Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Akbük Didim


_asi_

Önerilen İletiler

AKBÜK DİDİM

 

Akbük Didim ilçe merkezine 23, Aydın il merkezine 106 km uzaklıktadır. Doğal limana sahip belde 11 km lik bir sahil şeridine sahiptir. Muhteşem doğası ve güzel sahilleriyle tam bir tatil cenneti olan Akbük, farklı mekanlar arayanlar için idealdir.Belde gürültüden uzak, havası tertemiz, denizin mavisi ile ormanın yeşilinin buluşma noktasında tatil yapmayı arzulayanlar için bulunmaz bir cennettir. 5 bin hektarlık alanı kaplayan Akbük oteller, pansiyonlar, tatil köyleri, barlar, diskolar ve tüm kentsel donanımları ile modern bir kent görünümünde.

Hızlı gelişimi ile bugün önemli bir turistik potansiyelin var olduğu Akbük, Avrupalı turistlerin gözde merkezlerinden birisi haline geldi.Akbük Koyu nun tam ortasından denize doğru bir kaşık gibi uzayan Saplı Ada ile onun hemen yanı başındaki Kömür Adası koya ayrı bir güzellik katıyor. Paçalarınızı dizlerinize dek sıvayarak gireceğiniz suda yürüyerek her iki adaya da çıkmak mümkün. Kıyıdan yaklaşık 100 er metre açıktaki bu iki adanın koya yaraşan güzelliklerinin ötesinde en önemli özelliklerini ise adanın toprakları gizliyor. Ne var ki denizin sığ sularının arsızca yaladığı bu topraklar aşındıkça gizlediği sırları birer birer ortaya sermek zorunda kalıyor.

 

 

3459479.jpg

 

Her iki adada da deniz suyunun sürekli yaladığı kıyı şeridinde İ.Ö. 1500 yıllarına dek uzanan bir tarihin tanığı seramik parçacıklar görülebiliyor. Akbük ve Didim çevresinde ilk yerleşim izleri Neolitik Devre ( M.Ö. 8000 ) uzanır. M.Ö. 16. yüzyılda Miken, Giritliler ve daha sonra da Aka kolonilerinin varlığı görülür. Persler, Romalılar ve Bizanslılardan sonra, 1071 Malazgirt Savaşı ve Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasından sonra ilk olarak Karia olarak anılan bu bölge Türklerin eline geçmiştir. 1. Haçlı Seferlerinin ardından yeniden Bizans ın eline geçmiştir.1261 yılından sonra Karia’da Menteşe Beyliği nin kurulmasıyla Akbük ve Didim çevresi bu beyliğin içine alınmıştır.Osmanlı İmparatorluğu zamanında varlığını " yeronda - yoran " ismi ile sürdürmüştür. 1955 depreminden sonra önceleri halk arasinda " Hisar " olarak da adlandırılan Yoran devlet tarafından yaptırılan afet evlerine taşındıktan sonra " Yenihisar " adını almıştır.

 

Ege ve Akdeniz in en güzel koylarında, yeşille mavinin binlerce tonunun kaynaştığı doğal bir ortamda, sürükleyici bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Üstelik bu yolculuk, dostlarınızla baş başa olabileceğiniz, gününüzü ve gecelerinizi paylaşabileceğiniz, eğlenebileceğiniz güzel bir teknede geçecekse eğer..

 

Akbük koyundan çıkıp güneydeki güzel koylara Akdenize doğru uzanan rüya gibi mavi yolculuklar... Doğayla baş başa kalmak, ıssız koylarda dinlenip turkuaz bir denizin tadını çıkrmak ve kafanızdaki bütün sıkıntıları atıp, yemyeşil bitki örtüsünü seyre dalmak istiyorsanız; aradığınız tatil türü mavi yolculuk olabilir. Mavi yolculukta; şehrin gürültüsünden uzak, tüm dertlerinizi unutup, gözünüzü her sabah başka bir koyda açabilir; geceleri yıldızların altında uyuyabilir ve istediğiniz yerde demirleyip, oranın zevkine varabilirsiniz.

 

 

4446995.jpg

 

Uğranılan kasaba ve köylerde yapılabilecek günlük gezilerde yöre halkının misafirperverliği ile tanışma, ve turizmin canlandırdığı gece yaşamına katılma imkanı bulunmaktadır. Ege kıyılarında yaşayacağınız bir mavi yolculuk serüveni sizi tekrar tekrar bu farklı tatili yaşamaya davet edecek, mavi yolculuk sizin de vazgeçilmez tutkunuz olacaktır.

 

Güne zengin ve doyurucu bir kahvaltı ile başlanır, öğle yemeklerinde zeytinyağlılar, salata ve meyva gibi akdeniz mutfağından seçilen hafif yemekler tercih edilir. Yüzme molasından sonra sunulan beş çayları ikindi keyfini arttırır. Akşam yemekleri ise tüm mavi yolcuların aynı masa etrafında toplandıkları, uzun sohbetlerin yapıldığı bir ziyafet sofrasına dönüşüyor.

 

6861925.jpg

 

Mavi yolculuk, daha önce bu geziye katılmış kişilerce tüm gerginlik ve yorgunlukların karada bırakıldığı tamamen doğa ile başbaşa kalınan ve zaman kavramının anlamını yitirdiği bir tatil olarak tanımlanmakta. Birbirinden sakin ve huzur dolu koylarda günler yüzme, güneşlenme ve su sporları yaparak veya balık tutarak geçmekte, koyda kalınan gecelerde ise güvertede yıldızların altında uyumanın ayrıcalığı yaşanmakta.

 

 

8168252.jpg

 

Türkiye nin en gözde tatil merkezilerinden biri olan Akbük bir yandan son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekerken diğer taraftan Avrupa emlak sektörünün önemli cazibe merkezlerinden biri olmuştur. Akbük koyu 11 km lik muhteşem bir sahil şeridine sahiptir. Yemyeşil doğası, zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş eşsiz doğası, temiz havasıyla huzur veren gürültüden uzak bir yeryüzü cennetidir. Modern turizm kenti anlayışına uygun bütünsel bir yaklaşımla sağlam bir altyapı, gelişmiş bir ulaşım sistemi, tam donanımlı sağlık hizmetleri, yatak sayısı ve hizmet kalitesi yönünden gelişmiş konaklama tesislerine sahip bir turizm kenti haline gelmeye aday görünüyor.

 

 

 

2293173.jpg

 

1105907.jpg

 

4420667.jpg

 

2564373.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.