Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Darıca Kuş Cenneti


_asi_

Önerilen İletiler

DARICA KUŞ CENNETİ

 

Kocaeli Gebze ilçesi Darıca’da bulunan, Darıca Kuş Cenneti ve Temalı Parkı Bayramoğlu'nda nesli tükenmekte olan hayvanların bakımını üstlenmek için1991 yılında kurulmuştur. 140.000 m2'lik alanı kaplayan parkta, 350 çeşit hayvan ve 250 çeşit bitki bulunmaktadır.

 

Darıca Kuş Cenneti ve Temalı Parkı, tropik merkez akvaryum, botanik bahçeleri ile çocuk oyun alanları ve kafeteryası ile bir bütün oluşturmaktadır.

 

Sadece Gebze'yi değil, Türkiye'yi dışarıya tanıtan, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Darıca Kuş Cenneti çocuklara hayvan ve bitki doğa sevgisi aşılayan bir yerdir. İstanbul'a 38 km. mesafede bulunan Darıca Kuş Cenneti ve Temalı Parkı, kuş türleri açısından dünyada benzeri olmayan bir park haline gelmiştir. Hayvanat bahçesinde 350 çeşit hayvan ve 250'nin üzerinde bitki çeşitleri, tropik merkez akvaryum, botanik bahçeleri ile çocuk oyun alanları, teleferikler, restaurantları ile bir bütün oluşturmaktadır. Darıca Kuş Cenneti Avrupa ülkeleri Topluluğu Hayvanat Bahçeleri Birliği üyesidir.

 

İnsanlığa, doğaya ve tüm canlılara hizmetin en güzel örneği olan Darıca Bayramoğlu Kuş Cenneti, Hayvanat Bahçesi & botanik Parkı 1991 yılında nesli tükenen kuşları bir araya toplamak, nesillerini devam ettirmek ve yanı zamanda yurdumuzda ve dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşayan kuş türlerinin tanıtılmasını sağlamak amacıyla kurulmaya başlanan ve 1993 yılında ilk kez halka da açılan, Türkiye'de eşi olmayan, dünyada da sayılı örnekleri arasında yer alan gerçekten eşsiz ve muhteşem bir yerdir.Birer doğa harikası botanik parkları, özel seralarda yetiştirilen renk renk orkideler, zambaklar, tropikal bitkiler, çiçek ve ağaç türleri göz zevkinin alabildiği renkler ile birer cümbüş yaratmaktadır.

 

darca07oy4.jpg

 

darca10ax7.jpg

 

darca04bs2.jpg

 

darca01jf4.jpg

 

darca09to4.jpg

 

darca11in5.jpg

 

darca03gs6.jpg

 

aygacan_darica_hayvanat.jpg

 

darca15dvt4.jpgdarca13dfy0.jpg

 

a756fb76-31f4-42e9-9046-98f3fd07051a.jpg

 

d041a057-e8b3-4b5c-8d58-8e18b99f5670.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.