Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

3 YAŞINA KADAR EĞİTİM ALMASI ÖZÜRLÜ OLMASINI ÖNLEYECEK


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

Anne karnında kaptığı virüs nedeniyle otizm hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Yağız Emre, 1 yıl içinde bilimsel eğitim alamazsa hayat boyu özürlü kalacak. 3 yaşına kadar gerekli eğitimi aldığı takdirde başkalarına bağımlı olmadan yaşamını sürdürebilecek olan Yağız'ın bunun için 119 bin TL'ye ihtiyacı var. Maddi durumu kötü olan Emre ailesi eğitim masraflarını karşılamakta yetersiz kalınca küçük Yağız, kaderine mahkum olmamak için kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

 

 

 

Merkez Osmangazi ilçesi Çıkıntı Sokak'ta yaşayan Kevser ve Ahmet Çiçek çiftinin iki çocuğundan biri olan Yağız Emre, dünyaya gelişinde 9 yaşındaki ağabeyi kadar şanslı değildi. Küçük çocuk anne karnında kaptığı virüs nedeniyle sorunlu olarak dünyaya geldi. İkinci oğullarının mutluluğunu yaşayan aile, ilerleyen aylarda Yağız Emre'nin öğrenme zorluğu çektiğini fark ettiler. Bu nedenle gittikleri doktor tarafından yapılan testlerde Yağız Emre'nin otistik olduğunu öğrenen Çiçek çifti için zamana karşı yarış başladı. 3 yaşına kadar eğitim alması gereken Yağız Emre'nin bu imkandan mahrum kalması onu ömür boyu başkalarına bağımlı bir hayata mahkum edecekti. Ancak maddi anlamda büyük külfet getiren bu eğitime işsiz olan babanın bütçesi yetmedi. Oğlunun eğitimi için çalmadık kapı bırakmayan anne de son çare olarak yardım kampanyası açtı. Ancak oğlu için şu ana kadar 11 bin TL toplayabildi.

 

 

 

Oğlunun önemli derecede zeka kusuru olmadığı için iyileşme şansının çok yüksek olduğunu belirten anne Kevser Çiçek, gerekli eğitim için istenen parayı karşılayamadıkları için çocuğunun özürlü kalacak olmasının kendisini çok üzdüğünü söyledi. Eğitim için toplam 119 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu anlatan Çiçek şunları söyledi;'Oğlum erken eğitime tabi tutulursa beyninin çalışmayan kısımları harekete geçiyor ve özürlülük durumu ortadan kalkıyor. Emre'nin yaşı uyguN, ancak bu eğitim pahalı bir yöntem olduğu için maddi yönden sıkıntı çekiyoruz ve çocuğum, gözlerimin önünde eriyor. Bir anne olarak çare bulamamanın sıkıntısı yaşıyorum. Devlet 3 yaşından sonra eğitim masraflarını karşılıyor. Ancak bizim erken bir şekilde bu tedaviyi yapmamız lazım. Doktorlarla görüştük ve Emre'nin erken tedavi görmesi sonucunda bu hastalığı yenebileceğini söyledi. Yağız Emre'ye yardım eli uzatılmazsa, kendisine zarar veren, toplumdan ayrı yaşayan ve bir ömür boyu özürlü olarak yaşayan birey haline gelecek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.