Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aşıksınız ama mezhep ayrılığı var ne yaparsınız?


kriptex1000

Önerilen İletiler

Aşk ne kadar güzel değilmi ama bir o kadar acı..

 

Aşıksınız ama mezhepleriniz farklı..Ama o kadar sevdiniz ki zaten sizin için önemli olmayan bu meseleyi ailenize kabul ettirmek için elinizden geleni yapacaksınız..Ama tam bu olacakken karşınızdaki insan birdenbire sizi bırakıveriyor..Ne yaparsınız? :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günümüz de maalesef hala mezhep ayrımları yapılmakta.Seven insanın gözü sadece hiç birşeyi görmediği gibi bunu da görmemekte ve haklılarda.Aile büyüklerinin bu birlikteliğe razı olmamalarının bir çok nedenleri vardır.Bize ters gelse de aslın da haklılardır.Bunu bizzat yaşayan arkadaşlarım da var fakat herkes için yanı şeyleri söylemek doğru da değildir tabi.Fakat şuan gözden kaçırdığımız bir çok ayrıntı ileri de bir tokat gibi suartımıza çarptığın da iş işden çoktan geçmiş olacak.

 

Üstelik sen elinden geleni de yapmışsın bütün fedakarlıkları ve çabalarını da esirgememişsin,belki de aileni bile karşına aldın sanırım karşında ki senin kadar cesaretli değildi...

Aşk güzeldir her güzelliğin bir zor yanı mutlaka vardır,Her zaman gül bahçesin de salına salına gezemezsin dikenleri mutlaka yüreğine batacak ve canını acıtıp kanını dökecektir....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet çok sevdim..Başlarda ikimizde birbirimizi biliyoduk..Ve ben kabul etmedim..4 ay boyunca o kadar ısrar ettiki denemekten ne çıkar dedim..Yapamazsam ayrılırım dedim..Anlayacağın, o aşık olarak başladı bense denemek maksatlı..Hatta çok geçmez ayrılırım dedim..Çünkü ailem kabul etmezdi..Ama çok seversem belki mücadele ederim diyede düşündüm..

 

1,5 sene devam etti ilişkimiz..Ben çıkmaya başladıktan 6 ay sonra aşık oldum ona yani zamanla..Ve çıkmaya başladıktan 3 ay sonra evlenme teklif etti, kabul etmedim, çok erken dedim aslında daha ona aşık değildim ve o bana evlenme teklif ederken ben nasıl yapsamda bu adamdan ayrılsam diye düşünüyordum..Ve ben onun evlenme teklifini başladığımızdan 1 sene sonra kabul ettim..O gün gözleri ışıl ışıl oldu..Hatta o gün bizi gören bir arkadaşımız sizin neyiniz var, gözleriniz parlıyor dedi..Malumdu ikimizde mutluyduk..Ama benim bir sorunum vardı ailem..Ne olursa olsun kabul ettirecektim..

 

Ve ben evlenme teklifini kabul ettikten 5 ay sonra ayrıldık..Bir gün kızdım ara verelim dedim, oda ertesi gün kabul etti..Sonra 1 hafta görüşmedik..Sonra ona onu çok özlediğimi yazdım bir maille..Ve gelen cevap bir tokat gibiydi..Biz farklı dünyaların insanıyız..Birbirimizi daha da zor durumlara sokmadan ayrılmalıyız..

 

Onun ailesi tarafından bir problem yoktu..Ailesi beni o kadar sevdikii...Alevilerdi onlar, bizse sünni..Ama ben daha aileme bile söyleyemeden bitirdi..Ayrıldıktan sonra bir gece saat 1de bir mesaj attı bana "yalnızlığım çok kalabalık" diye ve arkasından bana bir türkü dinletti bulundupu yerden..Türküyü daha önce hiç duymamıştım..Türkü aslında herşeyi açıklıyordu..

 

Ay balam!

Tek başına çıkırem men dağlara bala dağlara

 

Yangını volkan görirem

Cin görirem can görirem

Mezarda hortlak görirem

Bin türlü tufan görirem

Gullidi yaban görirem korkmirem

Korkmirem balam korkmirem

 

Ay balam!

Şafak vakti düşirem men çöllere bala çöllere

 

Kükremiş aslan görirem

Kan yiyen sırtlan görirem

Dalgalı umman görirem

Cin görirem can görirem

Mezarda hortlak görirem korkmirem

Korkmirem balam korkmirem!

 

Ay balam!

Bu korkmamazlığım ile bu korkmamazlığım ile

Vallahi balai Billahi balai Tillahi balai

 

Harda bir yobaz görirem

Harda bir softa görirem

Harda bir molla görirem korkirem!

Dalkavuk fikirlerinden, riyakar zikirlerinden korkirem

 

Yani ne kadar okusakta, ne kadar gelişsekte hala softayız,hala mollayız,hala yobazız maalesef..Korktuğunu anladım..Başına gelecekleri tahmin etti ve kaçtı..Olan bize oldu ama haklıydı..Benim ailem tarafından evlensekte kabul görmeyeceğinin farkındaydı..

 

Benim babam makine mühendisi, onun babası inşaat işçisi..Onlar beni kabul ettiler ama benim ailem onları asla kabul etmezdi..Şimdi hangimiz daha aydınız, hangimiz daha yobazız, hangimiz daha geri kalmışız..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim yobaz kim aydın ? bu soru için çok canlar yanar ve çok tartşılır ....

 

Onun ailesinin seni seve seve kabul ettiğini söylemişsin, dediğin gibi senin ailen onları ve sevdiğin çocuğu hiç bir zaman kabul edemeyeceklerdi.Belki de onların düşüncesin de sen daha iyilerine layık olacaktın ama arada ki sevgiyi bilemeyceklerdi..Büyükler her zaman ayrı bir penceredn bakarlar hayata ve hep haklı çıkarlar...Bu da nasıl oluyor hep düşünmüşümdür...

Neyse sen bu denli severken ve herşeyi göze almayı planlarken o kaçmayı seçti yani...

Yok aslın da bu kaçmak korkudan değildir.Şimdi yazdıklarını okuyunca neden seni bıraktığını anladım ve mutlaka sen de anlamışsındır.Belli ki seni hala çok seviyor ve ömrü boyunca da unutamayacak...

Ailenle kötü olmanı istememiş ve göze aldıklarınız ve alacaklarınız ayrıca mücadeleniz sadece bununla sınırlı kalmayacaktı.Zaman ilerledikçe karşınıza bir çok engel çıkaracaklardı.Belki de bütün bunların arasın da senin sevgini de yitirecekti veya sen ona olan sevgini yitirecektin.İşte bunları göze almaktansa sensizliği göze almış..

Senin sevgini yüreğin de bir ömür boyu sorunsuz,sancısız ve tertemiz yaşamayı...

Zaman en iyi ilaçtır derler eskiler ve yeniler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

21 yüzyılda hala ne acıdır ki ilişkilere mezhepler yön verebiliyor en belirleyici ortak yön olarak

 

görülebiliyor

 

hepimizin ailesinde bunlar zaman zaman konuşulur ama bizler daha genç bir kuşak olarak en azından kendi

 

ailelerimize bunun aksini anlatmalı bu tabuları yıkmalarına yardımcı olabiliriz

 

ama sevgi su gibidir mutlaka akacak bir yol bulur kendine eğer sevginiz karşılıklıysa mutlaka bunu aşarsınız

 

en azından aşmanızı dileyelim biz

 

 

 

sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam 6 ay oldu ayrılalı..Ama bunun 4 ayı görüştük, 2 aydır hiç görmüyoruz birbirimizi..Ama bu zaman zarfında sürekli Allah'a dua ettim "eğer hayırlısıysa olsun" diye..İnançlı biriyim..Ve inanıyorum ki eğer o benim, bende onun kısmetiysek, eninde sonunda, ister aileler, ister dağlar denizler ne girerse girsin birgün yollarımız buluşacak..

 

Baştan beni terketmesini hazmedememiş savaşmıştım..Bahsettiğim 4 ay benim savaşma sürecim..Ama olmadı, herşey daha da ters gitti..Şimdi ise hiçbişey yapmıyorum ve yapmıycamda..Dediğim gibi kısmetse yollarımız buluşacak..

 

 

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, çok iyisin..

 

Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet zaman en iyi ilaçtır..çok doğru..

 

Bana ayrıldığımızda açıklama yapmadı,yapamadı..Tam 4,5 saat birbirimize sarıldık ve ağladık...Sadece ağladık..Daha sonra ben 4 ay mücadele ettim onunla..Geri gelmesi için ama dönmedi..

 

Ve bana bu 4 ay içinde sadece şu açıklamayı yaptı.." hani sık sık rastlarız ya, türk filmlerinde çok fazla..çocuğunu cami avlusuna bırakmak zorunda olan anne..belki bu bir delilik noktası ama yapmak zorundadır..sen çocuksun ben anne" dedi bana...

 

Belki çok daha hazin hikayeler var, belki değil illaki..Ama bana görede benim yaşadıklarım hiç azımsanmıyacak şeyler..Özellikle daha önce hiç aşık olmamış biri olarak benim için..Hiç aşık olmadığım içinse hiç terkedilmedim,hep terkettim..Yaşadıklarım çok ağır geldi bana..

 

Evet büyükler genelde haklı çıkarlar ama mezhep ayrımcılığı olayında maalesef aileme katılmıyorum..Haklı olduklarınıda düşünmüyorum..Hepimiz müslüman değilmiyiz sonuçta..

 

Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet zamanımızın en büyük ayıbı bu ayrım........ama aşılamz diye bir şey yok..yeterki canı gönülden iste sew emin ol sonu güzel olur.......

 

 

 

 

 

ayrım yapan zaten beni hak etmiyordur.............beni ben olduğum için sewmeli olduğum gibi kabullenmeli herşeyin bir ortası vardır...........ama ben bu sorunun yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyorum......ve de mutlu oluyorum.........

 

 

 

 

 

 

aşk zoru başarmaktır...savaşı kazanmaktır..............diren ve al sewdiğini........

 

 

 

:wub::wub::wub:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşk çok değişik bir duygu bence insanın ayaklarını yerden kesen tabir yerinde ise aklının beş karış yukarda olduğu zamanlar. O yüzdende insan aşıkken gözü hiç bişey görmüyor dil din mezhep ırk ayırımları aşıkken hep aşılacak şeyler gibi gözüküyor hee evet gezerken tozarken belki göze batmayabilir ama evlilik çocuk oyuncağı değil malesef iki kişinin bi arada dört duvar içinde yaşadığı bir kurumda değil aileler çevreler bir sürü sorumluluk gerektiren bişey.

İnsan başına gelmeden bilemiyor belki ama bir başka kültürü benimsemek malesef çok zordur ben denedim ve başarılı olamadım yada aşkım yetmedi bilmiyorum bildiğim bişey varki her ne kadar ayırım kötü bişey desekte malesef farklı mezhepte olan insanlar hala birbirlerine ılımlı davranamamakta ve ailelerde bu tür evliliklere izin vermemekte haksızlarmı birazda haklılar bence....

 

Umarım böyle sorunları olan herkes en az zararla atlatır ve belkide üstün gelir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

işin ilginç yanı aileler tamam bu konu hakkında biraz geri kafalı oluyor ama ya yeni nesil ona demeli onların bu kanıyı değiştirmesi gerekirken sanki inadına daha sıkı ve bağnaz bir düşünce oluşuyor ...made sana bir konuda katılmıyorum ben doğudayım ve bu yargı daha bir sıkı sıkıya tutuluyor... mesela bir şiii sünni ile evlenemez... cevap olarak dini dinine mezhebi mezhebine uyacak ... böylelikle evde kavga olmayacak kanısı var aynı dili konuşmuş olacak... diye sayılıyor... ve aile bağları daha bir perçinleşecek ... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben gördümki aşk büyülü bişey ama herşeyi çözecek kadar büyüsü yok..

 

İki insan birbirini ne kadar sevebilirse o kadar sevdik..Yada kendi adıma konuşmam gerekirse bir insanın diğer bir insanı sevebileceğinden de çok sevdim..

 

Ama ikimizde biliyordukki aşkımız sorunlarımızı çözmeyecek..Zamanla bizi belkide birbirimize düşman bile edecek...Bu elimizde olmadan bizden bağımsız olarak gelişecek..

 

Yaşamak ve hissetmek gerekiyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşk ne kadar güzel değilmi ama bir o kadar acı..

 

Aşıksınız ama mezhepleriniz farklı..Ama o kadar sevdiniz ki zaten sizin için önemli olmayan bu meseleyi ailenize kabul ettirmek için elinizden geleni yapacaksınız..Ama tam bu olacakken karşınızdaki insan birdenbire sizi bırakıveriyor..Ne yaparsınız? :(

 

Karşınızdaki sizin kadar aşık değilmiş demekki...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mystic river doğru söylüyor olabilirsin..açıkçası bilemiyorum..bildiğim bişey var karşımdaki insan peşimden çok koştu, çok istedi..başlarda ben hiç istemedim çünkü mezhep ayrılığının sorun olabileceğini düşündüm hep..bunu bile bile girmek istemedim bu işin içine..ama zamanla o kadar uğraştıki benimle yapmadığı şey kalmadı..bende yaklaşık 4 ay sonra sanırım teslim oldum yani kabul ettim onu..sonrasında o kadar hissettimki bana aşık olduğunu arkadaşlarım bile bizi yanyana gördüklerinde bu adam sana deli gibi aşık diyebiliyolardı..o kadar hissediliyodu yani..gözlerinden de ben okuyabiliyodum zaten bunu diğer herkes gibi..çünkü dili yalan konuşsa gözleri kendini ele veriyodu..şimdi dediğinde doğru olabilirmi bilemiyorum..açıkçası hiçbirşeye kesin hüküm koymayı sevmeyen ben, sana da belki haklı olabilirsin diyebiliyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 yıl sonra...

Bende bi alevi cocukla birlikteyim ailem cok kati bizde deli gibi seviyoruz ama olmuyo onun ailesi yönünden sorun yok ama bizimkiler birakmiyo bende onu istiyorum ama sonrasinda ileriyi düsündükce acaba diyorum gercekten sorunlar cikabilirmi ver sanirim cikacaktir Allahim nolur bana bi cikis yol göster

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

İnsanları bölüp parçalayan biribirine düşman eden etnisite, dinler ve onların mezhepleridir. Önemli olan, onların esiri değil onlardan bir an evvel kurtulmaktır. Yoksa elbette sorun çıkar. Anlaşan çiktlerde çıkmasa da en yakınları kaşıyarak sorun çıkarabilirler. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir ilişkinin sürdürülebilirliği mezheplere değil ortak özelliklere, güvene, sevgiye falan dayanır diye biliyoruz.

 

tek başına mezhep ilişkide neyi belirliyormuş acaba?

 

ben galiba bu anlamda şanslı doğanlardanım. 

 

 

valla bizim aile gibi olun. 

 

Çin'li gelinimiz bile var.

 

tek problem evdeki biblolar.

 

bizim dekor olarak gördüğümüz küçük objeleri onlar da kendi kutsallarından dolayı başka anlamlar yüklüyor.

 

yani bu dinsel mevzular sadece bizde yok her toplumda var.

 

takan takıyor mutsuz oluyor.

 

takmayan da mutlu oluyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.