Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MUSTAFA KORUYUCU AİLESİYLE BERABER HAYATA TUTUNUYOR ..


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

30 Agustos 2008’de Antalya-Serik karayolunda bir gence bir araba çarptı ve kaçtı. Üzerinden hiçbir kimlik çıkmayan, kaza sonrasında vücudunun hiçbir yeri tutmayan ve bilincini tamamen kaybeden genç, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakıma alındı. Burada film ve romanlardaki tesadüfleri aratmayan bir tesadüf yaşandı ve yakınları için bekleyen iki kadın isimsiz gence sahip çıktı.

 

 

Kadınlardan birisinin ismi Gülsüm Kabadayı’ydı. 155 gün AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda kalan ve 157 gün de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören genci Gülsüm Kabadayı hiç yalnız bırakmadı. Hastanedekilerin ‘Umut Bebek’ olarak tanıdığı genç, hayata yeniden bağlandı.

 

Yeniden yoğun bakımda

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan Umut Bebek´i devlet korumasına aldı. Kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence ‘Mustafa Öz’ adına düzenlenmiş bir kimlik verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavi sürecinde büyük bir özveriyle annelik yapan Gülsüm Kabadayı’ya koruyucu aile statüsü tanı*********** Mustafa Öz’ü teslim etti. Devlet, aileye de 651 TL aylık bağladı.Geçen yıl bayramları kimsesiz olarak hastanelerde geçiren Mustafa Öz, bu Ramazan Bayramı’na yeni ailesi ile yeni evinde girdi. Ne var ki, bu günler uzun sürmedi. Önceki akşam dişleri kilitlenen ve fenalaşan Öz, tekrar yoğun bakıma alındı.

 

Ona ‘anne’ diyor

Koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, yine çocuğunun başucundaydı. Gülsüm Kabadayı, Mustafa Öz’ün sağlık durumunun düzeldiğini ve yeniden ‘Anne’ demeye başladığını söyledi büyük bir sevinç içinde. Çocuğun durumunun kendilerini çok korkuttuğunu belirten Kabadayı, “Bir an yavrumuzu kaybedeceğimizi sandık. Ama Allah onu bize bağışladı” dedi.

 

Ameliyat olan görümcesini yoğun bakımda beklerken Mustafa’yı tanıdığını söyleyen Kabadayı şöyle devam etti:“Hastaneye yoğun bakıma getirdiklerinde ismi bile yoktu. Görümcem ölünce, yoğun bakımda yakınını bekleyen arkadaşım Handan Yılmaz ile birlikte günlerce bu kimsesiz çocuğa baktık. Doktorlar, ‘Hiçbir umut yok’ dedi. Ama yavrumuz sevgiyle büyüdü. Artık göz hareketleriyle konuşuyor. Yürümeye de başlayacak.”

 

Sadece öz annesine veririm

Eşİnden boşanan Gülsüm Kabadayı, kent merkezindeki Kırcami’de bulunan kiralık evden çıkarak, hastaneye yakın olması için Yıldız Mahallesi’ne taşındı. Kabadayı’nın üç çocuğu var ve üçü de öğrenci. Aile, birçok hayırseverin desteği ile ayakta duruyor. Mustafa’yı kendi evlatlarından ayırmadığını ve bütün aile olarak onu çok sevdiklerini belirten Gülsüm Kabadayı, “İlk zamanlar hastanedekiler Mustafa’nın yaşayacağını düşünmüyorlardı. İnşallah daha iyi duruma gelecek, diğer insanlar gibi yürüyüp konuşabileceği günleri de göreceğiz. ‘Oğlum anneye gideceğiz’ dediğimde gözlerini kapatıp açarak tepki veriyor. Belki ailesine kavuşabilir. Ancak ben onu sadece eğer annesi gelirse ona veririm. Onun dışında kimseye vermeyiz, çünkü artık bizden biri oldu. Eğer bu sevgiyi kaybederse işte o zaman umut tükenir” dedi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.