Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başbakan Erdoğan'a İklim için ONE MINUTE Çağrısı


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

İklim değişikliği yaşamakta olduğumuz bir gerçek. Bugün, dünyamız geçen iki bin yılın en yüksek sıcaklık değerlerine sahip. Mevcut eğilimler devam ederse, bu yüzyılın sonunda, geçen iki milyon yılın en yüksek küresel sıcaklıklarına ulaşacağız. İçinde bulunduğumuz dönem dünya tarihinin kaydedilen en sıcak dönemi olmayabilir, ancak bu sefer farklı olan ısınmanın küresel olmasının yanı sıra ve bu durumun artık doğal mekanizmalarla açıklanamıyor olması. Bunun en büyük sorumlusu ise insanoğlu..

 

Bir asırdan uzun bir süredir enerji ihtiyacı, petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtlardan karşılanıyor. Bu da küresel ısınmaya neden olan karbondioksit gazının atmosfere salımını arttırıyor. Diğer sera gazı etkisi yapan gazlar ve ormansızlaştırma ise süreci daha da hızlandırıyor.

 

Kopenhag’da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi, iklim değişikliği kaosunu önleyebilmek için en iyi fırsat. Dünya liderleri insanları, çevreyi ve gezegeni korumak için sorumluluk alarak birlikte çalışmak ve zirvede yasal olarak bağlayıcı, istekli, eşitlikçi ve hakkaniyetli olan süreli ve yeterli salım azaltımları üzerine anlaşmak zorunda.

 

Türkiye’nin de bu anlamda üzerine düşeni yapması ve Kopenhag’da Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla en üst düzeyde temsil edilerek iklim kaosunun çözümünde adil bir çerçevede sorumluluk paylaşarak liderlik örneği göstermesi gerekiyor.

 

 

 

Başbakan Erdoğan'dan iklim için "van minüt" demesini isteyin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Yaşlı Tayyip Erdoğan afişi Kopenhag’da olmayacak

 

 

Kopenhag’daki İklim Değişikliği Zirvesi’ni renklendiren aktivitelerden birisi dünya liderlerini çevre sorunlarını çözemedikleri için pişman ve yaşlı gösteren afişler olacak.

 

fft16_mf448222.Jpeg

 

Çevre örgütü Greenpeace tarafından hazırlanarak Kopenhag Havaalanı’ndaki bilboardlarda sergilenecek olan afişlerde ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel yer alıyor. Greenpeace Akdeniz Ofisi de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 2020’deki yaşlı haliyle özür dileten bir afiş hazırladı ve zirvede aktif rol oynamaya çağırdı. Ancak Erdoğan afişi Kopenhag’da yer almayacak.

 

Alıntıdır.

 

Türkiye’den üç genç Greenpeace’li gezegeni ve geleceklerini kurtarmak üzere Kopenhag’a yola çıktı

 

Aralık ayında Kopenhag’da gerçekleştirilecek BM İklim Zirvesi öncesinde Greenpeace Akdeniz’den üç genç, zirveden başarılı bir anlaşmanın çıkması için çalışmalar yapmak üzere bugün yola çıktı.

 

Emre Günay, Elif Cansu Akoğuz ve Ecem Şamar gitmeden önce Başbakan Erdoğan için bir de sürpriz hazırladı. Türkiye’nin bu zirvede en üst düzeyde temsil edilmesi için birkaç aydır imza kampanyası (www.iklimicinvanminut.org) yürüten gençler Başbakan’ı yeniden Kopenhag’a davet etmek için üzerinde Erdoğan’ın ismi bulunan dev bir uçak bileti hazırladılar.

 

Gençlerin ortak mesajı "İklim bizim, Gelecek bizim, Karar sizin" olacak.

 

 

Alıntıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazik oldu demek gelmiyor kopenhaga one minut fatihi.. Halbuki bizlerde ne hazirliklarda bulunmustuk hatta birde kendisine sarki yazmistik.

 

Misafir gel ol kopenhaga

Kirmizi halilar sereriz sana

One minutumiz yok ama

Guzel estetik yapariz sana

 

Havaalaninda elimizde pankartlarla

Koca bir suprizimiz vardi sana

Davosumuz yok ama

Kopenhag kriterimiz var sana

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.