Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

I Lovve Nuclear


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

"Nükleer ile yaşamaya hazır mısınız?

 

Nükleer enerji geçen 60 yılında hiçbir sorununa bir çözüm bulamadı. Güvenlik açıklarından, atık sorununa, artan maliyet ve inşaat sürelerine kadar pek çok konuda harcanan milyarlarca dolara rağmen nükleer enerji dünyamızın en kirli ve en riskli enerji üretim kaynağı olmaya devam ediyor. Aslında çoktan 20. yy'ın işe yaramaz teknolojileri arasında yerini alması gerekirken birileri bize tekrar tekrar nükleer enerjiyi yeni, güvenli ve temiz bir enerji kaynağı olarak tanıtmaya çalışıyor.

 

Ancak biz nükleer enerjiyi zaten Çernobil'den, her yıl Sibirya'ya gönderilmek zorunda kalınan çözümsüz radyoaktif atıklarından, dünya üzerinde 20 yıldır uzun süredir tamamlanamayan ve çok büyük ihtimalle harcanan milyarlara rağmen tamamlanamayacak 12 reaktörden zaten biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki Türkiye'de bir nükleer santral kurulursa, bu bize rağmen, çocuklarımızın ve gelecek kuşakların hayatlarını riske atarak ve de bizim ceplerimizden karşılanarak yapılacak.

 

Ben nükleer enerjiye karşıyım ve karşı çıkmak için de hem kendi hem de gezegenimiz adına pekçok nedenim var. Vaaddettiği hiçbirşeyi karşılamayan bu kirli, tehlikeli ve pahalı teknolojiyi finanse etmek istemiyorum. Ülkemde nükleer endüstrisinin yalanlarını dile getiren devlet yetkilileri, nükleer enerjinin faydalarını sıralayan eski kafalı bürokratlar görmek istemiyorum.

 

Dünya değişiyor, siz de değişin."

 

Sen de 'Nükleerle yaşamaya HAZIR DEĞİLİM!' diyorsan, kampanya materyallerini sosyal medyada paylaşarak bize destek ol!

 

Alıntıdır.

 

 

Nükleerle Yaşamaya Hazır mısınız? Videosu için

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Sayın Bakan Taner Yıldız, nükleerle yaşamaya hazır mısınız?

 

 

Greenpeace’in Ankara’da gerçekleştirdiği eylem sonrasında bayramlaşmak üzere Greenpeace ofisini ziyaret etmek istediğini söyleyen Bakan Yıldız’a “Nükleer ile Yaşamaya Hazır mısınız?” tişörtü hediye edildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Greenpeace Akdeniz ofisini ziyaretinde Greenpeace yetkilileri ile özel bir toplantı yaptıktan sonra Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

 

4150669248_53d2b7061f.jpg

 

Greenpeace’in 24 Kasım’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde gerçekleşen eylemi sırasında Libya’da bulunan Bakan Taner Yıldız, bayram sonrasında Greenpeace Akdeniz ofisini ziyaret etmek istediğini söylemişti. Bu eylem sonrasında yapılan görüşme sırasında ağırlıklı olarak konuşulan konu ise nükleer enerji oldu.

 

Greenpeace’in, Türkiye’de yapılması planlanan nükleer enerji santrallarına karşı yürüttüğü kampanyayı anlatan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, “Nükleer enerji projeleri ile zaman kaybediyoruz. Bunun yerine yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği üzerinde durmalıyız. Bu nedenle nükleerle yaşamak istemeyen bir milyon radyoaktivisti www.ilovvenuclear.org sitemizde eyleme davet ediyoruz”dedi. Dr. Özesmi, Greenpeace tarafından hazırlanan Türkiye’nin 2050 yılına kadar enerji senaryosunu çıkaran Enerji (D)evrimi raporuna da dikkat çekti.

 

Bakan Taner Yıldız ise Greenpeace’in hazırladığı Enerji (D)evrimi Raporu’nu incelemek üzere bir heyet kurulduğunu söyleyerek “Şeffaflığın gücüne inanıyorum, yenilenebilir yerli enerji kaynağını enerji planımızın başına koyduk” dedi. Bundan sonraki çalışmalarında Greenpeace’in görüşlerini de almak istediğini belirten Bakan Yıldız, her iki tarafın da temsilcilerinin yer alacağı bir çalışma grubu kurulacağını söyledi.

 

“İhtiyacımız olan Türkiye’nin nükleersiz geleceği için bir değişim”

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Greenpeace’in Bakan Yıldız’ı ziyaret etmesiyle başlayan bu diyaloğun olumlu bir gelişme olduğunu belirten Dr. Özesmi “Diyaloğa her zaman açığız ancak bir sonuca varması, Türkiye’nin nükleersiz enerji geleceği için bir değişim yaratması gerekiyor.” dedi.

 

Dr. Özesmi, toplantı sırasında Bakan Yıldız’a üzerinde “Nükleerle Yaşamaya Hazır mısınız?” yazılı kampanya tişörtünü hediye etti. Bakanın bu soruya cevabı ise “Evet, hazırız” oldu.

 

Greenpeace ve Destekçileri Nükleer ile Yaşamaya Razı değil!

 

Ancak Greenpeace ve destekçileri nükleer ile yaşamaya hazır değil. Geçen dört nükleer santral ihalesi ile Türkiye çok zaman kaybetti. Bu iki yıl zarfında da yeni pahalı fosil yakıt anlaşmaları yapmanın ötesine gidemedik.

 

Türkiye’nin sahip olduğu yenilenebilir kapasitesi ve enerji verimliliği çözümleri ile ihtiyacımızı temiz enerjilerle karşılayabiliriz.

 

 

ilovvenukleer.org 'den alıntıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nükleer Enerji, tüm tedbirleri ve güvenlik önlemleri gerçekleştirildiği zaman en verimli ve güvenli enerji üretim biçimidir...

Diğer enerji üretim biçimleri, şu an bile aslında pek yeterli düzeyde değildir ve açık, artak nüfusla birlikte artmaktadır...

Güvenlik sağlanmadığı sürece kullanılmamalıdır tabi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.