Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Türkler et pişirmeyi bilmiyorlar. Bizim kültürümüzde etleri çok pişirmek makbul. Uzun dinlenmiş etler ise fazla piştiğinde ziyan olur ve sertleşir. Hangi etin ne kadar pişirilmesi konusunda bilgimiz yok. Genellikle fazla pişmiş et tercih ediyoruz.

 

İnsan evlenirken de yemek yerken de hep kökenine bakar. Bizim kökenimizde de hep çok pişmiş etler var. Zaten tencere yemeklerinde etin az pişme ihtimali yok. En çok yediğimiz etlerin başında kuzu pirzola geliyor ki o da pişmekten en çok nasiplenen et.

 

Türklere az pişmiş et yedirmek çok zor. Ben kan görmeye dayanamam diye etleri geri yollarız genellikle. Oysa bizim örf ve adetlerimizde et kesilirken tüm kan dışarı çıkar. Yani kırmızılık aslında kan değil etin suyudur. Tıpkı ıspanağın yeşil suyu olduğu gibi. Kırmızı gözüken şey etin suyudur ve bu da lezzetli olması için gereklidir.

 

Ette kan göremem diye diretenlerin yapacağı en iyi şey ise; etini ince ince dilimleyip ateşe göstermek. Kırmızı renk kaybolur ancak etin yumuşaklığı ve pişme derecesi aynı kalır, böylece lezzeti de kaybolmaz.

 

Afiyet olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 9 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

peki bir şey sormak istiyorum, normalde restaurantta et yediğimizde et kalın olsada pamuk gibi yumuşacık oluyor... ben evde en iyi eti dahi alıp ızgara yapsam dışarda yediğim etin lezzeti kesinlikle olmuyor. bir kaç kişiye sordum restaurantta etler kola, soya ya da özel soslarda uzun süre bekletiliyor farklı tarzda soteleniyormuş. bunu bilen var mı? yoksa gerçekten 1 porsiyon lezzetli et yemek için ufacık bir dilime 25-30 tl vermeye devam mı edeceğim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Et pişirilirken her iki yüzünü de birer defa pişirmek gerekiyor. eti sürekli ters yüz yapmak sertleştirir. Ayrıca eti biraz şarap ve zeytinyağı ile soslayıp bu sosta birkaç saat bekletin. Tavanızı hiç yağ koymadan önceden ısıtıp sonra eti sosunu üzerinde yıkamadan koyun. Yüksek ateşte (kısık ateşte olursa et tamamen kuruyacaktır) her iki yüzünü de birer defa pişirin. Kesinlikle et pişerken üzerine bastırmayın ve tavanızın kapağını kapatmayın. Tabi aldığınız etin kalitesi de çok önemli. Bir de etiniz ne kadar ince olursa o kadar sert olacaktır. Bu nedenle restaurantlarda yediğimiz gibi eti biraz kalın kestirin mümkünse dövdürmeyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.