Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Terör Cinayet, ırza geçme ve benzeri gibi, ağır suçları işleyen psikopatların beyin yapıları farklı?


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Psikopatların beyin yapısı farklı

 

8559110.jpg

8559175.jpg

 

 

Terör Cinayet, ırza geçme ve benzeri gibi, ağır suçları işleyen psikopatların beyin yapılarının biyolojik olarak, diğer insanlarınkinden farklı olduğu belirlendi.

 

Britanyalı bilimcilerin çalışmaları sonucunda, bu kişilerin beyinlerinin duygularla ilgili bölümüyle (amygdala), dürtüleri ve karar almayı yöneten bölümü (orbitofrontal cortex) arasındaki "bağlantıların" hatalı olduğu belirlendi.

 

Bu iki bölümün psikopatlarda farklı olduğu biliniyordu ancak aralarındaki bağlantının "hasarlı olduğu" ilk kez ortaya kondu. Bu da, (DT-MRI) adı verilen yeni bir tarama yöntemi sayesinde mümkün oldu.

 

Cinayet, seri ırza geçme, boğma gibi ağır suçları işleyen kişiler üzerinde yapılan araştırmalar, iki önemli beyin bölümünü birbirine bağlayan yollarda "çukurlar olduğunu," psikopat olmayanlarda ise "bu yolların" iyi durumda olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya ilişkin makale, Molecular Psychiatry adlı bilimsel dergide yayımlandı.

 

Londra'daki King's College Hastanesi Psikiyatri Enstitüsünden Dr. Michael Craig, yeni bulgunun, psikopatların tedavisinde yeni olanaklar sunacağını, ayrıca doktorların, araştırmacıların ve adalet sistemi mensuplarının yaklaşımlarında köklü değişimler sağlayabileceğini ifade etti.

 

Craig Reuters'a yaptığı açıklamada, "beynin iki bölümü arasındaki bağlantının, psikopatlarda, diğer insanlar kadar iyi olmadığını belirledik. Bunu, iki bölge arasında uzanan bir yola benzetirsek, bu kişilerde yol çukurlu, iyi korunmamış durumda" dedi.

 

Craig, çalışmaları sırasında 9 psikopat ve 9 da normal kişinin beyinlerini taradıklarını, bu sayıların az olduğunu, daha geniş bir taramalarla ve yeni çalışmalarla bu bulguların geliştirilmesinin gerektiğini de kaydetti.

 

Yaptıkları çalışmanın, beynin iki kısmı arasındaki bağlantıların nasıl, ne zaman ve neden tahrip olduğunu ortaya koymadığını da kaydeden Craig, "şimdi en ilginç soru, bu çukurların doğuştan mı geldiğinin, sonradan mı oluştuğu, veya belirli bir şeyin mi buna yol açtığı" diye konuştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.