Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Siirt fıstığı


_asi_

Önerilen İletiler

SİİRT FISTIĞI

 

2.jpg

 

Siirt fıstığının en önemli özelliği lezzeti ve iriliğidir. Siirt fıstığının Birkaç yıl öncesine kadar bölgesel pazarlarda pay bulabilen fıstığımız artık dünya pazarlarında pazarlanmaya başlandı.

 

"Siirt fıstığı, coğrafi özellikleri ve adaptasyonu bakımından antepfıstığından daha lezzetli ve daha iridir. Bu bölgede uzun yılları aşan sürelerde yetiştiriciliğinin yapıldığı bilinmektedir" "Siirt fıstığı, kendi ikliminde doğal olarak yetişmektedir ve orman örtüsü içinde sıkça bulunmaktadır. Bu veriler de şunu göstermektedir ki Siirt fıstığı, Antepfıstığı'ndan çok farklı bir üründür. Siirtte pek çok ailenin geçim kaynağıdır.

 

Siirt fıstığının içeriği, karbonhidrat-yağ dengesi açısından incelendiğinde insan sağlığı için istenen değerlere sahiptir. Siirt fıstığı genel olarak enerji hapı olarak tabir edilir. Siirt fıstığının alınması önemli miktarda enerji-protein açığını kapatır.

 

4a.jpg

 

Siirt fıstığının diğer bir önemli özelliği mineral maddelerce zengin olmasıdır. Siirt fıstığının 100 gramında 131 mg kalsiyum vardır. Özellikle kalp damar riski olanların diyetinde yeterince yer almalıdır. Çünkü kalsiyum kan basıncını düzenleyici etkiye sahiptir. Bundan başka kalsiyum ve fosfor, kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir.

 

Mineral maddelerden demir miktarı 100 gr Siirt fıstığında 7, 3 mg’dır. Bu oran diğer sert kabuklu meyve türleriyle etteki demir içeriğinden iki kat daha fazladır. Bu zenginliğe sahip Siirt fıstığını tüketilen besinlerimiz arasına katarsak vücuttaki kansızlık önlenir. Kan yapımına yardımcı olan demir vücuda yeterli miktarda alınmış olur.

 

Siirt fıstığının insan sağlığı açısından önemli bir yer tutmasının başka nedeni de vitaminler bakamından oldukça zengin olmasıdır. Bilindiği gibi vitaminler, vücudun büyümesi, gelişmesi, canlılığını sürdürmesi ve sağlığının korunması yönünden önemlidir.

 

Siirt fıstığı vitamin A, E, C, B, B1, B6 yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.