Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Osirian Medeniyeti


Aries

Önerilen İletiler

12507267.jpg

 

Osirian Medeniyeti

Çok uzun zaman önce şimdi Akdeniz’in bulunduğu alan kuru ve verimli bir araziydi. Nil Nehri “Stix Nehri” olarak biliniyordu ve bugünde olduğu gibi Afrika boyunca dolanıyordu; ama daha sonra Akdeniz’de bir vadide bulunan göle kadar uzanıyordu. Gölden sonra ise biraz daha ileride bulunan Herakles Sütunları’ndan Atlas Okyanusu’na dökülüyordu. Efsaneler, Atlantis zamanında Osirianlar’ın Akdeniz havzasındaki büyük gölün etrafında yaşamış olduklarından söz etmektedir. İki yüzün üzerindeki sayıda Osirian anıtı bugün Akdeniz tabanında görülebilmektedir.

 

Hz.Nuh Tufanı Öncesi

Atheninan Yunan İmparatorluğu'dur. Atlantis'in düşmanı ve rakibidir. Rıver Styx Osiria imparatorluğudur. Malta'da Osirian başkent olabileceğine dair kazılar bulunmuştur.

 

Hz.Nuh Tufanı Sonrası

Osiris üzerine odaklanan Mısırlılar’ın Osirian dininin onlar tarafından atıldığı düşünülmesine rağmen bu medeniyete ait çok az şey bilinmektedir. Mısırlılar’ın ölüm tanrısı olan Osiris hakkındaki mitlerde daha çok suyla bağlantılı olarak anlatılmıştır; ya Nil’in sularında boğulurken ya da suya gömülürken tasvir edilmiş ve daha sonrada hayat verici nem ve üretici güçlerle tekrar hayata dönmüştür. Belki de bu, Osirianlar’ın kaderini temsil etmekteydi. Yaklaşık olarak M.Ö. 10.000 yılında okyanus suları yükselince ve depremler Cebelitarık Boğazı’ndaki ülkeyi yerinden oynatınca, Atlan Okyanusu’nun suları iç bölgelere kadar ulaştı ve şehirleri su bastı. Kaçmayı başarabilenler Mısır’ın ve etrafındaki ülkelerin yüksek kısımlarına yerleştiler.

 

64266334.jpg

Malta Adası’nda bir zamanlar buralarda yaşamış olan insanlara dair kanıtlar sunan eski kalıntılar bulunmuştur. Büyük taş bloklardan yapılan geniş anıtlar ve binalar bazen kalıplar halinde dizilirdi. Malta’daki tarihi olaylar düz alanlardaki kayalıklara ve tepelere yapılırdı. Bütün ada üzerinde yollar bir ağ meydana getirirdi. Bazıları doğruca denize, Osirian şehrinin kalıntılarının bulunduğu yere kadar uzanırlardı. Bu yol kadar gizemli olan tekerlek izleri de birbirine paralel ve eşit uzaklıkta olup birlikte kıvrılıp birlikte düzleşirlerdi. Malta’daki taş tabletlerin üzerinde bulunan çözümlenememiş yazıtlar mutlaka bu ilginç yollar ve onları yapanlar hakkında bilgi veriyordu.

 

K : ferfecir archive

10204361.jpg

 

91039139.jpg

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.