son olarak AKP ile birlikte en çoğulcu, en katılımcı partilerin başında yer alır..

 

İnsanların (Kürtler dışında) DTP ye oy vermemesi bu gerçeği yok etmez..

.

.

 

Jan yapma gözünü seveyim;

Nüfusa mı orantılayacağız demokrasi talebini?

Kimin nüfusu fazla ise onun mu sözü geçecek yani!

 

Bakın ben "şurada şunu demiş, burada bunu demiş"e bakmıyorum.

DTP'nin tavırlarını alıyorum ve DTP'nin tutarsız bir parti ve ilkesiz olduğunu söylüyorum.

 

Apo'suz bir çözüm düşünememesi...

PKK'sız bir çözüm düşünememesi...

Talep ettikleri hakların, etnik bir tanım üzerinden Anayasa'da yer alması isteği talebinde bulunması...

 

Bakın, diğer demokrat söylemlerine bakarak bunları görmezden gelemeyiz.

 

Aksine, benim düşüncemde, DTP'nin bu tür demokrat söylemler ile bir takım hassasiyetleri kendi tavrınca güdümleme ya da kullanma yolunda olduğu izlenimi uyanıyor.

 

Toplumun geldiği noktalara bakın;

Örneğin şu an "Her Açıdan" adlı programı izliyorum ve DTP'nin söylemleri masaya yatırılıyor.

''Orada eğer havalandırmanın üstü kafesle kapatılıyorsa, nefes sorunu yaşanıyorsa bu 'Kürt sorununu boğuyoruz, Kürt halkına nefes aldırmayacağız' demektir. Öyle algılayıp eleştiriyoruz. Yok 6 santimdi, yok 12 santimdi, böyle küçük şeyler değil, Kürt sorununa yaklaşım olarak değerlendiriyoruz.''

 

Yani Demokratik olduğunu iddia eden bir parti,

Terör örgütü olduğu kabul edilmiş bir örgütün terörist başı olduğu kabul edilmiş elebaşının tutukluluk şartlarını,

Bir etnik-unsurun tümüne yapılan muamele olarak tanımlıyor...

 

Bu mudur Demokrasi?

 

Yahu ne olursa olsun;

Apo, 20 yıl boyunca katl emirleri vermiş bir terör örgütü başıdır.

Cezası tanımlanmış ve çekmektedir.

DTP'nin "Apo"ya bakış açısı da bellidir;

Apo = Kürt...

 

Jan,

Ben şimdi DTP'yi nasıl ayrı tutayım PKK'dan ve nasıl demokrasi açısından umut olarak göreyim...

 

DTP ya tutarsız ve ilkesiz bir partidir;

Ya da demokrasiyi kendi amaçlarına araç olarak kullanmaktadır...

 

Bakın bu yönde onlarca söylemlerini de alıntılayabilirim, farketmez...

Siz de alıntılayabilirsiniz...

Bu alıntılar, o partinin tutarsızlığından ve demokrasi açısından umut vaadetmediğinden, çözüm noktası olmadığında daha fazlasını ortaya koymaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anlatılmak istenen şudur sayın gelincik..

 

Ülkenin zaten çoktan bölündüğü yalnızca artık gereksiz olan güneydoğu ismi yerine başka bir isim koyup koymama meselesi..

 

Bunu yapanlarında DTP nin değil bizzat CHP nin MHP nin ve beton Kemalistlerimizin klişe demleri..

 

CHP, MHP, (böyle giderse yakında AKP)' nin güneydoğuya girememesi, girmek için bir nedeninin, bir politikasının olmaması buna karşın DTP nin tüm Türkiyeye hükmetmesi, (İzmirde dahi) binlerce konvoy ile karşılanan bir kitlesinin olması, yani kısacası yolunu gözleyenlerin olması meselesi..

 

 

 

Saygı ve sevgiyle her şey...........

 

Benim alıntılanan iletim nedir sayın Jan? Ben ne demişim .

 

Nedir ilginç olan sayın Jan ? Olması gereken bu değil mi? Her parti için geçerli bu,sadece seçildikleri ilin değil tüm Türkiye'nin milletvekili olarak seçiliyorlar. "Ben kardeşim diğer illere karışmam ,diğer sorunlar beni ilgilendirmez ben sadece mensup olduğum tabana seslenirim" deme hakları var mı? Y a da lüksleri?

 

Sizin iletinizde dtp nin sadece kürtler için varolduğunun sanıldığı ama bir sürü kürtlerle alakalı olmayan bir sürü önerge verdiği.

 

Ben de , bunların her parti için geçerli olduğunu , sizler gibi ,sizin parti bizim parti ayrımı yapmadan olması gerektiğini belirtmişim. Kaldı ki burada diğer partilerin hiç o bölgelerle alakalı önergeler vermediğini ya da ülkenin tümünü alakadar eden önergeler vermediğini de idda edemezsiniz sanırım.

 

Bu nedenle sayın diyarbakırlının verdiği cevap benim anlatmak istediğimle tezat bir cevaptır.

 

Ama akıllarda kalan nedir biliyor musunuz?

 

DTP nin bölücü söylemleri

 

size sokakları dar ederiz, pkklıların kahraman gibi karşılanması vs vs

 

Diğer partilerin,

 

dini siyasete alet etmeleri, al ananı da gitleri

 

Bahçelinin bangır bangır ırkçılık kokan söylemleri

 

Veya son zamanda revaçta olan Onur Öymen'in söylemleri

 

Hiç bir halk, hele hele eğitim seviyesi bu kadar düşük , televole kültürleri ile beyni uyuşturulan ,doğrunun ve yanlışın ayrımına varamayan hiç bir halk sizin yukarda saydığınız önergeleri takip etmez. Sizin bile takip ettiğinizi sanmıyorum ancak konu olmuştur da araştırıp buraya eklemişsinizdir bu önergeleri yada bu işin içinde bir biçimde varsınızdır da ondan.

 

O yüzden halkın aklında kalabilecek olan , belli bir kesime ve tabana hitap edenlerin söylemleridir. Bu yüzden lider olacak şahısların, söylemlerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir.Çünkü bu söylemler hitap ettikleri tabanları istenmeyen olaylara sürükleyebilir. Bugün ırkçı faşist diye beğenmediğiniz ülkücülerin yaptıkları gibi. Y ada benim onlardan hiç te farklı görmediğim kürtçü faşistlerin günlerdir ortalığı kan gölüne çevirip talan ettikleri gibi. Bu anlamda bakıldığında hangi kesimin ve liderin tehlikeli söylemlerde bulunduğu da açık ve nettir. Daha tam anlamıyla içi bile doldurulmamış bir açılımın , kimin ne bahanelerle sabote ettiği de.

Ülke çoktan bölündüyse bunun sebepleri Türk kesimi değildir "ben kürtüm ayrıcalık vereceksin" diye her şeyi bahane edip ortalığı yakıp yıkanlarındır .Buna rağmen halkın sağduyusu ve hoşgörüsünü ayakta alkışlamak lazım. Zira halen evlatlarının katillerini alkışlayanlarla birarada yaşamayı sürdürüyorlar. Bizde zaten baştan beri bunu söylüyoruz ülke bölündü ve bunun için emperyalistlere hizmet ettiniz kabul etseniz de etmeseniz de.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Yahu ne olursa olsun;

Apo, 20 yıl boyunca katl emirleri vermiş bir terör örgütü başıdır.

Cezası tanımlanmış ve çekmektedir.

DTP'nin "Apo"ya bakış açısı da bellidir;

Apo = Kürt...

 

Jan,

Ben şimdi DTP'yi nasıl ayrı tutayım PKK'dan ve nasıl demokrasi açısından umut olarak göreyim...

[/b]

Sayın boşig, siz sorunun çözülmesini, insanların dağdan inmesini gerçekten istiyor musunuz istemiyor musunuz?

 

Bakın bu sorunun çözümünün 2 yolu var..

 

1-Askeri çözüm 2-Siyasi çözüm..

 

Bakın bugüne kadar bu sorun askeri yöntemlerle çözülemedi.. Akla gelecek her şey denendi..

 

Bitmiyorlar efenim, bitmiyorlar.. Açın ''bölücü'' kaynaklara bakın.. Geçen manşet şu:

 

''Son 9 ayda 800 Yeni Gerilla''

 

Kısacasaı askeri çözüm çözüm değil..

 

Geriye diğer seçenek kalıyor; siyasi çözüm..

 

Bakın Apo İmralıdan her görüşmesinde barış diyor, pkk lı Mustafa Karasu daha dün; ''bizim bayrakla, toprakla bir sorunumuz yok '' diyor..

 

Eee nedir bizi bağlayan..

 

Burada Hz. Ali bana şunu yaz şunu yaz diye haykırıyor gaipten:

 

''Kimin Söylediğine Bakma Ne Söylediğine Bak..''

 

Esen kalın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir partinin çehresini, o partinin dile getirdikleri ile birlikte halkın tepkisi ya da olumlaması da ortaya koyar.

DTP her hali ile demokratik olmaktan uzaktır;

Ve benim düşüncemde demokrasi taklidi yapmaktadır.

 

Öncelikle her açıdan Pkk'nın sözcüğülünü yaptığı,

Ya da daha da kötüsü ve Dtp açısında en iyimse düşünce ile; Pkk tarafından kullanıldığı bellidir.

Pkk'nın dili haline gelmiştir.

Süreç, onun istediği gibi gitmezse, Pkk ile tehdit etmektedir...

Sokaklar ve dağlar ile tehdit etmektedir...

 

Şimdi bu açıdan, Kürtçülerin taleplerini tatmin edeceğim diyerek

Diğer tüm Kürt Olmayanların "Pkk/Terörizm"e karşı hassasiyetlerinin görmezden gelinmesi

Elbette ki halkta büyük bir tepki yaratacaktır.

 

Kürt Olmayanlar şöyle diyecektir;

"Madem siz Pkk'yı destekliyorsunuz, öyleyse onu desteklemenin getirisine katlanırsınız."

 

Halk bu düşünceye yönlenmiş durumdadır zaten.

Dolayısı ile Pkk ve Apo'suz bir çözüm düşünemiyorsanız,

Karşınızda bulacağınız güç ile çatışmayı da düşünmek durumundasınız.

Ve Dtp bunu düşünmeyecek kadar sığ bir parti de değil zaten.

Pkk'nın da bir toparlanma sürecinde olduğu bellidir.

Dtp'nin misyonu, kim ne derse desin, bir iç savaşın psikolojik temellerini örgütlemek ve yatırımını yaratmaktır.

Bunun öncesinde diğer partiler bunun temellerini atmıştır, sürece etki etmiştir falan; olabilir ya da olmuştur veya öyledir...

Sorun, Dtp'nin bir ayrı Kürt Ulusu yaratma peşinde olması ve söylemlerinin toplumda bir ayrışmanın temeline oturduğudur...

 

Tüm halkın taleplerini tam anlamı ile karşılayacak bir parti olmadığı sürece demokratikleşme süreci işlemeyecektir...

Dtp ve Akp bu nitelikte bir parti olmaktan uzaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın boşig, siz sorunun çözülmesini, insanların dağdan inmesini gerçekten istiyor musunuz istemiyor musunuz?

 

Bakın bu sorunun çözümünün 2 yolu var..

 

1-Askeri çözüm 2-Siyasi çözüm..

 

Bakın bugüne kadar bu sorun askeri yöntemlerle çözülemedi.. Akla gelecek her şey denendi..

 

Bitmiyorlar efenim, bitmiyorlar.. Açın ''bölücü'' kaynaklara bakın.. Geçen manşet şu:

 

''Son 9 ayda 800 Yeni Gerilla''

 

Kısacasaı askeri çözüm çözüm değil..

 

Geriye diğer seçenek kalıyor; siyasi çözüm..

 

Bakın Apo İmralıdan her görüşmesinde barış diyor, pkk lı Mustafa Karasu daha dün; ''bizim bayrakla, toprakla bir sorunumuz yok '' diyor..

 

Eee nedir bizi bağlayan..

 

Burada Hz. Ali bana şunu yaz şunu yaz diye haykırıyor gaipten:

 

''Kimin Söylediğine Bakma Ne Söylediğine Bak..''

 

Esen kalın..

 

Jan, askeri harekatların çözüm olmadığının farkındayım elbette...

Ancak Dtp'nin söylemlerine baktığımda, onların da çözüm olmadıklarını görüyorum...

Ali'nin dediği gibi yapıyorum;

"Ne söylediğine bakıyorum"

 

Yine de şunu unutmuyorum:

"Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz"

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sizin iletinizde dtp nin sadece kürtler için varolduğunun sanıldığı ama bir sürü kürtlerle alakalı olmayan bir sürü önerge verdiği.

 

Hiç bir halk, hele hele eğitim seviyesi bu kadar düşük , televole kültürleri ile beyni uyuşturulan ,doğrunun ve yanlışın ayrımına varamayan hiç bir halk sizin yukarda saydığınız önergeleri takip etmez. Sizin bile takip ettiğinizi sanmıyorum ancak konu olmuştur da araştırıp buraya eklemişsinizdir bu önergeleri yada bu işin içinde bir biçimde varsınızdır da ondan.

 

 

Bakın yine anlamamışsınız demek istediklerimi sayın gelincik.. Daha önceki mesajım aynen duruyor bu yüzden tekrar yazıp değinmeyecğim..

 

Ben bu işin içinde yokum sayın gelincik.. Araştırmayı seven bir insanım.. Siyaette aklınıza gelecek her alanda araştırma yapan bir insanım..

 

Verdiğim bilgiler tamamen kendi merakım sonucu çalışmam.. Bütün siyasi partilere tarafsız yaklaşan bir insanım..

 

Boş bir günümde TBMM tutanaklarını araştırmak istedim ve çok ilginç bilgilerle karşılaştım..

 

Bakın Güneydoğuda AKP, MHP, CHP li hiçbir vekilin tek bir ömnergesi, çalışması ve kanun teklifi yok.. Şaka değil, açın kendiniz bakın TBMM sitesine..

 

Burada hepsini paylaşmak isterim ama oldukça uzun bir çalışma..

 

Bu yüzden yalnızca Diyarbakır'ı vereceğim.. Buyrun kendiniz görün..

 

Yine de şunu unutmuyorum:

"Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz"

 

Siz de buyrun..

 

 

DİYARBAKIR

 

M. İHSAN ARSLAN – AKP

Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

KUTBETTİN KUZU – AKP

Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

İHSAN MERDANOĞLU - AKP

Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

OSMAN ASLAN – AKP

Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

MEHMET MEHDİ EKER – AKP

AKP Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

ABDURRAHMAN KURT – AKP

Aranılan Kriterlere Uygun Kayıt Bulunamamıştır

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ - DTP

 

6482x.jpg

 

23 / 2 7 / 448 18/10/2007

Kaz Dağlarındaki madencilik faaliyetlerine ilişkin

 

23 / 2 7 / 473 18/10/2007

SSPE hastalarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 582 31/10/2007

terörü protesto gösterilerinde alınan önlemlere ve bazı iddialara ilişkin

 

23 / 2 7 / 983 27/11/2007

bir mahkumun sağlık durumuna ilişkin

 

23 / 2 7 / 1000 27/11/2007

Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunundaki değişikliğin etkilerine ilişkin

 

23 / 2 7 / 1045 29/11/2007

Diyarbakır'daki sulama kanallarının durumuna ilişki

 

23 / 2 7 / 1053 29/11/2007

GAP yatırımlarının gerçekleşme oranlarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 1078 28/11/2007

Diyarbakır'daki karayollarına ve demiryoluna ilişkin

 

23 / 2 7 / 1545 11/01/2008

TOKİ'nin bir işini yürüten inşaat şirketinde işçilere ayrımcılık yapıldığı iddiasına ilişkin

 

23 / 2 7 / 1992 14/02/2008

yargıda tarafsızlık ilkesine ilişkin

 

23 / 2 7 / 2021 13/02/2008

bir derneğin şube başkanının tutuklanmasına ilişkin

 

23 / 2 7 / 2026 12/02/2008

Diyarbakır ve çevre illerde eğitimdeki başarısızlığa ilişkin

 

23 / 2 7 / 2058 15/02/2008

RTÜK'ün verdiği cezalara ilişkin

 

23 / 2 7 / 2076 15/02/2008

Bingöl Belediyesinin davacı personele yönelik uygulamalarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 2077 15/02/2008

Afyonkarahisar'da yaşanan bir olaya ilişkin

 

23 / 2 7 / 2096 19/02/2008

Dicle'deki bir meslek yüksek okulunun eğitime açılmasına ilişkin

 

23 / 2 7 / 2114 19/02/2008

Dicle Barajı üzerine köprü yapımına ilişkin

 

23 / 2 7 / 2128 20/02/2008

cenaze namazı kılınmayan kişilere ilişkin

 

23 / 2 7 / 2830 31/03/2008

Siirt'teki Nevruz kutlamalarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3417 02/05/2008

cezaevlerine alınacak gazete ve dergilerin belirlenmesine ilişkin

 

23 / 2 7 / 3726 21/05/2008

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi yönetimine yönelik bazı iddialara ilişkin

 

23 / 2 7 / 3924 30/05/2008

bir gruba jandarmanın yaptığı arama ve kontrollere ilişkin

 

23 / 2 7 / 4378 02/07/2008

bir haber ajansına baskı yapıldığı iddialarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 4569 16/07/2008

vade farkının faturaya yansıtılmamasından doğan vergi kaybına ilişkin

 

23 / 2 7 / 4640 22/07/2008

Bitlis Cezaevinde yaşanan olaylara ilişkin

 

23 / 2 7 / 4723 29/07/2008

iki çocuğun buldukları el bombasının patlamasıyla hayatlarını kaybetmesine ilişkin

 

23 / 3 7 / 4877 06/08/2008

Eğitim-Sen üyelerine baskı yapıldığı iddialarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 4988 03/09/2008

Türk Ceza Kanununun bir maddesinin uygulamasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5984 25/11/2008

özelleştirme sonucu geçici personel statüsüne aktarılan personelin durumuna ilişkin

 

23 / 3 7 / 5987 25/11/2008

bir okuldaki baskı ve şiddet iddiasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5992 25/11/2008

Diyarbakır Devlet Hastanesinin taşınmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5996 24/11/2008

bir askeri helikopterin kullanımıyla ilgili habere ilişkin

 

23 / 3 7 / 6031 26/11/2008

Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevinde yapıldığı iddia edilen uygulamalara ilişkin

 

23 / 3 7 / 6037 03/12/2008

Türk Ceza Kanununun bazı maddelerine göre hakkında dava açılan 18 yaşından küçüklere ilişkin

 

23 / 3 7 / 6044 27/11/2008

Diyarbakır Araştırma Hastanesinin etrafındaki arazilere ilişkin

 

23 / 3 7 / 6135 28/11/2008

Diyarbakır'a çevre yolu ve sivil havaalanı yapılmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6148 24/11/2008

Siyasi parti grup danışmanlarının özlük haklarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6247 23/12/2008

cezaevlerinde yapıldığı iddia edilen bazı uygulamalara ilişkin

 

23 / 3 7 / 6541 15/01/2009

Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri personelinin devrine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6633 21/01/2009

İstanbul-Davutpaşa’daki patlamanın mağdurlarına yapılan yardımlara ilişkin

 

23 / 3 7 / 6541 15/01/2009

Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri personelinin devrine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6633 21/01/2009

İstanbul-Davutpaşa’daki patlamanın mağdurlarına yapılan yardımlara ilişkin

 

23 / 3 7 / 7401 20/03/2009

tutuklu ve hükümlülerin nakil taleplerine ilişkin

 

23 / 3 7 / 7768 29/04/2009

cezaevlerindeki bazı uygulamalara ilişkin

 

23 / 3 7 / 7815 29/04/2009

GSM şirketlerine yapılan ödemelere ilişkin

 

23 / 3 7 / 7816 29/04/2009

Milletvekiillerinin şoför ihtiyacına ilişkin

 

23 / 3 7 / 7880 07/05/2009

TOKİ'nin Diyarbakır Valiliği ile yaptığı protokole ilişkin

 

23 / 3 7 / 7881 07/05/2009

Diyarbakır'daki SODES Projesi uygulamalarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 7912 07/05/2009

Diyarbakır yerel gündem kent meclisi ve konseyi toplantılarına katılıma ilişkin

 

23 / 3 7 / 8066 29/04/2009

Sözleşmeli ve geçici personelin özlük haklarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 8104 21/05/2009

iki tutuklunun hak ihlallerine maruz kaldığı iddalarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 8105 21/05/2009

hayatını kaybeden bir tutukluya ilişkin

 

23 / 3 7 / 8153 21/05/2009

halk kültürü derslerine ilişkin

 

23 / 3 7 / 8227 22/05/2009

bir güvenlik görevlisinin öğrenci dövdüğü iddiasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 8520 16/06/2009

Diyarbakır Üçkuyulardaki TOKİ konutlarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 8607 18/06/2009

bir medya grubundaki greve ilişkin

 

23 / 4 7 / 9296 07/08/2009

Erzurum-Tekman'daki sel felaketine ilişkin

 

23 / 4 7 / 9470 04/08/2009

Bir avukata baskı uygulandığı iddiasına ilişkin

 

23 / 4 7 / 9634 09/09/2009

parti gruplarında görevlendirilen personele ilişkin

 

AKIN BİRDAL - DTP

 

6480.jpg

 

7 / 2827 26/03/2008

bir olayda Siirt İl Emniyet Müdürünün tutumuna ilişkin

 

23 / 2 7 / 2991 08/04/2008

bir genelgenin uygulamasına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3016 08/04/2008

zorunlu askerlik hizmetine ilişkin

 

23 / 2 7 / 3039 10/04/2008

iki tutuklunun görüşme haklarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3040 10/04/2008

göçebe ailelerin iskanına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3052 14/04/2008

bazı cenazelerin teslimine ilişkin

 

23 / 2 7 / 3298 23/04/2008

bazı F tipi cezaevlerinde yapıldığı iddia edilen uygulamalara ilişkin

 

23 / 2 7 / 3306 23/04/2008

Siirt'te görev yapan bir subay hakkındaki iddialara ilişkin

 

23 / 2 7 / 3846 26/05/2008

bir hükümlünün sağlık hakkından yoksun bırakıldığı iddiasına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3931 30/05/2008

Çınar İlçesindeki bir sit alanına ilişkin

 

23 / 2 7 / 3958 28/05/2008

bazı hükümlülere kötü davranıldığı iddialarına ilişkin

 

23 / 2 7 / 4249 20/06/2008

bir çocuğun ülkeye girişine izin verilmemesine ilişkin

 

23 / 2 7 / 4347 26/06/2008

Bismil İlçesindeki yeşil kart işlemlerine ilişkin

 

23 / 2 7 / 4361 25/06/2008

ülkeye girişine izin verilmeyen bir çocuğa ilişkin

 

23 / 2 7 / 4696 28/07/2008

bir THY pilotunun işten çıkarılmasıyla ilgili iddialara ilişkin

 

23 / 3 7 / 4848 07/08/2008

bazı resmi birimlerin fişleme yaptığı iddialarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5646 05/11/2008

hastalığa yakalanan kot taşlama işçilerine ilişkin

 

23 / 3 7 / 5660 06/11/2008

Adana Valisinin bazı açıklamalarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5688 05/11/2008

silikozis hastalarına ilişkin

 

23 / 3 7 / 5960 20/11/2008

yargılama izni verilen bir kişi hakkında söylediği iddia edilen sözlere ilişkin

 

23 / 3 7 / 6023 04/12/2008

Mardin'de bir kuyuda bulunan ceset kemiklerine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6162 05/12/2008

TCK'nın 301'inci maddesine göre verilen yargılama izinlerine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6422 08/01/2009

bir tutukluya verilen görüşme yasağına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6558 15/01/2009

Besni Belediyesinin bir defin işlemine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6655 21/01/2009

bir vatandaşlık başvurusuna ilişkin

 

23 / 3 7 / 6891 05/02/2009

bir sözleşmenin ek seçmeli protokolünün onaylanmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6894 05/02/2009

bir genelgenin cezaevlerinde uygulanmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6947 09/02/2009

işten çıkarılan çalışanlara ilişkin

 

23 / 3 7 / 6422 08/01/2009

bir tutukluya verilen görüşme yasağına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6558 15/01/2009

Besni Belediyesinin bir defin işlemine ilişkin

 

23 / 3 7 / 6655 21/01/2009

bir vatandaşlık başvurusuna ilişkin

 

23 / 3 7 / 6891 05/02/2009

bir sözleşmenin ek seçmeli protokolünün onaylanmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6894 05/02/2009

bir genelgenin cezaevlerinde uygulanmasına ilişkin

 

23 / 3 7 / 6947 09/02/2009

işten çıkarılan çalışanlara ilişkin

 

23 / 3 7 / 8134 18/05/2009

Kocaeli'deki depremzedeler için yapılan bazı konutların kullanımına ilişkin

 

23 / 3 7 / 8182 15/05/2009

cinsiyetçilik kaynaklı saldırı ve ayrımcılığa ilişkin

 

23 / 3 7 / 8241 29/05/2009

azınlıklar ve sözde Ermeni iddaları konularında komisyon kurulup kurulmadığına ilişkin

 

23 / 4 7 / 9218 11/08/2009

bir kamu kuruluşunun internet sitesinde verilen medya iletişim bilgilerine ilişkin

 

23 / 4 7 / 9708 10/09/2009

12 Eylül 1980'den sonra sıkıyönetim mahkemelerinde açılan davalara ilişkin

 

23 / 4 7 / 9943 29/09/2009

intihar ettiği açıklanan TSK personeline ilişkin

 

Diğer illerdeki durumunda farksız olduğundan emin olabilirsiniz..

 

Oran olarkta Türkiye genelinde Mecliste en çok çalışma yapmış parti açık ara farkla DTP..

 

Şimdi vicdanınızla karar verin ''televole'' partileri kim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DTP kurulusunda oldugu gibi bugünkü haliylede bölücü bir parti oldugunu belgelemistir.Duygusal yaklasimlar,gercekleri yok saymalar,DTP'nin söyledigi her sözde ki bölücü kavramlar ve ifadeler,DTP'nin kapatilmasini gerektirir.Sadece kapatilmak degil tün fonksiyonerlerinin tutuklanmasi ve bölücülükten,terörist basini aleni savunmaktan ve propagandasini yapmaktan yargilanmalari sarttir.

AKP,kurulus amaci ile bölücülüge canak tutan,bünyesinde bircok PKK sempatizani adami barindiran,Atatürk ve Laiklik düsmanligi ile zaten kurulmasina imkan verilmemesi gereken bir partiyken kurdurdular.Kapatilma davasi Hasim Kilic marifetiyle savusturuldu ve komik bir ceza verilerek hazine yardimindan mahrum birakildi.AKP icin bu bir sorun degildi.Koca Deniz Feneri,Fetulahci cemaat ve tarikatlar,Islamci kuruluslar tarafindan zaten AKP Türkiye'de bir Truva ati gibi semirtilip cilalaniyor.Truva ati oldugu ise önce adina Kürt sonra Demokratik acilim diyerek ülkeyi bölünmenin kiyisina tasimais olmasindan anlasilmistir.Bundan daha acik ve net bir ispat olamaz.Dagdan gelen teröristleri PKK bayraklari ve apo posterleri esliginde Devletin güvenlik güclerinin gözleri önünde birer kahraman gibi karsilatmis olmasi bile AKP'nin nasil bir ihanetin icinde oldugunu gösterir ve derhal kapatilmalidir.

Iletilerin bazilarinda,hangi amaclarla yazilmis oldugu belli olan,birtakim carpitmalar ne DTP'yi ne de AKP'yi sütten cikmis kasik yapamaz.Bu iki parti Türkiye'nin milli degerleri ile bagdasmamaktadir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Jan, askeri harekatların çözüm olmadığının farkındayım elbette...

Ancak Dtp'nin söylemlerine baktığımda, onların da çözüm olmadıklarını görüyorum...

Ali'nin dediği gibi yapıyorum;

"Ne söylediğine bakıyorum"

 

Yine de şunu unutmuyorum:

"Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz"

 

Cözüm nasil olabilir en azindan bu konuda önerilerini getirin. Her alanda bu konuda söylemediginiz yok ama cözüm öneriniz hic yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi DTP sadece Kurtleri temsil ediyor tamam. Peki sizinkiler ne yapiyor soylesnize! Kurtleri mi temsil ediyorlar?

Sadece kürtleri temsil ediyor, ne de güzel mecliste sadece kürt vatandaşları temisl eden bir parti. Neden sadece kürtler? Dİğer bölgelerde yaşayan insanları temsil eden yani türkiye cumhuriyetini genel anlamda temsil eden bir parti değil ? İnsanları ayırmadan tüm hakları eşit şekilde savunabilecek bir parti olabilirdi ...Üstelik barışın sadece Abdullah Öcalın istekleriyle birlikte olabileceğini düşünen bir parti? Her eylemlerinde buram buram bölücülük kokan, çocukları her türlü eylemlerinde kullanan,kürtleri savunan ama onlar üzerinde de baskıyla bir güç sağlamak isteyen bir parti. Bence de kapatılmalı.

  • Beğen 3
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakın yine anlamamışsınız demek istediklerimi sayın gelincik.. Daha önceki mesajım aynen duruyor bu yüzden tekrar yazıp değinmeyecğim..

 

Ben bu işin içinde yokum sayın gelincik.. Araştırmayı seven bir insanım.. Siyaette aklınıza gelecek her alanda araştırma yapan bir insanım..

 

Verdiğim bilgiler tamamen kendi merakım sonucu çalışmam.. Bütün siyasi partilere tarafsız yaklaşan bir insanım..

 

Boş bir günümde TBMM tutanaklarını araştırmak istedim ve çok ilginç bilgilerle karşılaştım..

 

Bakın Güneydoğuda AKP, MHP, CHP li hiçbir vekilin tek bir ömnergesi, çalışması ve kanun teklifi yok.. Şaka değil, açın kendiniz bakın TBMM sitesine..

 

Burada hepsini paylaşmak isterim ama oldukça uzun bir çalışma..

 

Bu yüzden yalnızca Diyarbakır'ı vereceğim.. Buyrun kendiniz görün..

 

 

 

 

Diğer illerdeki durumunda farksız olduğundan emin olabilirsiniz..

 

Oran olarkta Türkiye genelinde Mecliste en çok çalışma yapmış parti açık ara farkla DTP..

 

Şimdi vicdanınızla karar verin ''televole'' partileri kim?

Bakın arkadaşım ben sizi anladım ve bu anlamda kötü bir şey demedim işin içinde olmanızda kastım bir partide çalışıyor ya da görevli olabilirsiniz yada dediğim gibi konu olmuş merak edip araştırmışsınızdır. Benim kastım bu ülkedeki her insanın özel bir ilgisi yoksa bunlarla ilgilenmeyeceği ve ilgilendikleri tek şeyin sempati duydukları ya da fikirlerini benimsedikleri liderlerin ağzından çıkan sözlerdir.Üstelik televole kültürünü de partiler için kullanmadım. Bu halkın uyuşturulma metodları olarak yazdım. Söylediklerimi bu kadar değiştirerek yazmak ya da anlamak pek etik olmuyor değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne malum belki de DTP'nin kendisi kapatılmak istiyordur, bunun için uğraşıyordur ;)

 

Son olaylara bakılırsa bu düşüncenizde pek haksız sayılmazsınız. Belki de olayları körükleyerek kendi partilerini kapattırıp iyice ortalığı velveleye vermek. Bir sürü şey düşünülebilir.Orduyu darbeye kışkırtıp ondan sonra da "bak biz demiştik zaten" demek te bunlardan biri olabilir.

 

Tabi şimdi gelecek cevaplar da bellidir. Yok kardeşim bunlar açılımı istemeyen, şehit cenazeleri görmekten mutluluk duyan provakatörlerin işi. Biz böyle şeyler yapmayız. Tek derdimiz insan hakları, barış ve kardeşlik.

  • Beğen 1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.