Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bolu Tabiat Koruma Alanları


_asi_

Önerilen İletiler

TABİAT KORUMA ALANLARI

 

SÜLÜKLÜ GÖL :

 

A_050.jpg

 

Mudurnu İlçesine 50 km. uzaklıkta bulunan göl , Mudurnu - Akyazı yoluna 9 km.'dir. Akyokuşkavağı Köyü sınırları içerisindedir. Günümüzden yaklaşık 300 yıl önce heyelan sonucu oluşan göl Milli Parklarca koruma altındadır ve el değmemiş bir güzelliğe sahiptir. Göle adını veren sülükler ise artık gölde bulunmamaktadır. 6 hektar alanı olan göl, özellikle yaz aylarında doğa severlerin akınına uğramaktadır.

 

 

KALE BOLU FINDIĞI :

 

bolu_findigi.jpg

 

Bolu'ya 35 km. mesafede Yedigöller yolu üzerinde 480 hektarlık alanı kapsayan Kale Bölgesi, 1988 yılında Tabiatı Koruma Alanı ilan edilmiştir. Ülkemizde doğal olarak yetişen ve nesli azalmakta olan Bolu Fındığının 30 – 35 metre boy ve 140 cm.ye kadar çaplarda bulunan örnekleri alanın en önemli kaynak değerleridir. Alan ayrıca çok çeşitli flora ve faunaya da sahiptir.

 

Alanda bulunan su kaynakları ise yaban hayatı için önem taşımaktadır.

 

 

 

KÖKEZ :

 

bolu_kokez.jpg

 

Aladağların Bolu Ovasına bakan kuzey yamaçlarındaki Kökez Bölgesi, çok yaşlı göknar ormanlarına sahip olması nedeniyle "Tabiatı Koruma Alanı" kapsamına alınmıştır. 324 hektar alanı kaplayan Kökez Tabiatı Koruma Alanına Bolu – Seben yolunun 18. km'sinden ayrılan orman yolu ile sahaya ulaşılabilinir. Uludağ göknarı, kayın ve gürgen başlıca ağaç türlerini oluşturur. Bolu İl Merkezinin içme suyu da bölgeden çıkan kökez suyu ile karşılanmaktadır.

 

 

 

AKDOĞAN RÜZGARLAR EBE ÇAMI :

 

A_051.jpg

 

Bolu Merkez Yenigüney köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Ankara–Bolu karayolunun 168. km'sinden itibaren Yenigüney köyüne giden 2.5 km'lik yol ve aynı karayolunun 172. km'sinden ayrılan 1 km'lik yol ile ulaşılmaktadır. Nadir ve nesli tehlikeye düşmüş "Ebe Çamının" dünya üzerinde yegane tabii yayılış alanlarını teşkil etmesi bu sahalara eşsiz bir tabiat parçası özelliği vermektedir. Ebe çamı, karaçam, meşe sahadaki başlıca ağaç türlerini meydana getirmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.