Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rep puanı verirken hangi kıstasları göz önünde bulunduruyorsunuz merak ettim?


FUZULİ

Önerilen İletiler

Amacım rep puanını artırma üzerine gibi bir basit konuyu derinlemesine incelemek değil.Rep konusu sadece analatmak istediğime bir araç.

 

Rep puanı verirken hangi kıstasları göz önünde bulunduruyorsunuz merak ettim?

 

 

Yazının içeriği, yazan kişinin önüne geçip yazı üzerinden mi değerlendiriyorsunuz, ismi gördüğünüzde bu adam benim fikrimi taşıyor repi hak ediyor mu diyorsunuz ne diyorsunuz?

 

Dili çok güzel kullandığına mı bakıyorsunuz?

 

Yazıdan bir şey anlaşılmasa bile sizin duygunuzu taşıyan sert bir cümleyle kurduğunuz bağlantı mı rep vermenize sebep oluyor?

 

Yoksa burda da mı tanıdığa destek psikolojisi var?Tanıdık mı bir cümle görmeniz yeterli ver repi durumumu hasıl oluyor?

 

Başka bir açıdan okuduğunuz yazı sizin düşüncenizi desteklemiyorsa hemen bir eksi rep vermek için basıyor musunuz tuşlara?

 

Burdan sonuç çıkarırsam replerimi artırmayı düşünüyorum da! biggrin.gif

 

 

MUHABBETLE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası artı rep verirken, o yazının kimin tarafından yazıldığının çok bir önemi yok benim için. Düzgün ifade , objaektif ,dürüst bir yaklaşım ve yazdıkları ile çelişmiyor olması yeterli.Aynı düşünceye sahip olmamız da önemli değil. Negatif rep kullanmayı pek istemiyorum. Bir kişiye verdim şimdiye kadar ,dürüstçe söylemek gerekirse sonra da pişman oldum. Nasıl geri alınabilir onu bilemiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben repimi geri alabiliyorum.bir gün bekleyince repim geri dönüyor.ben geri gelmesini istemiyorum.neden geri geldiğinide anlamıyorum.gelmesin.

 

bana repleri güzel yazdığım için veriyorlar.bence en güzel ben yazıyorum.başkaları karışık yazıyor.hiçbir şey anlamıyorum.sıkılıyorum.rep vermiyorum.kendime vermek istiyorum.ama artılarımı bulamıyorum.bulunca kendime vereceyim.

 

rep verirken en çok ne yazdığıma dikkat ediyorum.eyer iyi yazmısşam daha çok rep vermek istiyoum bana.başkasına verirkende en kısa yazıya veriyorum.gülen adam çoksa mutlu oluyorum ona veriyorum.ağlayan adama vermiyorum.şaşkın adama ne yapıcağmı bilmiyorum.çünki şaşırıyorum.bazan gözümü kapıyorum.mağus kimin üzerindeyse ona veriyorum.mağus bozuk benim.onun için bazen yanlış yere başkasına veriyorum.ama başkasıysa çizgi veriyorum.öğle yağni.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bir de bu rep var tabii. İnsana doğal olarak bir etki yapıyor. Vay be diyorsunuz bazen, kızıyorsunuz eksilere.

 

Ben çok açık söyleyeyim bazı kriterlerimi.

 

Eksi değerli burada! Sadece bir kere veriliyor gün içinde. Onun için kıstasım daha çok "samimiyet" ve "üslup". Yani tartışmayı olmadık yerlere olmadık şekilde çekiyor mu? Ne anlatılıyor o nediyor? Doğru dürüst ifade edilmişse karşıt görüştekine eksi REP vermiyorum. Demogoji, kalıplama, hakaret vb. gördüm mü en kötüsünü tespit edip vermeye çalışıyorum eksi REPi. O yüzden kişiye değil iletiye odaklı kullanmaya çalışıyorum bu hakkımı.

 

Artıda olumlu kriterim fazla yok. Desteklediğim yazıya veririm genelde. Burada karşı taraf olumlu etkilendiği için daha subjektif davranırım. Olumsuz kriterim var bu konuda. Eğer genel duruşunda sorunlar gördüğüm bir kişiyse; ya da daha açık bir ifadeyle genel olarak "eksi" değerlendiriyorsam şahsı zaten istisnai olarak karşılaştığım ve beğendiğim yazılarına REP vermemeye çalışıyorum. Çünkü kişi artıları aldıkça yaptığı diğer eksilik işleri iyice unutabilir bana göre. En azından benden artı almış olmasını istemem "hoşgörmüş" olacağız diye.

 

Söyledim çünkü verdiğimiz REPler bir şekilde etkiliyor insanları, sonra şüphe oluşmasın hakkımızda zihinlerde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.