Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SÜLÜK FAYDALARI


suluktedavi

Önerilen İletiler

sülük faydaları

 

.

•sülük tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, kısırlık,iktidarsızlık,epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında,saç çıkarmada, hemoroid’de(basur), göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, meniere hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. ayrıca ortopedi ve rekonstrüktif cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle koruyucu (preventif) tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan sülük tedavisi, o yıl içinde grip ve domuz gribi başta olmak üzere tüm enfeksiyonlar birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir. sülükler yüz bölgesesinde tetikleyici noktalara konulduğunda gençleştirici ve canlandırıcı etkiler gösterir. tiroid bezinin eş zamanlı çalşmasını hızlandırır ve kronik yaraların ve rahatsızlıkların (sinüs iltihabları, siyah noktalar, bademcik iltihapları, kulak iltihapları, deri iltihapları, deri üzerindeki lekeler ve kırışıklıkları) hızla iyileşmesini sağlar, beyindeki kan akışını hızlandırır, horlama tedavilerinde, ve sigaranın ciltdeki etkilerinin tedavilerinde kullanılır.

sülüklerin ısırdığı zaman bıraktıkları yara izlerinden korkulmamalıdır, yaralar 7 ila 10 gün arasında kaybolur. sülüğün gençleştirme etkisi ve insan derisindeki kan akışının hızlanması ile 4 - 6 hafta arasında gerçekleşir

2- bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?

•bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

3- sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?

•yumuşak cilt bölgeleri (göz kapağı ve çevresi gibi)

• keratinize bölgeler (avuç içi, ayak tabanı gibi)

• önemli damarların üzerleri (boyun, çene altı, koltukaltı, kasık gibi)

4-sülük tedavisinde uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı ?

•sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan sülük tedavisi uygulanmaz. gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

5- sülük tedavisinin yan etkileri var mı? tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir ?

•sülük tevdisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde doktorunuza başvurmanızı veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

6- acil işim çıktı sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum ne yapmam lazım ?

•tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse az miktarda sigara dumanı yada ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir. kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışmayınız.

7- sülük ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır ?

•sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

8- sterilize sülük kullanmazsam ne olur ?

•sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır

9- aldığım sülükler kısa zaman sonra ölüyor ?

•sülük’lerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır (şişe suyu kullanınız) ani ısı değişimlerinde sülükler ölür, suyun sıcaklığı 20 c olması gerekmektedir.

10- tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

•tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

11- tedaviden sonra banyo yapabilir miyim ?

•tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

12- tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak ?

•uygulama sonrası 3 -24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

14- sülükler hastaları nasıl tedavi ediyorlar ?

•sülüklerin tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici , oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

15- sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?

•uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse, sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez.

16- sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa ?

•sülüğün kolayca ısırmaması halinde;

• soğuk deri

• sigara içiliyorsa

• parfümlü yüzeyse

• küçük çocuksa

uygun bölge ılık ve temiz olan deridir . hala sülük yapışmıyorsa iğne ile bir delik açılması tavsiye edilir. eğer hala yapışmıyorsa sülük degiştirilir.

17- sülük ısırması ağrı yada acıya sebep olur mu ?

•sülüğün ısırması hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. sülüğün ısırması ağrı yada acıya sebebiyet vermez.

18- sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli ?

•sülükler kullandıktan sonra içinde %70'lik alkol veya çamaşır suyu bulunan kavanozda 5 dakika bekletilerek imha edilmelidi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...
  • 7 ay sonra...

ne varsa eskilerde var 

 

modern tibbin hala kadim uygarliklarini yakalayamadigini goruyorum - 

 

sulugun bi enteresanligi da temiz kani degil kirli kani vakumlamasidir ..

 

cunku donusumlu dogada kirli kanin icinde bize faydasi olmayan ama sulukler icin besin degeri saglayan butun agir metaller ve oksit mevcuttur .

 

suluk aslinda yapistigi yerden bunu emer - temiz kana yapismaz sulukler - toplardamarlari cok severler

 

 

ben de tavsiye ederim - 

 

 

 

''Yaslanmaya Stop Ettirin'' konusunda deginicektim ama islenmis bile : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.