Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Colorado


_asi_

Önerilen İletiler

Colorado

 

800px-Flag_of_Colorado.svg.png

 

 

Colorado_seal.jpg

 

Kolorado. ABD'nin Orta Batı Bölgesinde yer alan Colorado, ABD'nin en yüksek eyaletidir. Eyalet doğuda Great Ovaları, merkezde Rocky Dağları, batıda Kolorado Ovası ve kuzeybatıda Intermontane Havzası olmak üzere dört ana bölgeye ayrılmıştır. Yazları serin ve kuru, kışları ise soğuk ve karlı olur. Yazın ortalama sıcaklık 15 °C, kışın ise -6 °C'dir. Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Colorado Springs'de bulunmaktadır. Kolorado'nun başkenti Denver, yüzölçümü: 269.619 km², nüfusu (2000 yılı) 4.301.260 kişidir.

 

Colorado'nun iklimi genelde güneşli ve kuru olsa da, yükseklik farklarına göre hava koşulları büyük ölçüde farklılık gösterir. Serin yazlar ve soğuk, karlı kışlar eyaletin yüksek dağlarının tipik özelliğidir. Yüksek zirveleri yıl boyu yüksek kar tabakalarıyla kaplı kalır. Bazı dağlık alanlarda, ortalama Temmuz sıcaklığı 13°C, ortalama Ocak sıcaklığı -8°C olmaktadır. Zirvelerde, ortalama Ocak sıcaklığı -2°C ve ortalama Temmuz sıcaklığı 23°C'dir. Rocky Dağlarında yıllık 1,016 cm3 kar toplanabilir. Denver'a her ay ortalama 150 cm3 kar düşer.

 

Denver'da, Denver Doğal Tarih Müzesi, Denver Sanat Müzesi, Batı Sanatları Müzesi, Colorado Merkez Müzesi ve Denver Çocuk Müzesi'ni de içeren müzeler vardır. Eyaletteki diğer müzeler ise; Colorado Üniversitesi Natural History Müzesi, Boulder'deki Boulder Center for the Visual Arts Gold Mine Müzesidir.

Denver'da Denver Senfoni Orkestrası, Denver Merkezi Tiyatro Topluluğu, Colorado Operası ve Colorado Balesi çok sayıda gösteri sergilemektedir. Aspen'de her yaz düzenlenen Aspen Müzik festivali ulusal beğeni kazanmıştır. Açık hava konserleri her yaz, Morrison yakınlarındaki ünlü Red Rocks Parkı'nda düzenlenir. Boulder'deki Colorado Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen Shakespeare Festivali yıllık olarak düzenlenen diğer bir açık hava organizasyonudur.

 

Cheeseburger Denver'da ortaya çıkmıştır. Dünya'nın ilk rodeosu 1869'da Deer Trail'de gerçekleştirilmiştir. Tim Allen (aktör), M. Scott Carpenter (astronot) ve Gene Fowler (yazar) Colorado eyaletinin ünlülerindendir ayrıca Suth Park gibi güzel bir şeyi yaratan kişiliklerde burdan çıkmıştır..

 

286px-Map_of_USA_CO.svg.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.