Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tekirdağ Kaleleri


_asi_

Önerilen İletiler

Tekirdağ Kaleleri

 

 

ÇORLU KALESİ (Çorlu)

 

00013938.jpg

Tekirdağ ili Çorlu ilçesinin kuzeybatısında bulunan kaleden günümüze sadece bazı kalıntılar gelebilmiştir. Kalenin yapım tarihi kesinlik kazanamamış ancak kalıntılarından Bizans dönemine, VI. yüzyıla ait olduğu sanılmaktadır.

 

Kalenin doğu ve batısı derin ve kuru dere yatakları ile çevrilidir. Kesme taş temeller üzerine moloz taş ve tuğladan duvarları örülmüştür. Kalıntılarından tam planını çıkarmak mümkün olamamıştır. Bununla beraber sur duvarlarının yuvarlak kulelerle desteklendiği görülmektedir.

 

 

KOCAKALE (Karacahalil Kalesi) (Malkara)

 

Tekirdağ ili Malkara ilçesi Karacahalil Köyü’nde bulunan kalenin yapım tarihi bilinmemektedir. Osmanlı döneminde yıkılan bu kalenin taşlar çevre köylerdeki evlerin yapımında kullanılmıştır. Kalenin Traklar zamanında yapıldığı, Bizans döneminde de kullanıldığı sanılmaktadır.

 

Kaleden günümüze herhangi bir kalıntı gelememiştir.

 

 

GERMEYAN KALESİ (Malkara)

 

Tekirdağ ili Malkara ilçesi, Kermeyan Köyü’nde bulunan Kermeyan Kalesinin yapım tarihi kesinlik kazanamamakla beraber MS. 50 yılında Roma İmparatoru Cladius tarafından burada kurulan bir şehri korumak amacı ile yapıldığı sanılmaktadır. Bizans döneminde de Balkanlardan gelecek akınlara karşı önlem olarak kullanılmıştır. Kalenin ne zaman yıkıldığı bilinmemektedir. Ancak bir deprem sonucu ortadan kalktığı veya Osmanlılar tarafından yıkıldığı sanılmaktadır.

 

Günümüze gelebilen kalıntılarından oldukça geniş bir alana yayıldığı ve duvarlarının Keşan taşları ile örüldüğü anlaşılmaktadır.

 

 

ELMALI KALESİ (Malkara)

 

Tekirdağ Malkara ilçesi Elmalı Köyü’nde bulunan bu kaleden günümüze sadece sur kalıntıları gelebilmiştir. Yapım tarihi kesinlik kazanamayan kalenin Bizans döneminde kullanıldığı sanılmaktadır. Osmanlılar döneminde de yıkılmıştır.

 

 

BOLAVAZT KALESİ (Malkara)

 

Tekirdağ ili Malkara ilçesi Yenidibek Köyü’nde bulunan bu kalenin yapım tarihi kseinlik kazanamamıştır. Bizans döneminde kullanılan kale Osmanlı döneminde yıkılmıştır. Kale yöreye hâkim yüksek bir tepe üzerinde savunma amaçlı olarak kurulmuştur.

 

Günümüze gelebilen duvar kalıntılarından kesme ve moloz taştan yapıldığı, kulelerle de desteklendiği sanılmaktadır.

 

Tekirdağ’da Malkara ilçesi Çimendere, Gözsüz köyleri ve Beşiktepe’de; Marmara Ereğlisi’nde bazı kale kalıntıları bulunmakta olup, yörede yeterli araştırma yapılmadığından bu kalelerin ne zaman yapıldığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.