Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Adana terimleri


_asi_

Önerilen İletiler

Aboo:Hayret nidası, sevinç, şaşkınlık ve heyecan bildirir.

Acar:Yeni, kullanılmamış.

Adı Batasıca:Lanet ifadesi, ismi telafuz edilmek istenmeyen kişiler için kullanılır.

Afara:Tarlada hasattan arda kalanı toplama.

Anarya:Geri vites, geri gitmek.

Algan Kuşu:Sadece kağıt kullanılarak yapılan uçurtma.

Allöş:Sevinç nidası.

Analı-Gızlı:İçli köfte ile dışındaki malzemeden yapılan fındık büyüklüğündeki tanelerin birlikte pişirildiği sulu yemek.

Aşgana:Mutfak.

Avel:Aptal, Avanak.

Avsun:Efsun.

Banadura: Domates.

Banadura Suyu: Domates salçası.

Barnak:Parmak.

Bayakdan:Biraz evvel, demin.

Bici Bici:Nişastadan yapılan ve üzerine buz rendelenen bir tatlı.

Bider:Tuhum.

Bocit:Sürahi.

Böbü:Yer altında yaşan bir çeşit zehirli örümcek.

Böğü:Canavar.

Büllük:Küçük çocuk penisi.

Camız:Manda.

Carcür:Şarjör

Celfin:Henüz yumurtlama yaşına gelmemiş tavuk.

Cere:Testi.

Cılk:Çürük, bozuk.

Cıncık:Cam, cam kırığı, cam parçası.

Cıncık Gulle:Misket.

Cıyındırık:Etin sinirli tarafı.

Curun:İçinde hayvanların su içtiği veya yem yediği tekne.

Cülük:Civciv.

Çapıt:Çaput, bez parçası.

Çiğit:Pamuk çekirdeği.

Çimmek:Suda yüzmek, banyo yapmak.

Çingil:Sıvı yiyecekleri koymak için bakırdan yapılmış saplı kap.

Çul: Dokuma yer sergisi.

Dardağan:Nohut büyüklüğünde çekirdekli, yeşil ağaç meyvesi.

Debildek: Darbuka.

Deli Gız:Ağaçtan yapılmış büyük kaşık.

Dehbe:Kulplu ağzı kapaklı güğüm.

Dıkılmak:Girmek.

Döş:Göğüs.

Dul Avrat Çorbası:Küçük küp şeklinde kesilmiş, etsiz hamur çorbası.

Elçi:Tarlada çalışan amelenin (ırgatın) amiri.

Enik:Köpek yavrusu.

Essah, Essahtan:Gerçek, gerçekten. (Ciddi misin? soru cümlesi gibi)

Eşgi:Ekşi.

Evdeci:Çiftlikte ev işlerini yapan erkek işçi.

Evraaç:Saç üzerinde pişen ekmeği çevirmek için kullanılan ahşap sopa.

Fallik:Hafif meşrep (kadınlar için).

FeriştahEn büyük kişi, padişah.

Fıcıtmak:Fırlatıp atmak.

Fırındak:Topaç, fırıldak.

Gadasını Aldığım:Sevgi ifade eden bir cümle.

Ganel:Su Kanalı.

Ganeviz:Kavanoz.

Garsambaç:Rendelenmiş buz üzerine şeker ve şerbet dökülen bir tür soğuk yiyecek.

Gasnaklı Kuş:Kağıt ve kamışla yapılan uçurtma.

Gındırık:Hafif aralık, biraz aralık.

Gıran, Gıranlar:Yaramaz çocuk, yaramazlar (çocuklar için).

Gulle:Bilye, misket.

Gunnamak: Doğurmak (hayvanlar için).

Gurk:Civciv çıkarmak için yumurta üstünde yatan tavuk.

Güdük:Gömlek.

Hambeles:Bir tür yaban mersini.

Hayma:Bahçeye kereste ve çalı kullanılarak yapılan gölgelik.

He, Heye:Evet.

Helke:Kova.

Hevkere:Köy evinin önünde bulunan ve içinde soğan sarımsak gibi sebze yetiştirilen küçük bahçe.

Hoşşik: Dalkavukluk yapan.

İsilik:Bir çeşit alerji.

Kele Bacım:Kardeşim (hanımdan hanıma söylenir).

Kertiş:Kertenkele.

Kirevit:Ahşaptan yapılmış divan.

Küncü:Susam.

Mahluta:Tüm mercimekle pişen mercimek çorbası.

Malamat:Rezil, Kepaze.

Manık:Kedi yavrusu.

Mıllığını Eğmek:Surat asmak.

Miltan:Erkek gömleği.

Mısmıl: Doğru düzgün, doğru dürüst.

Mitil:Yüzsüz yorgan.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.