Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kırşehir - Çiçekdağı


_asi_

Önerilen İletiler

ÇİÇEKDAĞI

 

İç Anadolu Bölgesi’nde, Kırşehir İli’ne bağlı bir ilçe olan Çiçekdağı; kuzeyinde ve batısında Yozgat, kuzey ve doğusunda Ankara, güneyinde de Nevşehir İli, Kaman ve Kırşehir Merkez ilçesi ile çevrilidir.Çiçekdağı, Kırşehir Masifi olarak tanımlanan platonun kuzeyinde engebeli bir kesimde yer almaktadır. İç Anadolu kıvrım sistemine bağlı olan dağlar, kuzeyden güneybatı ve güneydoğuya doğru uzanır. İlçeye ismini veren Çiçekdağı (1.691 m.) ilçenin batısındaki platonun ortasında yer alır. Ormanlarla kaplı olan dağların dışında kalan kesimler platolara dönüşmüştür. İlçe topraklarını dört yandan kuşatan Delice Irmağı ve kolları sulamaktadır. Ayrıca Delice Irmağı’nın kollarından Kılıçözü deresi ile Malaközü Deresi de ilçenin diğer akarsularıdır. Bunların dışında küçük akarsular da ilçe topraklarında yer almaktadır. İlçenin en büyük ovası kuzeybatıdaki Delice Irmağı Ovası’dır. Deniz seviyesinden 936 m. yüksekliktedir. Kırşehir iline 65 km. uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 1.409 km2, toplam nüfusu 24.050’dir.

 

İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık, ormancılık ve sanayie dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarımsal ürünler, arpa, buğday, çavdar gibi tahıl ürünlerinin yanında şeker pancarı ve elmadır. Hayvancılıkta da büyük ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Çiçekdağı Devlet Üretme Çiftliği sığır besiciliğini geliştirmiştir. İlçe yer altı kaynakları bakımından zengindir. Flüorid, maden kömürü, mangenez, bakır ve kiremit hammaddesi yatakları vardır. İlçede ayrıca sanayi kuruluşu olarak un fabrikası bulunmaktadır.

 

Tarihçesi

 

İlçenin Eski Çağ tarihi ile ilgili yeterli bilgi bulunmamaktadır. Ancak, yörede bazı Bizans yapı kalıntılarının bulunuşu, yörenin Bizans döneminde bir yerleşime sahne olduğunu göstermektedir. Bugünkü Çiçekdağı, Sultanabdülmecid döneminde Mecidiye ismi ile Yozgat’a bağlı bir bucak olarak kurulmuştur. Abdülaziz zamanında kaza konumuna getirilmiştir. XIX.yüzyılda Ankara Vilayeti, Kırşehir sancağına bağlı bir kaza statüsündedir.

Mecidiye ismi 1930’da Çiçekdağı olarak değiştirilmiş, 1954’te Kırşehir iline bağlı bir ilçe konumuna getirilmiştir.

 

İlçede Kalendarbaba (Karakurt) Türbesi ile Mahmutlu ve Bulamaçlı kaplıcaları bulunmaktadır.

 

 

 

Genel%20Görünüm.JPG

 

 

 

 

10.JPG

 

 

 

 

fevziçakmak.JPG

 

 

 

 

Genel%20GörünümÇ.JPG

 

 

 

 

GENELCE.JPG

 

 

 

 

DSCF6075.JPG

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.