Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

California Stanford Üniversitesi


_asi_

Önerilen İletiler

Stanford Üniversitesi

 

Stanford_%C3%9Cniversitesi.gif

 

 

800px-Stanford_University_view_of_the_Oval.jpg

 

Leland Stanford Junior University, ya da bilinen adıyla Stanford Üniversitesi, ABD'nin California eyaletinde San Fransisko'nun 40 km güneydoğusunda bulunan özel bir üniversitedir. Üniversite, şu anda dünyadaki en büyük bütçeye sahip 3. üniversitedir. Ayrıca Silikon Vadisi'nin yaratıcısı da Stanford Üniversitesi'dir.

 

Stanford öğrenci, mezun ve öğretim üyelerinin çok sayıdaki buluş ve atılımları arasında, SUN, Cisco, Google, Yahoo, HP ve IP (Internet Protocol) da bulunmaktadır.

 

ABD ve dünya çapındaki üniversitelerin sıralandığı başta US News&World Report olmak üzere birçok listede Stanford Üniversitesi, ilk 3 sırada yer almaktadır. Diğer üniversitelerle kıyaslandığında, her bir bölümünün (Mühendislik, İşletme, Siyaset Bilimi, Ekonomi, Sosyal Bilimler, Doğa Bilimleri) sıralamanın ilk 3 kısmında yer alması nedeniyle, genel olarak dünyanın en iyi üniversitesi olarak değerlendirilmektedir.

 

Stanford Üniversitesi demiryolu şirketi sahibi bir işadamı ve aynı zamanda Kaliforniya valisi olan Leland Stanford ve eşi Jane Stanford tarafından kuruldu. Üniversitenin adı, çiftin tek oğulları olan ve 16 yaşında tifodan ölen Leland Stanford Jr.'dan gelir. Üniversitenin kuruluşu hakkında ünlü bir şehir efsanesi vardır: Buna göre, bir erkek ve kadın Harvard Üniversitesi rektörünün odasına, üniversiteye bağış yapmak için giderler. Ancak kötü giyimleri nedeniyle, rektör tarafından aşağılanır ve kovulurlar. Onlar da kendi üniversitelerini kurmaya karar verir ve Harvard'a göre çok daha geniş bir araziye sahip olan gösterişli Stanford Üniversitesi'ni kurarlar. Ancak bu öykü doğru değildir

 

Dünyanın en büyük üniversite yerleşkesine sahip olan Stanford Üniversitesi 32 kilometrekarelik bir alana kurulmuştur. Yerleşkede, kurumuş bir göl, alışveriş merkezi, büyük bir stadyum, kapalı ve açık yüzme havuzları, tenis kortları, yiyeyek-içecek merkezleri, mimari açıdan son derece ilgi çekici yapılar, çok sayıda Rodin heykeli, golf sahaları, kütüphaneler, 2 adet ilkokul, çocuk bakım merkezleri ve akademik birimler bulunur. Yerleşkenin geniş olması nedeniyle, öğrenciler için yaya olarak dolaşmak güç olsa da, düzlük bir alana kurulmuş olması ve yerleşkeye ev sahipliği yapan Palo Alto kentinin yaz-kış ılıman iklimi sayesinde, bisikletle yerleşkedeki tüm birimlere ulaşmak mümkündür.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.