Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ENGELLİ SAYISI TÜRKİYE'DE KESİN DEĞİL ..


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

Başbakanlık özürlüler idaresi Başkanlığının yaptıoğı araştırma raporunda, nüfus yoğunluğunun diğer bölgelere göre düşük olduğu Ege ve Akdeniz'de engelli sayısının yüksek olmasının ise kendi babına değerlendirilmesi gereken bir olduğu olduğuna vurgu yapıldı. Hazırlanan rapora göre engelli nüfusun en yoğun yaşadığı bölge Marmara Bölgesi Gerçek engelli sayısının 1 milyon 673 bin 550 olduğunu da açıklayan Başbakanlık. Türkiye'deki engellilerin yüzde 41 "inin kadın, yüzde 59'unun erkek olduğunu bildirdi.

 

 

 

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının hazırladığı Türkiye Özürlüler Araştırması' raporunda, engellilerin bölgeler göre sayı ve oranları, engellilik çeşitleri ve cinsiyete göre dağılımına yer verildi. Engelli nüfusun coğrafi bölgelere göre dağılımı irdelendiginde, engellilerin en yoğun yaşadığı bölge Marmara Bölgesi oldu. Marmara Bölgesinin Türkiye nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölge olduğu düşünüldüğünde engelli nüfusun yoğunluğunun fazla olmasının da beklenen bir durum olduğuna dikkat çekilen rapora göre 402 bin 619 engellinin yaşadığı Marmara Bölgesi'ni 307 bin engelliyle İç Anadolu, 264 bin engelliyle Karadeniz. Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. Raporda, nüfus yoğunluğunun diğer bölgelere göre düşük olduğu Ege ve Akdeniz'de engelli sayısının yüksek olmasının ise kendi başına değerlendirilmesi gereken bir durum olduğuna vurgu yapıldı.

 

 

Başbakanlık raporunda Türkiye'deki gerçek engelli sayısının iddia edildiği gibi 2 milyon 117 bin 7 değil. 1 milyon 673 bin 550 olduğu açıklandı. Rapora göre 857 bin 631 kişiden oluşan bedensel engellilerin 47 bin 36'sında görme, 27 bin 78'ınde işitme. 72 bin 268'inde konuşma ve 56 bin 214'ünde ise zihinsel engel de var. 412 bin 132 kişiden meydana gelen görme engellilerin 29 bin 20l'inde işitme. 21 bin 9'unda konuşma ve 17 bin 172'sınde zihinsel engel bulunuyor. 252 bin 810 kişiden meydana gelen işitme engellilerin 86 bin 7Tsindc konuşma ve 16 bin 158 sinde zihinsel encel var. 263 bin 7 konuşma engelliden 71 bin 15l'inde aynı zamanda zihinsel engellilik de bulunuyor.

 

 

Başbakanlık raporunda. "Dikkat çekici olan. işitme engeli bulunanların yüzde 34'ünde aynı zamanda konuşma engeli ve konuşma engeli bulunanların yüzde 27'sinde aynı zamanda zihinsel engelin bulunduğudur" ifadesi kullanıldı. Raporda engellilerde cinsiyete göre dağılım analizi de yapıldı. Buna göre Türkiye'de engellilerin yüzde 41'ı kadın, yüzde 59'u erkek olarak açıklandı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.