Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Barbados Başkent Bridgetown


_asi_

Önerilen İletiler

Bridgetown

 

Bridgetown, 96.578'lik nüfusu ile Barbados'un başkenti ve en büyük şehridir. 13°7′K, 59°37′B koordinatlarında Carlisle Körfezi kıyıları kurulmuştur. Şehrin kurulu olduğu yere ilk yerleşenler 1628 yılında gelen İngilizlerdir. Bugün Bridgetown, Karayip bölgesinin en önemli finans merkezlerindendir.

 

Bridgetown şehri, 39 kilometrekarelik bşr alanda kuruludur. Bugün şehir merkezinin kurulu olduğu yer geçmişte bir bataklık olup, şehrin gelişmesinin önünü açabilmek için kurutulmuş ve doldurulmuştur.

 

Kentin göbeğinde Careenage ve Constitution adları verilen iki akarsu bulunur. Oldukça sığ olmasına karşın bunlardan Careenage şehri kabaca iki parçaya ayrırır. Yağmurlu dönemlerde Constitution Nehri'nün suları yükselerek Careenage Nehri ile birleşir ve şehirdeki yağmur suyunun açıkdenize taşınmasına yardımcı olur. Barbados'ta ve dolayısıyla başkent Bridgetown'da tropkal iklim hüküm sürer.

 

Tarih

 

İlk İngiliz yerleşimciler adaya geldiğinde , ada tümüyle yerleşim olmayan ya da terkedilmiş bir yerdi. Daha önce bu adada yerlilerin yaşamış olduğuna ilk kanıt Careenage Nehri'nin üzerine yapılmış bir köprü olmuştur. Bu köprünün Karayipler bölgesinde yaşayan Arawaklar tarafından yapılmış olabileceği düşünüldü. Bu köprü kalıntılarının bulunmasının ardından İngilizler burayı Indian Bridge yani Yerli Köprüsü olarak adlandırmaya başladılar. Arawakların, Karayip bölgesinde yaşayan bir başka topluluk olan Caribler tarafından bir istila sonucu Barbados'tan yakınlardaki bir başka ada olan Saint Lucia'ya sürüldüğüne inanılmaktadır. Şehirde İngilizler tarafından Careenage Nehri'nin üzerine yeni bir köprü yapılmasının ardından, şehrin adı Bridgetown (Köprükent) olarak kalmıştır.

 

800px-Bridgetown_barbados_chamberlain_bridge.jpg

 

 

PARLAMENTO BİNASI

800px-Bridgetown_barbados_parliament_building.jpg

 

 

800px-Bridgetown1.jpg

 

 

800px-Bridgetown2.jpg

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.