Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Robotlar


Misafir birce

Önerilen İletiler

faadpx9wjap.jpg

 

Kendisine 'robot sevgili' yaptı

 

 

 

Japon bilim adamı 2 yıl süren uğraştansonra Aiko adını verdiği bir robot sevgili yaptı.

 

 

 

Kanada’da yaşayan Japon bir bilim adamının,kişisel servetini harcayarak 2 yıl süren uğraş sonunda tasarladığı ve Aikoadını verdiği robot sevgili, ev işi yapıyor, matematik problemleri çözüyor,ilaç saatlerini hatırlatıyor....

 

Daily Mail gazetesinin haberine göre; Kanada’nın Brampton kasabasında yaşayan33 yaşındaki Japon bilim adamı Le Trung, yoğun iş ve akademi yaşantısı nedeniyleaşk hayatına vakit ayıramayınca çareyi ‘robot sevgili’ tasarlamakta buldu.

 

 

 

 

mdeeeogapsg.jpg

 

 

 

'O MÜKEMMEL BİR KADIN'

 

Yıllarca kendisine uygun bir hayat arkadaşı bulamamaktan yakınan bilim adamıTrung, robot sevgili Aiko’dan oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

 

Üzerinde çalıştığı bazı robot tasarımlarından yararlanarak Aiko’yu yaratanbilim adamı, hayat arkadaşı robot için, “Yemek yeme ihtiyacı yok, tatileçıkmıyor, hiçbir şeyden şikâyetçi olmuyor. Dırdırı da yok. 24 saat çalışsa banamısın demiyor. O mükemmel bir kadın” dedi.

 

14 BİN STERLİNE MAL OLDU

 

Robot sevgilisini 14 bin sterline mal ettiğini belirten Le Trung, özel biryazılım yüklediği Aiko’nun orgazm taklidi yapmak üzere programlandığını dasöylüyor.

 

Aiko’nun kesinlikle bir seks partneri olmadığını vurgulayan Trung, yine deisterse gelecekte robotunda yapacağı ‘ufak değişiklikler’le kız arkadaşıylatatminkar bir cinsel hayatı olabileceğini söylüyor.

 

20’li yaşlarındaki bir genç kız görünümünde olan Aiko, günlük ev işlerinin yanısıra Trung’a muhasebe işlerinde de yardım ediyor. İngilizce ve Japonca 13 binfarklı cümleyi anlama kapasitesi bulunan Aiko, Trung’ın en sevdiği içeceği dahibiliyor.

 

 

 

mekwyrckba3.jpg

İnsanların Aiko’yu gördüklerinde ya çok sevdiklerini ya da nefret ettiklerinibelirten Trung, ‘Kadınlar genellikle ilgi gösteriyor ve konuşmak istiyor,erkeklerse çoğunlukla ona dokunmak istiyor, eğer Aiko’yu rahatsız edecekşekilde dokunmaya çalışırlarsa da karşılığını bir tokatla alıyorlar’ diyekonuştu.

 

Trung, Aiko’nun dokunma hissinin de bulunduğunu, eğer sert bir dokunuştabulunursa kendisine de aynı şekilde karşılık verdiğini vurguluyor.

 

‘JAPON İŞİ’ ADLI TÜRK FİLMİ GERÇEK OLDU

 

1987 yapımı, ‘Japon İşi’ adlı Türk filminin senaryosu gerçek oldu. Filmde FatmaGirik’in canlandırdığı ‘Başak’ karakteri, gazino patronları tarafındanpaylaşılamayınca o da çareyi robot bir kopyasını yaptırmakta buluyordu. KemalSunal’ın canlandırdığı garson Veysel de, Başak’a aşık oluyor ve robot onun heristediğini yapıyordu.

 

 

 

 

iakkkohapva.jpg

 

 

 

 

 

Ev işlerinde yeni yardımcı, insansı robot Justin..

 

 

Bu yıl Almanya Hannover'da düzenlenen CEBIT 2009 teknolojifuarı 3 Mart'ta kapılarını açtı.

 

69 ülkeden 4 bin 300 firmanın katılım gösterdiği fuarın ilkgününde birbirinden ilginç tasarımlar dikkat çekti.

 

Dikkat çeken tasarımlardan biri de ev işlerine yardımcıolacak humanoid robot Justin oldu.

 

Napoli Üniversitesi ve Alman Uzay Ajansı tarafından geliştirilenJustin sadece tekerleklerini kullanarak hareket edebiliyor, sensörleri verenkli kameraları sayesinde kendisine verilen görevleri tek başına yapabiliyor.

 

Tasarımcılar, Justin'in gittikçe yaşlanan nüfusa evişlerinde çok yardımcı olacağını söylüyor.

 

HANNOVER -İHA-

 

 

 

 

5731452.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

260820092034327184242.jpg

 

 

Robotlar da öpüşür

 

 

YÜRÜYEN, konuşan, düşünen ve koşan robotlardan sonra şimdide insanoğlu iki yapay zekayı insanlar gibi öpüştürdü. Tayvan Üniversitesiuzmanlarının geliştirdikleri humanoid robotlar Janet ve Thomas, 400 kişilikteknoloji hayranına “Operada Hayalet” isimli oyunu sergiledi. Robotlarınöpüşebilmesini sağlamak için mühendisler tam üç yıl çaba sarf etti.

 

 

 

Bu son eklediğimi az önce okuyunca, birden bir şarkı geliverdi aklıma, eski bir sarkı Nino de Angelo söylerdi..

 

 

Roboter können nicht weinen = Robotlar aglayamaz

 

 

Bandan daha bugün kaçtım

 

Sen daha benim ilk rastladığım insansın dışarıda

 

Diye söylemiş di bana

 

Benim arkadaşım olurmusun

 

Her şeyi gösterirmisin

 

Sizler gibi yaşamak istiyorum..

 

Söyle sevgi nedir

 

Rüya nedir..

 

Insanlar kalplerini kaybederse ne yaparlar

 

 

Sen demirdensin

 

Bilinçli olarak söylemiş dim

 

Ve elektronen hissedemez

 

 

Birden robot başlar ağlamaya

 

Gözlerinden gümüş den göz yazları akar

 

Hiçbir kimsenin akıtmadığı kadar

 

 

Her zaman sizlerin geldiğinizi

 

Akşamları gittiğinizi görüyorum

 

Sizlerin bizlerden pek farkı yok

 

Her zaman ayni şeyler

 

Herşey Routine

 

Fakat burada birşey var ki bilmek istiyorum

 

Hasret nedir ?

 

Ve sevinc nedir ?

 

Bunu öğrenmek, içimde hisetmek istiyorum..

 

 

 

Ben senin arkadaşın olmak istiyorum

 

Dedim sessizce

 

Fakat kalpsiz olduğun sürece hissedemesin

 

 

Ve Robot tekrar ağlamaya başlar…

 

 

 

Göz yaşı döken hisedebilen robot da yapilabilenecek mi dersiniz.... ?

 

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Prostat kanseri robotla tedavi edilecek

 

 

 

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne robot cerrah alındı. Türkiye`nin en gelişmiş robotuyla cerrahi operasyonlarda hekimlerin işi daha da kolaylaşacak. Robot, doktorlara el titremeden mikroskop altında ameliyat yapma imkanı sağlayacak.

 

 

Organları 20 ile 100 kat arasında büyüten robot doku zedelenme ihtimalini en aza indirecek. Robot cerrah ile batın içi ve göğüsteki ameliyatlar keserek değil küçük deliklerle yapılacak. Robot sayesinde prostat ve böbrek kanseri gibi kritik ameliyatlarda sağlam doku ile sinirler korunacak.

 

 

 

Davinci S isimli makine mart ayında hizmete girecek. Türkiye`de benzeri biri özel olmak üzere toplam 3 merkezde kullanılan robot cerrah, devlet hastanesi olarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hastaların tedavisinde kullanılıyor.

 

 

Doktorlara mikroskop altında ameliyat yapma imkanı veren robot, dokuların zedelenmesi ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Üç boyutlu mikroskop sistemi dokuları birbirinden ayırma imkanı veriyor. Robotun kollarına makas, neşter ve diğer cerrahi araçlar bağlanıyor.

 

Doktorlar pedal ve kumandayla robotun kollarıyla hastanın ameliyat edilecek organına giriyor. Robotun üzerindeki dürbün aracılığıyla kollar rahatlıkla hareket ettiriliyor.

 

Hekimler hastanın ameliyatlı bölgesine müdahale etmeden hijyenik aletlerle neşter vurdukları için enfeksiyon riski en aza iniyor. Organ ve dokuları 20-100 kere büyüten robotun alımını Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yaptı. Robotun fiyatı 2-2,5 milyon dolar arasında değişiyor.

 

 

 

Cihan Haber Ajansı`na robotla ilgili bilgi veren Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Klinik Şefi Prof. Dr. Derya Balbay, bu cihazla prostat kanseri, böbrek kanseri böbrekteki doğumsal bozuklukların tamiri ve mesane kanseri gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabildiğini anlattı.

 

 

Batın içi ameliyatlarda keserek değil robotun kollarıyla açılan birkaç delikle ameliyat yapılabileceğini aktaran Balbay, göğüs kafesindeki by pass gibi ameliyatların da robot yardımıyla yapılacağı bilgisini verdi.

 

Rahim ameliyatları ve bir takım sarkmaların da robot aracılığıyla kolayca yapılabileceğine dikkat çeken Balbay, `Robot estetik sağlıyor. Açık cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyatlarla aynı başarıyı veriyor. Prostat kanseri gibi sinirlerin korunmasını gerektiren ameliyatlarda avantajlı olabiliyor.` dedi.

 

 

 

Robotu kullanmak için eğitim alacaklarını ifade eden Balbay, Mart ayından itibaren hekimlerin robot yardımıyla ameliyatlar yapacağını belirtti.

 

 

(CİHAN)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

82920.jpg

 

 

Arapların ilk insansı robotu !

 

 

Arap dünyası da kendi insansı robotuna kavuştu !

 

 

Ten rengi, giysileri ve sakalıyla geleneksel Arap görünümündeki robota 11. yüzyılda yaşamış Müslüman bilgin ve filozof İbn-i Sina'nın adı verildi.

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) laboratuvar ileride seri üretimine de geçileceğini belirttiği Arapça konuşan ilk robotun resepsiyonist,

 

satış görevlisi ya da satış danışmanı olarak alışveriş merkezlerinde kullanılabileceğini açıkladı. Robot İbn-i Sina,

 

El Ayn’daki BAE Üniversitesi’ndeki bir ekip tarafından üretildi. Bilgisayar mühendisliği bölümünden, ekip lideri Yrd. Doç. Nikolaos Mavridis,

 

“Bu, dünyanın Arapça konuşan ilk insansı robotu. Çeşitli araştırmalar yapmaya imkân veriyor, ayrıca öğrenciler onu sevdiği için eğitimde de yararlı bir araç” diyor.

 

 

Alışveriş merkezinde bir gün çalışmış bile !

 

 

Farklı ülkelerden öğrencilerden oluşan 12 kişilik bir ekiple çalışan Yunan bilim insanı Mavridis, robot İbn-i Sina’nın marifetlerini şöyle sıralıyor:

 

“Birtakım sorulara yanıt verebilir, bilgi almak için internete bağlanabilir ve satın almak istediğiniz şeye göre ekrandan size bilgi sunabilir.

 

Üzerinde çalışmaya devam edersek bu becerilere altı ay içinde sahip olabilir. Onu şimdiden El Ayn Alışveriş Merkezi’nde bir gün çalıştırdık.”

 

 

Klasik Arapça konuşan robot, sorulara insanlarınkine benzer yüz ifadeleriyle yanıt veriyor. Üzerinde bir seneden uzun süredir çalışılan robotun sanatsal

 

ve mekanik tasarımı Hanson Robotics imzalı.

 

 

Bu gidişle gün gelecek, gerci bizler belki göremiyeceğiz fakat....etrafimız robotlar la dolacak... bi bakmışsın üst komşun bir robot smile.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.