Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aşk-ı Memnu operada


Önerilen İletiler

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Türk edebiyatında önemli yeri olan Halid Ziya Uşaklıgil'in ''Aşk-ı Memnu'' eserini, opera sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

 

Selman Ada'nın opera için yazdığı ''Aşk-Memnu''nun librettosu Tarık Günersen'e ait. İzmirli sanatseverler, genç ve deneyimli sanatçıların bir arada oynayağı ''Aşk-ı Memnu''da, Aytül Büyüksaraç'ı ''Firdevs Hanım'' karakterinde izleyecek.

 

Ruberto Chapi'nin ''Garcilaso'nun Ölümü'' operasını İspanya'nın Toledo kentinde sahneye koyarak geçen sezon adından söz ettiren İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 2009-2010 sezonunda da iddialı eserlere imza atacak.

 

 

İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç, sezonun en iddialı yeni çalışmaları arasında Richard Strauss'un ''Ariadne Auf Nexos'' operasının geldiğini söyledi.

 

Strauss'un eserlerinin farklı özellikleri nedeniyle sahneye konulması güç eserler arasında yer aldığını ve Türkiye'de bugüne kadar bestecinin ''Salome'' ve ''Elektra'' adlı eserlerinin sahnelendiğini ifade eden Büyüksaraç, Antalya Opera ve Balesi Müdürü Aytaç Manizade tarafından sahneye konulan eserin bu yıl sanatseverlerin ilgisini çekeceğine inandığını kaydetti.

 

İZDOB, yeni sezonu Carl Orff'un ölümsüz eseri Carmina Burana eserinden uyarlanan ve 250 sanatçının sahnede aynı anda performans göstereceği bale ile açacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 26 Eylül Cumartesi akşamı sahnelenecek eserde, 80 kişilik koro, 60 kişilik çocuk korosu, 50 kişilik bale ekibi ve 60 kişiden oluşan orkestra izleyicilerle buluşacak.

 

İZDOB'un bu sene ilk kez sahneleyeceği bir diğer eser de Karl Ludwig'in ''Bir Tenor Aranıyor'' adlı müzikal komedisi olacak. İstanbul'da daha önce sahnelenen oyunun İzmir'de farklı bir yorumla ve zenginleştirilmiş olarak sahneleneceğini bildiren Büyüksaraç, Evin Atik Yerli'nin sahneye koyduğu eseri Ege Bölgesi'nde farklı illerde de sahneleyeceklerini söyledi. Büyüksaraç, ''Bir Tenor Aranıyor'' adlı eserin, opera izlemeye yeni başlayan gençler tarafından özellikle beğenileceğine inandığını ifade etti.

 

İZDOB, yeni eserlerin yanı sıra ''Simon Boccanegra'', ''Saraydan Kız Kaçırma'', ''Romeo ve Juliette'', ''Kısa Hayat'' ve ''Garcilaso'nun Ölümü'' operaları ile ''Otello'', ''Korsan'', ''Don Kişot'' ve ''Sindrella'' balelerini de sezon içinde yeniden İzmirli sanatseverlerle buluşturacak.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.