Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kocaeli-Kerpe


_asi_

Önerilen İletiler

KERPE

 

Kocaeli Kandıra ilçesine 10 km. uzaklıktaki Kerpe Köyü’nde bulunan ilin Karadeniz kıyısındaki doğal limanıdır. Buradaki kayalıklar dalga gücü ile oyulmuş ve kıyıda ilgi çekici doğal görünümler oluşturmuştur. Ayrıca çevresi ormanlıktır.

 

Küçük balıkçı tekneleri ve deniz araçlarını barındıran limanı yakın tarihlerden itibaren önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir. Kerpe’nin doğal koyları, 150 m. uzunluğunda kumsalı bulunmaktadır.

 

normal_DSC00125.jpg

 

Karadeniz”in hırçın dalgalarının etkilemediği Kerpe, doğal koylara, 150 m’ye kadar sığ bir denize ve eşsiz kumsallara sahiptir. Zengin balık çeşidi, tertemiz çam havası ve doğal plajlarıyla Kerpe adeta bir tutku beldesidir.

M.Ö. 355-430 yılları arasında yaşayan Atinalı tarihçi Ksenopho, "Anabasis" adlı eserinde şöyle diyordu; Kalpe Liman adı verilen bu yer Asya Thrakia'sındadır. Bu Thrakia Ptos'un ağzında başlar. Sağa doğru Herakleia'ya kadar varır. Kürekle giden bir harb kadırgası Bizans'tan Herakleia'yaya kadar uzun bir gün sarf eder. Kalpe limandan denize doğru akmış bir kara parçası vardır. Deniz tarafı yüksek kayalıktır. Bunu karaya bağlayan dilin iç taraftaki alanda 10.000 kişi barınır. Batı tarafına bakan bir kumsalı olan liman, kayaların hemen dibindedir. Bir tatlı su pınarı denizin dibinden kaynar. Deniz kenarından başlayan gemi inşaatına yarayan büyük ağaçlardan oluşan bir ormanla kaplıdır. Geri kalan geniş ve güzel arazide kalabalık köyler vardır.

 

normal_kerpe--kerpe.jpg

 

Kerpe son derece elverişli bir coğrafi konuma sahip, sırtını alabildiğine sık çam ormanlarına dayamış, bu şekilde kuzeyden rüzgar almıyor. Denizi ise çocuklu aileler için idealdir. Avantajları saymakla bitmez. Öncelikle rüzgarsız bir koyda yer aldığı için Karadeniz in o meşhur dalgasını burada görmek mümkün değildir. Su 150 m ileride bile boyu geçmeyecek derecede sığdır. İklimi ise, ne günyedeki gibi bunaltıcı kavurucu sıcaktır nede serin.

 

normal_kerpe-kerpe.jpg

 

normal_kerpe2.jpg

 

normal_kerpe5.jpg

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.