Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Düzce Şelaleleri


_asi_

Önerilen İletiler

DÜZCE ŞELALELERİ

 

Aktaş ve Sarıyayla Şelaleleri

 

AKTASSELALESI.jpg

 

Akçakoca’ya bağlı Aktaş ve Sarıyayla köyleri sınırları içinde bulunan şelalelere giden yollar su sesiyle bütünleşen kuşların cıvıltısı ve Amazon Ormanları’nı andıran ağaç ve bitki dokusuyla özellikle trekking’ciler için ideal ortamlar. Yol boyunca karşınıza çıkan mağaralar da ilginizi çekecek.

 

SARIYAYLASELALESI.jpg

 

 

Güzeldere Şelalesi

 

630 m. rakımlı Gölyaka, Güzeldere Köyü’ndeki Güzeldere Şelalesi, Düzce’ye 28, Gölyaka’ya ise 16 km. mesafede. Bıçkı Deresi üzerinde bulunan, düşüş yüksekliği ile Türkiye’deki en önemli şelaleler listesinde birinci sırayı alan Güzeldere Şelalesi 135 m. yükseklikte ve estetik yönden yörede ayrıcalıklı bir konuma sahip.

 

G06.jpg

 

Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından "Orman İçi Dinlenme Yeri" olarak tescil edilmiş olan Güzeldere Şelalesi’nin, bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, kara yemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, siklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de yetişiyor.

Bu bölge yaban hayatı yönünden de çok zengin. Boz ayı, kurt, tilki, çakal, vaşak, karaca, geyik, yaban domuzu, sansar, karatavuk ve ağaçkakan gibi hayvanlar da bu bölgede görülmektedir.

 

 

Samandere Şelalesi (Tabiat Anıtı)

 

SA07.jpg

 

Düzce`nin güneydoğusunda, Samandere Köyü sınırları içinde bulunan Samandere Şelalesi şehir merkezine 26 km. mesafede yer alıyor.

Doğal oluşum özellikleri nedeniyle Milli Parklar Kanunu gereğince, Orman Bakanlığı tarafından "Tabiat Anıtı" olarak tescil edilen Samandere Şelalesi’nin bulunduğu 500 m.lik dere boyunca, anıt ağaçlar, üç şelale ile bir de Cadı Kazanı adı verilen derin bir bölüm bulunuyor.

 

SA01.jpg

 

Samandere Şelalesi’nde, büyük ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek "Cadı Kazanı" içinde, derin kayalıkların arasında adeta kaynıyor. Cadı kazanlarını, derenin suları çekildiğinde görmek mümkün. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürüyor. Bir anda insanın içine ürperti ile birlikte ferahlık veren suyun şiddetli akışında şekillenen kayalarıyla da Samandere Şelalesi, görülmeye değer güzelliklere sahip.

 

Aydınpınar Şelalesi

 

Düzce şehir merkezine 10 km. mesafede, Güzeldere ve Samandere Şelaleleri arasında ve yol güzergahında, Aydınpınar Köyü’ndeki sıra sıra 5 şelale. Özellikle agustos ayında bu bölge böğürtlenlerle kaplanıyor. Trekking’ciler için çok uygun. Suyun akışı bile farklı burada. Köyde ise devam eden şelale suyu üzerinde Aydınpınar ve Kaplanoğlu Alabalık Tesisleri’nde, alabalığın her türlüsünden yiyebilirsiniz. Kaşarlı mantardan tatmayı da unutmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.