Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ferdinand Fabre (1827-1898)


Legendary

Önerilen İletiler

20807119.jpg

Ferdinand Fabre

Fransız yazarı (Bedarieux 1827 – Paris 1898). Paris’te yazdığı iki şiir kitabiyle edebiyat hayatına atıldı: les Hirondelles (Kırlangıçlar) [1848] ve les Feuilles de Lierre (Sarmaşık Yaprakları) [1853].

 

İlk romanı les Courbezon (Courbezon’lar) [1862] ile tanındı. Sainte-Beuve onu «Balzac’ın en güçlü öğrencisi» olarak övdü.

 

Fabre, daha sonra Cevenmes köylüleri ve köy papazları üzerine tam bir objektiflikle pek çok roman yayımladı:

 

Fransız romancı, Fransa picturesque ilçesinde doğdu Başarısız yerel bir mimardı bir oğlu oldu . Montpellier de tıp çalıştı, sonra Paris'te bir avukat katibi olarak sözleşme yaptı.

 

1853 yılında, Feuilles de lierre, bir ayet seslendirdi sonra sağlığı bozuldu, eski evi Bedarieux de mütevazı hayat sürdü. sekiz veya dokuz yıl sonra Paris'te, ortaya çıkıverdi. Bu kitabında da neredeyse bütün kitaplarında tekrarlanmasını olarak konu davranışlarıdır. okuyucu edebi sınıfı ile hemen bir başarı kazanmıştır;

 

George Sand, Sainte-beuve onu övdü yazarı "Balzac ve müritleri ile güçlü" ve övgüde o Fransız Akademisi tarafından taç giydirildi.

Bu süre ileri Fabre romanlar, bir üretim yerleşti düşük olan yirmi hakkında yayınlanan vardı . Bunların arasında en önemli Le Chevrier (1868), Cevenol patois ve 16. yüzyılın Fransız deneysel bir karışım yazılı olarak yaptığı eşsiz çalışmalar vardı;

 

Ferdinand Fabre Fransız edebiyatı içinde bir konum biraz Bay Thomas Hardy İngiliz yazarlar arasında benzerlik kaplar. Herault ve dağ köyleri nüfusu ile, rahip ve özellikle fırsatlar. Bütün bekâr fazilet tedavisi için en sevilen, kesinlikle dini tutkular, genç ruh manevi meslek ve doğanın fiziksel talepler arasında çizilen kalıcı gerginlik.,

O anlama ve yazı karakteri ile sempatik ve sürekli kızgın Kilise düşmanı inkarcı olmasına rağmen, onun sınırlarının hemen dışında duruyordu. Fabre kendi alanı içinde monoton bir yetenek, sınırlı ama o sağlıklı ve sevimli bir o kadar orijinal.

 

Julien Savignac (1853); le Chevrier (Keçi Çobanı) [1868]; l’Abbe Tigrane (Rahip Tigrane) [1873]; Un İllumine (Bir Meczup) [1881]; Mon Önele Celestin (Amcam Celestin) [1881]; Lucifer (iblis) [1884]; Madame Fuster (1887); Toııssaint Galabru (1887); le Roman d’un Peintre (Bir Ressamın Romanı) [1878].

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.