Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankara - Parklar


_asi_

Önerilen İletiler

GÖKSU PARKI

 

Göksu Parkı Ankara'nın büyük parklarından biridir. Eryaman'da eski Susuz göleti üzerine kuruludur. Göksu parkı 3 ayda bitirilerek 2003 yılı Haziran ayı sonunda hizmete açılmıştır. Toplam kullanım alanı 508.000 m2 dır. Bu alanın 141.000 m2 si göletten oluşmaktadır. Lokantalar ve dinlence yerlerinin dışında lunapark bölümleri de vardır. İstanbul Yolu üzerinde şehir merkezinden 20. km dedir. Ancak şehrin son zamanlarda gelişmesi sayesinde şehir merkeziyle iç içe geçmiştir. Halen açılması beklenen metro hattıyla hem semtin hem de parkın cazibesinin artacağı düşünülmektedir.

 

Ulaşım

 

Göksu Parkı Kızılay'a 25km uzaklıktadır. Otobmobille İstanbul Yolu Eryaman ayrımından, toplu taşıma ile 540 Eryaman-Sıhhiye ve 541 Eryaman-Bakanlıklar otobüsleri ve Ulus-Eryaman dolmuşlarıyla ulaşılabilir.

 

Parkta Yapılabilinecek Sporlar

 

Model Araba

Tenis

Plaj Voleybolu

Go-Kart

Su Bisikleti

Futbol

Yürüyüş

Basketbol

Voleybol

Dağ Kızağı

 

 

800px-11.05.2008_g%C3%B6ksu_park_004.jpg

 

 

 

800px-11.05.2008_g%C3%B6ksu_park_005.jpg

 

 

 

800px-11.05.2008_g%C3%B6ksu_park_012.jpg

 

 

 

800px-11.05.2008_g%C3%B6ksu_park_009.jpg

 

 

 

800px-G%C3%B6ksu_ada.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HARİKALAR DİYARI

 

Harikalar Diyarı, Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Fatih semtinde bulunan ve 1 milyon 300 bin m²'lik alanıyla Avrupa'nın en büyük parkıdır. Yüzölçümü 1 320 000 metrekare olan park 5 Ekim 2004 tarihinde açılmıştır.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılan parkta halı sahalar, basketbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahaları, go kart alanı, kaykay pisti ve 5000 kişi oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi tiyatrosu bulunmaktadır.

 

 

 

ozlemmharikalardiyariuw0.jpg

 

 

 

 

hakanatesharikalardiyarbx0.jpg

 

 

 

 

hakanatesharikalardiyarib6.jpg

 

 

 

 

hakanatesgoksuaksamjr1.jpg

 

 

 

 

hakanatesharikalargeceuc2.jpg

 

 

 

 

hakansahpim4491dk3.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ANKARA SOĞUKSU MİLLİ PARKI

 

Soğuksu Millî Parkı, 1959 yılında Millî Park olarak tesis edilmiştir. Ankara'ya yakın olması hem avantaj hem dezavantaj teşkil etmektedir. Kızılcahamam ilçesi sınırları içersinde bulunmaktadır ve Ankara merkezine 80 kilometre uzaklıktadır.

 

Arazisi volkanik bir sahadır. Bu nedenle içersinde bol miktarda sıcak ve soğuk su kaynakları olmaktadır ve bunlar kaplıca turizmi açısından da kullanılmaktadır. En yüksek noktası ise 1789 rakımlı Arhul tepesidir. Sarıçam ağırlıklı(%65) orman yapısı içersinde Karaçam (%24), Köknar (%6)ve Meşe(%5) de bulunmaktadır. -Flora yönünden de zengin bir bitki yapısına sahip iken bugün maalesef flora küresel ısınma nedeni ile de yok olma tehlikesi içerisindedir. -Milli Park alanının 800 hektarı ormanlık saha 250 hektarı ise açıklık olarak bulunmaktadır. Sahanın 1/3 ü kullanma, 2/3 ü ise koruma sahası olarak düzenlenmiştir. -Milli Park alanında ayı, çakal, yaban domuzu gibi hayvanlar ve 35'in üzerinde kuş cinsi yer almaktadır. -Ayrıca soyu tükenmekte olan kara akbaba da Milli Park içerisinde koruma altına alınmıştır. -Parka bağlı olarak kurulmuş üretme çiftliğinde ise kınalı keklik, çim keklik, şahin, sülün, bıldırcın ve güvercin bulunmaktadır.

 

Park içerisinde 16 kilometrelik çevre yolu, idare binası, misafirhane, gazino, memba suyu işletmesi, turistik otel gibi mekanlar da yer almaktadır.

 

Özellikle Ankara'da faaliyet gösteren izci gruplarının tercih ettiği bir kamp alanıdır. Milli Park içerisinde çadırlı geceleme yapmak için Çevre ve Orman Bakanlığından izin almak gerekebilmektedir. Güvenlik görevlileri, orman yangını ihtimalinin düşük olduğu ve az ziyaretçinin geldiği kış aylarında izin almadan geceleme yapmanızı dikkate almayabilirler.

 

 

1138.jpg

 

 

 

 

49775.jpg

 

 

 

 

49777.jpg

 

 

 

 

220356.jpg

 

 

 

 

17258.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALTINPARK

 

Altınpark, Ankara ili'nin Keçiören ilçesinin Aydınlıkevler semtinde bulunan, 640 bin m² bir alan üzerinde, %85'ini yeşil alan ve gölet düzenlemeleri, %15'ini de yapılar ve meydanların oluşturduğu Ankara'nın en büyük rekreasyon alanlarından biridir. 1977 yılına kadar golf kulübü olarak kullanılan bu alana 1985 yılında açılan yarışmada birinci gelen projenin uygulanması ile bugünkü Altınpark ortaya çıkmıştır.

 

640 bin m² alanın 261.160 m²'si yeşil alan, 32.700 m²'si gölet, 46.758 m²'si çalıdır. Ayrıca 17.466 m²'lik bir alanda ağaçlar vardır.

 

 

kankanet4hq8.jpg

 

 

 

 

kankanet14tv1.jpg

 

 

 

 

kankanet13me2.jpg

 

 

 

 

kankanet9lm4.jpg

 

 

 

 

kankanet10uc1.jpg

 

 

 

 

kankanet8br0.jpg

 

 

 

 

kankanet7fp6.jpg

 

 

 

 

kankanet6of3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GENÇLİK PARKI

 

Gençlik Parkı Ankara'nın tarihi parklarından biridir.

 

Ulus'taki park, Cumhuriyetin ilk yıllarında bataklıklarla kaplı olan 28 hektar büyüklüğündeki arazide kurulmuştur. Park yapılmasına karar verilen arazinin bir bölümünde "Ay-Yıldız" adında bir futbol sahası bulunmaktaydı. Parkın inşaatına 1936 yılında başlandı. 600 bin TL ödenek ayrılarak iki yılda bitirilmesi planlanan park 19 Mayıs 1943 günü hizmete açıldı.

 

İlk projede, Ankara ikliminde yaşayabilecek kuşlar için bahçe, açık hava halk tiyatrosu, çocuk bahçesi, labirent, yüzme havuzu ve atlı gezintiler için 2200 metrelik bir gezi yolu bulunmaktaydı. 1951 yılında gösteri için gelen İtalyan oyun parkı Lunapark'ın benzeri, Gençlik Parkı içinde kuruldu. 1956 yılında "Bugünkü Ankara" adında bir sergi açıldı. 1957 yılında TCDD tarafından parkı dolaşan iki minyatür tren işletilmeye başlandı. Daha sonra park içerisinde nikah salonu kuruldu.

 

2007, 2008 ve 2009 yıllarında yenilenen parka, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun işbirliği ile Türkiye'nin ilk bilim merkezi kurulmaktadır.

 

 

Ankara_Genclik_Parki.jpg

 

 

 

 

ankaraoldcity5wc.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KURTULUŞ PARKI

 

Kurtuluş Parkı, Ankara'nın en tanınan parklarından biridir. Kurtuluş Mahallesi'nde yer alır. İçinde bir de paten sahası vardı ama artık yok, onun yerine düğün salonu açıldı. Etrafındaki özel zeminli yürüyüş ve koşu pisti farklı yaşlardan birçok insanı kendisine çekmektedir.

 

 

Ankara_Park_Kurtulu%C5%9F.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.