Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yalova mutfağı


_asi_

Önerilen İletiler

YALOVA YEMEKLERİ

 

YUMURTA TİRİDİ (Yalova)

 

MALZEMESİ:

5 yumurta

1 soğan

5 domates

1/2 su bardağı su

katıyağ

kırmızıbiber

tuz.

 

Piyazlık doğranmış soğanları kızgın yağda pembeleştirin. Soğanların üzerine kabukları soyulup, küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çektirin. Tuz ve biberini katıp, suyu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Malzemelerin üzerine yumurtaları kırın ve yumurtanın akını beyazlatın.

 

 

 

YAPRAK PİDESİ (Yalova)

 

Malzemeler;

Yoğurt 1 su bardağı

Soğan 1 bağ

Su 1 su bardağı

Mısır Unu 2 su bardağı

Asma Yaprağı 20 adet

Ayçiçeği yağı 1 çorba kaşığı

Nane ½ bağ tuz

 

YAPILIŞI

Yoğurdu su ve tuz ile çırparak karıştırıp ayranı hazırlayın (ayranın ekşi olması tercih edilir) Yaprakları yıkayıp süzdürün. Naneyi ince ince kıyın. Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın. Ayrana mısır ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın. Bir tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın. Üzerine bir sıra yaprak dizin. Hazırladığınız harcı 2 cm. kalınlığı olacak biçimde altı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Tavanın ağzına biraz daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin. Tavaya kaydırıp diğer yanına da kızartın. Ateşten alıp dilimleyerek servis yapın.

 

 

 

TERMAL TATLISI (Yalova)

 

Malzemeler;

Krep hamuru için;

15gr. un

1 ad. yumurta

3 gr. çiçek yağı

1 gr. tuz

1 gr. şeker

İçi ve Sosu için;

50 gr. elma marmeladı

5 gr. kavrulmuş nüverde

50 gr. vişne reçeli

5 gr. nişasta

50 gr. Su

 

YAPILIŞI

Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır. Teflon tavada pişirilir. Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür. Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilerek servise sunulur.

 

 

 

TERMAL SARMA (Yalova)

 

Malzemeler;

120 gr. iki parçaya bölünmüş biftek

50 gr. margarin

100 gr. kuru soğan

30 gr. kültür mantarı

2 gr. karabiber

Yeteri kadar tuz

 

YAPILIŞI

Biftekler ince bir şekilde dövülür. Soğan ve mantar margarin ile sote edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Dövülmüş bifteklere birer kaşık ilave edilerek sarılır. Kürdan ile tutturulur. Teflon tavada margarin ile kızartılır. Çukur bir kaba alınıp et kızarttığımız tavada sosu yapılır. Kızartılan bifteklerin üzerine ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Servis tabağına alınarak yanında patates kroket, tereyağında domates soslu spagetti ile servis edilir.

 

 

YALOVA KÖFTESİ (Yalova)

 

Malzemeler;

400 gr. koyun kıyması

3 adet yumurta

1 kalın dilim bayat ekmek

2 orta boy soğan

Yarım su bardağı kaşar

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi

4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin

½ bardak süt2 çorba kaşığı un

1 adet yeşil salata

 

YAPILIŞI

Uygun boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş Hindistan cevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak iyice karıştırılır. Bu karışmış malzeme bir kere daha kıyma makinesinden çekilir. İri iri parçalara ayrılır. Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur orta hararetli fırında yarım saatten fazla pişirilir. Üstünün kızarması makbuldür.

 

Kremanın yapılması:

Ufak tencereye yağ konulur, eritilir. Az un eklenir, bir dakika kadar kavrulur. Süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Çok ince kıyılmış yeşil salata konularak itina ile karıştırılır.

 

 

 

MİFLÖYLÜ YALOVA KEBABI (Yalova)

 

Malzemeler;

20 gr. Kaşar

150 gr. kemiksiz kuzu eti

1 adet orta boy domates

1 diş sarımsak

1 adet sivri biber

2 adet taze soğan

50 gr. soya sosu

2 adet defneyaprağı

60 gr. milföy hamuru

yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber

 

YAPILIŞI

Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır. Teflon bir tavada yağsız sote edilir. Et suyu çekince tereyağı ilave edilir. Diğer malzemelerle ilave edilerek yavaş ateşte iyice demlendirilir. Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebabımızı milföyün içine koyarak üzerine kaşar serpilip servis edilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.