Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Grup Yorum – Başeğmeden


Legendary

Önerilen İletiler

Grup Yorum – Başeğmeden

 

 

Grup Yorum, 23. yılında yeni albümü “Başeğmeden”le sevenlerinin karşısına yepyeni şarkılarla çıkıyor. 2006 yılında çıkardığı “Yıldızlar Kuşandık”ın ardından “Başeğmeden”le yeniden dinleyicileriyle buluşan Grup Yorum, yaklaşık 2,5 yıl süren titiz, ayrıntılı ve yoğun bir çalışmanın ardından, 15 yeni şarkı ile bu süre içinde yaşadıklarını ve hissettiklerini ezgilere, notalara dökmüş.

 

Yaşadığı tüm baskılara ve engellemelere rağmen duruşundan, çizgisinden hiçbir taviz vermeden müzik yolculuğunu sürdüren Grup Yorum, tam 23 yıldır taşıdığı umut ve coşkuyla, 20. albümünde de yine tüm şarkılarını aynı kararlılıkla sunuyor… Ama bu kez kimi şarkılarda farklı tınılarla, ezgilerle… “Eskiyi unutmadan, bugünü kavrayarak yarına yürümekte olduğumuz bu serüvende yeni seslere, yeni tınılara kulaklarımızı hiç kapamadık.” diyen Yorumcular, albümlerinde klasik Yorum tarzının dışında değişik müzikal tarzlara da kapılarını açmış. “Başeğmeden”de, Hip-hop’tan Rock müziğe kimi farklı formlar da denenirken, atışmadan taşlamaya mizahi müzik örnekleri de sunuyor Yorum… Grup Yorum, ezgilerine ve şarkı sözlerine asıl yön verenin yaşadığımız dünyanın ve “bizim” dedikleri bu topraklara ait gerçeklerin olduğunu söylüyor.

 

Enver Gökçe, Aziz Nesin, Ümit İlter ve İbrahim Karaca’nın şiirlerini de besteleyen, “Komutan Che”yi anlatan “Hasta Siempre”yi orijinal dilinde İspanyolca seslendirenYorumcular, bu albümde de yine çoğunlukla kendi söz ve bestelerini kullanıyorlar.

 

Grup Yorum, yeni bir marşla da çıkıyor dinleyicilerinin karşısına, “Defol Amerika!” diyerek… Bu marşta 70 kişilik bir sanatçı korosu da eşlik ediyor Yorum’a. Sadece Yorum albümlerinde değil, Türkiye’de de ilk kez oluşturulan böyle bir koro ile anti-emperyalist ve çok güçlü bir ses yer alıyor “Başeğmeden”de.

 

23 yıllık müzik yaşamlarında 20. albümlerine imza atarak, dünyada eşine zor rastlanan bir başarı yakalayan Grup Yorum, “Başeğmeden”de ayrıca, halkların kardeşliğinden F tipi hapishanelerde yaşanan tecrite, gecekondu yıkımlarından Irak’taki işgale birçok konuyu içeren şarkılar söylüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.