Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sakarya-Poyrazlar Gölü


_asi_

Önerilen İletiler

POYRAZLAR GÖLÜ

Adapazarı’nın kuzeydoğusunda Sakarya Irmağı’nın yakınındaki 60 hektarlık bu göle, yanındaki Poyrazlar Köyü nedeniyle bu ad verilmiştir. Gölün başka bir adı da Teke Gölü’dür. Sakarya Irmağı’nın eski yatağında oluşan Poyrazlar Gölü, iki sırt arasında uzanmakta olup, Sakarya Irmağı taştığında fazla suları Kapaklı Boğazı’ndan göle boşalmaktadır. Genel olarak bu şekilde beslenen Poyrazlar Gölü, oldukça derin olup yalnızca güney kıyıları sığ ve sazlıktır. Kuzey ucunda bir ayakla fazla suları Sakarya Irmağı’na boşalır. Başta sazan olmak üzere çeşitli tatlı su balıkları bulunan göl, son yıllarda piknik alanları ile gitgide turistik bir önem kazanmaya başlamıştır.

 

Toprağı bereketli yamaçları çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı baharda kır çiçekleriyle daha da renklenen kuğuların uğrak noktası nilüferlerle kaplı Poyrazlar Gölü huzurlu bir doğa cenneti.Tertemiz havada yürüyüş piknik yapıp kafa dinlemek isteyenlerin gözdesi.. Adapazarı’nın kuzeydoğusunda Sakarya Irmağı’nın yakınındaki 60 hektarlık bu göle yanındaki Poyrazlar Köyü nedeniyle bu ad verilmiştir. Gölün başka bir adı da Teke Gölü’dür. Sakarya Irmağı’nın eski yatağında oluşan Poyrazlar Gölü iki sırt arasında uzanmakta olup Sakarya Irmağı taştığında fazla suları Kapaklı Boğazı’ndan göle boşalmaktadır. Genel olarak bu şekilde beslenen Poyrazlar Gölü oldukça derin olup yalnızca güney kıyıları sığ ve sazlıktır. Kuzey ucunda bir ayakla fazla suları Sakarya Irmağı’na boşalır. Başta sazan olmak üzere çeşitli tatlı su balıkları bulunan göl son yıllarda piknik alanları ile gitgide turistik bir önem kazanmaya başlamıştır.

 

1. derece doğal sit alanı olan saha özellikle hafta sonları yoğunluk kazanan piknik alanı; meşe sarıçam ve sahil çamı ile kaplı orman örtüsüne sahiptir.

 

 

k_emreyasar89_Panorama_00.jpg

 

k_babakaptan_foto_358.jpg

 

k_babakaptan_foto_524.jpg

 

k_KArslan_poyrazlar.jpg

 

k_Omer_Cicek_Poyrazlar.jpg

 

k_emreyasar89_CIMG0136.jpg

 

k_emreyasar89_golzz.jpg

 

k_emreyasar89_poyrazlar.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.