Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilecik-Eğitim Durumu


_asi_

Önerilen İletiler

EĞİTİM

 

DUMLUPINAR ÜNIVERSITESI bağlı Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve ANADOLU ÜNIVERSITESINE bağlı Bilecik Meslek Yüksek Okulu Bulunmaktadır

 

 

 

BILECIK İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genel Bilgi

 

1993–1994 öğretim yılında kurulan Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İsletme ve İktisat bölümleri ile öğretime açılmış, 1994–1995 öğretim yılında bunlara Kamu Yönetimi Bölümü ilave edilmiştir. Fakülte bu üç bölümle öğretime devam etmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin amacı, bölümlerinin bilim alanlarında, çağdaş ve yüksek düzeyde bilgilere sahip elemanlar yetiştirmek ve lisans diplomasi vermektir. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağımızda iyi yetişmiş yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde giderek hızlanan ekonomik ve sosyal değişim süreci, kamu ve özel kesim kurumlarında yeni ve değişik is alanları ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca bu gelişmeye uluslararası kuruluşlarla olan ilişkiler de eklendiğinde uzman yöneticilere olan ihtiyaç daha da artacaktır. Bu nedenle Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İktisat, İsletme ve Kamu Yönetimi alanlarında uzmanlık kazanmış elemanların yetişmesi amacını taşımaktadır. Ayrıca, Yerel Yönetimler Yasası’ndaki değişiklik çalışmaları yanında ülkemizin geleceğinde yerini alacak başarılı yöneticileri yetiştirmek için sosyal bilimlerdeki yeni gelişmeleri takip ederek ülke sorunlarına ilişkin çalışmaları yürütmektedir. Fakülte ilk mezunlarını 1996–1997 öğretim yılı sonunda vermiştir. Fakülte’de halen; 1016 normal öğretim, 692 ikinci öğretim olmak üzere toplam 1708 öğrenci öğrenim görmektedir.

 

 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BİLECİK MESLEK YÜKSEK OKULU GENEL BİLGİ

 

Yüksekokulda bir tek Teknik Programlar Bölümü mevcut olup, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Döküm, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Gıda Teknolojisi, İnşaat, Kimya, Makine, Otomotiv, Tarım Alet ve Makineleri, Tekstil olmak üzere 12 programda eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Döküm ve Tarım Aletleri programlarında sadece örgün, Otomotiv programında sadece ikinci öğretim, bunların haricindeki, diğer bütün programlarda hem örgün hem de ikinci öğretim yapılmaktadır. Tekniker; endüstride, teknolojinin hem teorik hem de teknik işlevlerini bilen ve kullanan; dolayısıyla mühendis ile isçi arasında köprü oluşturan ara elemandır. Bazı küçük ve orta büyüklükteki isletmelerde tekniker, isletmenin en yüksek teknik elemanı olabilir, liderlik ve yöneticilik görevi üstlenebilir. Teknikerlerin, alanında kuvvetli bir teorik bilgiye ve bu bilgiyi endüstride uygulama yeteneğine sahip olmaları gerekir. Yüksekokuldaki iki yıllık öğretim süresince her yaz uygulamalı olarak 8+2 haftalık (8 hafta mecburi 2 hafta isteğe bağlı) Endüstriye Dayalı Öğrenim (EDÖ) uygulaması yapılmaktadır. Stajdan farklı olarak öğretim elemanları denetiminde yapılan bu uygulama ile öğrenciler hem işyeri tecrübesi kazanmakta hem de is bulma olanağına sahip olmaktadırlar.

 

 

AMAÇ Ülkemizin Avrupa Birliğine uyum sağlamak istediği günümüzde, teoriyi bilen, teknolojiden faydalanarak uygulama yapabilen ara insan gücüne duyulan ihtiyacı karşılayacak nitelikte teknikerler yetiştirmektir.

 

 

AÇILAN PROGRAMLAR Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Döküm, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Gıda Teknolojisi, İnşaat, Kimya, Makine, Otomotiv, Tarım Alet ve Makineleri.

 

 

SUNULAN OLANAKLAR Bütün öğrencilerin kullanabileceği Kütüphane, Kapalı Spor Salonu, Konferans Salonu, Yemekhane, Kafeterya

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.