Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Kendini Temizleyen Cam'


alp

Önerilen İletiler

Geleceğin ev ve otomobil camlarını temizleme ve yıkama ihtiyacı ortadan kalkıyor..

 

 

Bilim dünyası doğadaki tasarımların tahmin edilenden çok daha büyük bir kaynak oluşturduğunu ancak son birkaç yıl içerisinde fark edebilmiştir. Bugün görmekteyiz ki gelişen teknoloji, yaratılış mucizelerini tek tek keşfetmekte ve canlılardaki olağanüstü tasarımları örnek alarak insanlığa hizmet etmektedir.

 

Ohio Eyalet Üniversitesi’nden bilim adamı Prof. Bharat Bhushan, nilüfer yaprağının üzerinde su tutmaması özelliğinden yola çıkarak, ‘kendini temizleyen cam’ geliştirdi. Bhushan’a göre nilüfer yaprağı ‘hidrofobik’ yani ‘sudan korkan’ bir özelliğe sahip. Nilüfer yaprağı bunu üzerinde bulunan metrenin birkaç milyonda biri boyutundaki pürüzlerle sağlıyor. Gözle görülmesi mümkün olmayan pürüzlü camlar sayesinde cama düşen su, yüzeye yapışmayacak. Böylece geleceğin ev ve otomobil camları temizleme ve yıkama ihtiyacı olmaksızın kullanılabilecek.

 

Lotus(nilüfer) bitkisi, çamurlu ve kirli ortamlarda yetişir. Buna rağmen bitkinin yaprakları sürekli tertemizdir. Çünkü bitki, üzerine en ufak bir toz zerresi geldiğinde hemen yapraklarını sallar ve toz taneciklerini belli noktalara doğru iter. Daha sonra yaprak üzerine düşen yağmur damlalarını bu noktalara doğru yönlendirir ve buradaki tozların süpürülmesini sağlar.

 

Şüphesiz Nilüfer yaprağının korunan bir yüzeye sahip olmasındaki mucize sonsuz merhamet ve güç sahibi Yüce Rabbimiz’in ilhamı ile gerçekleşmektedir. Bir Kuran ayetinde Allah’ın yaratma sanatı şöyle bildirilir:

 

Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi 117)

 

Görüldüğü gibi, doğadaki tasarımları örnek alarak yapılan çalışmalar günlük hayatımızı ve yaşamımızı derinden etkileyecek, insanların daha rahat ve konforlu yaşamasını sağlayacaktır. Bugün görmekteyiz ki gelişen teknoloji yaratılış mucizelerini tek tek keşfetmekte ve canlılardaki olağanüstü tasarımları örnek alarak insanlığa hizmet etmektedir.

 

Bilim adamları her geçen gün doğada keşfettikleri benzersiz yapılar ve sistemler karşısında hayrete düşmekte ve bunlara duydukları hayranlığı insanlık yararına yeni teknolojiler üretmek için kullanarak göstermektedirler. Doğada var olan mükemmel sistemlerin, uygulanan olağanüstü tekniklerin bilim adamlarının bilgisinin ve aklının çok üstünde olduğunun, mevcut problemlere benzersiz çözümler sunduğunun farkına varan bilim adamları, artık senelerce uğraşarak çözüm getiremedikleri pek çok konuda doğadaki tasarımların yardımına başvurmaktadırlar. Bunun sonucu olarak da kısa zamanda, başarılı sonuçlar elde etmeleri mümkün olmaktadır. Ayrıca doğanın taklidi ile birlikte bilim adamları gerek vakit ve emek açısından, gerekse maddi kaynakların isabetli kullanılması bakımından da çok önemli kazançlar sağlamaktadırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birşeyi anlatmaya çalışırken durup tam tesri şeyleri anlatmaya başlamak ya konunun anlaşılmadığını ya da konu hakkında yetersiz kalındığını gösterir.

Bilim insanın doğayı 'aklıyla' anlamaya çalışmasının sonucu gelişen bir alandır. Doğruluğu dünyanın her tarafında test edilebilir. Araştırır ve sorgular. Kökeni meraka dayanır. Dünyanın her tarafında aynı şekilde algılanır. Bölgesel ya da toplumsal değildir.

İnançlar insanın evreni 'maneviyatıyla' anlamaya çalışmasıdır. Her toplumun yolu da farklıdır. Çünkü Tanrı öyle yaratmış!

Ha diyorum ki ya birinde yazın ya diğerinde. Bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler olmasa da henüz ortak çalışma alanları yeteri kadar 'tanımlanmış' olmadığından maddenin korunumu kanunu ile Kur'an ayetlerini karşılaştırırsanız hiçbir tarafa yardımcı olmaz sadece kafa karıştırırsınız ve yanlış mesajlar verirsiniz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

Alp, ne güzel bilimsel bir konuyu anlatirken pat diye konu degistirip bir yerlere dayaman, bilimsel arastirma gücünü düsürdügü gibi tikandiginin da göstergesidir.

 

Yahu bu taktigi bir türlü elden birakmadiniz gitti:-))))))

 

Bilim kusku ile yola cikar ve arar, inanc ise duragandir. (yani sana ne nilüferin yapraginda su durmus durmamis, tanri böyle istemisse böyledir gibi keser atar...)

 

Ama siz hem bilimsellikten kopmamak gibi bir kaygiyla okuyup arastiriyor, can alici bir nokta yakaladiginizda ise konuyu ustaca farkli bir alana cekip genc beyinlerin daha fazla inceleme olanaklarini da tikadiginizin farkinda misiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.