Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yıldızlar ve ustalar Toronto'da


Misafir Bastet

Önerilen İletiler

Dünyanın en prestijli festivallerinden Toronto Uluslararası Film Festivali başladı. Steven Soderbergh, Pedro Almodóvar, Lars von Trier, Michael Haneke gibi ustaların son filmlerinin yer alacağı festivalde Türkiye'den de iki film bulunuyor.

 

Broken%20Embraces.hlarge.jpg

 

FIPRESCI, Ulusal Sinema ödülü gibi ödüllerin verildiği ama temel olarak yarışmasız bir etkinlik olan Toronto Film Festivali başladı. Festivalde Türkiye'den 2 yönetmenin filmleri de izleyici ile buluşacak.

 

Aslı Özge'nin yönettiği 'Köprüdekiler/ Men on the Bridge' ve İsmail Necmi'nin ilk uzun metrajlı filmi 'Should I Really Do It?/ Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?'' Toronto Uluslararası Film Festivali'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 'Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım? Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Resmi Seçki, ‘Discovery / Keşif’ bölümünde gösterilecek.

 

Cannes, Berlin ve Venedik'le beraber dünyadaki en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen Toronto Uluslararası Film Festivali, aynı zamanda Kuzey Amerika'nın bir numaralı dünya ''prömiyer festivali'' olma özelliğine de sahip. Festival, 'Ray' ve 'Slumdog Millionaire' gibi birçok Oscar ödüllü filmin ilk gösterimlerinin yapıldığı festival olması nedeniyle ''Oscar habercisi'' olarak da kabul ediliyor.

 

Venedik Film Festivali'nde 'Altın Aslan' için yarışan Fatih Akın 'Soul Kitchen' filmiyle Toronto'da da seyircilerinn karşısına çıkacak.

 

Jon Amiel'in 'Creation' filmiyle açılacak olan festivalde, Colin Farrell'ın başrolünde olduğu Neil Jordan imzalı 'Ondine', Steven Soderbergh'in Matt Damon'lı komedisi 'The Informant!', Scott Hicks'in, Clive Owen'nın yer aldığı 'The Boys Are Back' filmi gibi birçok filmin ilk dünya gösterimleri de yapılacak.

 

 

Her yıl birçok aynı filmi gösterdikleri için Venedik Film Festivali'ne rakip festival olarak da adlandırılan Toronto'da bu sene gösterilecek önemli filmler arasında 'Leonard Cohen: I'm Your Man' (Yön: Lian Lunson), 'Antichrist' (Yön: Lars von Trier), 'Broken Embraces' (Yön: Pedro Almodóvar), 'Face' (Yön:Tsai Ming-liang), 'The Good Heart' (Yön: Dagur Kári), 'The White Ribbon' (Yön: Michael Haneke), 'Triage' (Yön: Danis Tanovic), 'A Serious Man' (Yön: Coen Brothers), 'Enter the Void' (Yön: Gaspar Noé), 'Carmel' (Yön: Amos Gitaï), 'The Road' (Yön: John Hillcoat), 'Life During Wartime' (Yön: Todd Solondz) bulunuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi film seyetmeye oraya gidemem.gitmeye kalksamda bulamam.burda film yokmu.sinemada mısır bile var.ama mısırcı çocuk mısırları yiyordu şikayet ettim bana da verdi ama para aldı.orda para almazlarsa bende giderim.niye mısırlara para alıp almadıklarını yazmamısşınız.nasıl gidilcek.otobüs kalkıyormu.kaç numara gidiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.